Eller, vi har funnet brød og kjeks. Og i dag fant vi pølser.
Men finner ikke soyayoghurt. Og guttungen er avhengig av yoghurt. Han har fått vanlig yoghurt, og det merkes egentlig.
I dag var vi på mc donald, og de hadde ikke glutenfritt brød. Og han fikk is. Resten av kvelden har vært grusom. Han har ikke reagert slik av soyayoghurt. Jeg spurte om det var masse bråk i hodet hans, og han sa ja og begynte å gråte.
No more is eller hamburger på han. Hvordan vi skal løse det herfra aner jeg ikke. Han har ikke spist middag siden vi kom på lørdag. Generelt spist lite.
Sukk.
Vi har en pakke knekkebrød og fant kaviar. Venninne komme ned på lørdag, hun før ta med noen pakker til...
Skal han ikke ha melk og gluten overhodet/ allergi eller er han laktoseintolerant? Har dere mulighet til å lage litt mat selv/ kjøle/ fryse??
Man kan lage god erstatningsmelk på nøtter( f.eks. Mandler, cashewnøtter) man kjører det i hurtigmikser med vann. Om så bare en kjip kjøleskapsfryser kan " halvfryse" frukt så man kan lage smoothie. Særlig basiser av søte frukter som banan, mango o.l. Blir gode. Eller man kan kjøpe ferdig smoothiejuice og fryse. For småpinner, ha i isbitbrettet og stikk en tannpirker ( uten smak) i hvert rom før frysing.
Så kjedelig at dere ikke finner ting. Jeg ville prøvd den store Carrefouren, såvidt jeg husker fra Italia var det i hvert fall enorm forskjell på utvalget alt ettersom de var store eller små. Sprøtt at dere merker så stor forskjell når han får i seg melk og gluten igjen, men det tyder vel nettopp på at det dere gjør med diett kan være effektivt - dere har vel merket forskjell ellers også? Uansett, håper dere finner noe og kan "hamstre" litt. Venninnen din kan jo ta med soyayoghurt også? Den tåler å ligge litt i bagasjen, altså.
Hvis han spiser pommesfriten hos mcdonalds i utlandet er det annerledes enn i Norge - der frityrsteker de alt i samme olje mens her steker de (etter sigende, dog jeg undres noen ganger) pommes friten separat. Så i utlandet bør han ikke spise pommes frites på mcdonalds hvis han skal holde seg unna gluten. (gjelder egentlig generelt, alle restauranter). Bare sånn til tips - kanskje han kan ha reagert på det?
Å, nå kom jeg på at det er noen butikker som heter Sin gluten eller noe sånt i Spania. Jeg aner jo ikke hvor dere er, men her er en oversikt over butikker med glutenfritt utvalg i hele Spania. Snakker dere spansk? Si fra hvis dere trenger noe oversettingshjelp.
Sin gluten betyr jo bare glutenfritt. Spanjolene merker de rareste ting med sin gluten. Juice for eksempel, og kokt skinke. Jeg tror fortsatt det skandinaviske senteret kan være et sted å spørre.
Ja, men glutenfritt er jo det de er ute etter. En må selvsagt sjekke innhold av melk og annet som skal unngås også, men at det er glutenfritt er jo vesentlig.
Ser på oversikten jeg sendte at et supermarked som heter Mercadona i Torrevieja skal ha glutenfritt. Hvis dere har sjanse til å ta en ekspedisjon til Alicante er det selvsagt bedre utvalg, men det er jo ikke sikkert at dere kan... Her er det i hvert fall oversikt over butikker i regionen.
Nå er det noen år siden vi var i Torrevieja og på Mercadona, men de hadde i allefall glutenfri Mariekjeks, glutenfritt brød og glutenfrie croissanter da. Ikke at min dengang 3-åring ville spise noen av delene...
Hva med sånn fæle, runde rispuffkjeksgreier? Noen av dem påstås hvertfall å være gluten- og melkefrie. Tacoskje[i][/i]ll? Og siste instans - potetgull :D (de skal være merket hvis de er "skumle".
Men uansett, jeg søkte på cøliakiforeningens sider, og fant en diskusjon der (Fra 2005, så det kan være utdatert):
Ellers så fant vi glutenfri pasta og vakum pakkede baguetter og muffins hos Carrefour (egen hylle). På Carrefour fant jeg forresten også Tortilla som var laget av kun mais (Meksikanske). (de hadde vært i Albir, men samme butikken...)
Torrevieja skal det også finnes et skandinavisk marked som fører glutenfrie varer og ferskt brød en gang i uken.
Da vi var i Hellas for flere år siden satte forresten reiseoperatøren (Apollo) himmel og jord i bevegelse for å få hjelpe oss å finne en butikk som førte det vi trengte. (nå var det heldigvis ikke så livsfarlig vi hadde med kjølebag med frossent brød og sånt da, jeg var jo redd lillegutt skulle sulte ihjel :rofl: Og siden han er altetende klarte han seg fint på den lokale maten. Men de så rart på meg når jeg ville inspisere kjøkkenet, de gjorde det). Hvis ikke reiseoperatøren din har svar, kanskje du rett og slett kan ringe en av de andre der nede...?
Vi reiser ikke med reiseoperatør. Spørs om vi drar inn til det skandinaviske senteret etter dupp til litja. Madammen er alene på butikken her nede nå, og Sjoa tråle hyllene. Enklere når vi ikke har med to barn.
Noe maispotetgull som ligner på osteopo går ned på hlykant, og nå i dag har han spist det ristete gluten ri brødet iallefall.
Skal dra frem laptopen og se på de linkene, de virket ikke på iPad.
Til sommeren blir det med pasta iallefall... Det er liksom sikkerstikk, pasta med ketcup..
Når vi drar til syden, tar vi med pastaskruer og spaghetti. Så når vi er ute og spiser så bestiller vi kjøttdeig m/saus til. Koker pastaen hjemme i leiligheten rett før vi drar. :jupp: Og til lunsj spiser han eple, banan, riskjeks, knekkebrød, pommes etc.
Lykke til.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.