Jeg har bestemt meg for å teste ut litt oppskrifter på lavkarbo og må jo dele litt.
Disse har jeg akkurat laget, om de er gode gjenstår å se, jeg skriver ned oppskriften her mens jeg venter på at de blir avkjølt.
Bruk store papirformer eller pensle formene i et muffinsbrett med olivenolje.
Smelt smøret, riv osten og pisk eggene lett med en visp eller gaffel.
Mal mandler og valnøtter med en mandelkvern eller foodprocessor.
Alternativt kan mandlene/valnøttene finhakkes med en kniv.
Tilsett smør, ost, mandler, nøtter og bakepulver i eggemassen.
Tilsett litt vann hvis røren blir for tørr.
Fordel røren i formene.
Stek sconesene i ovnen ved 180 grader i ca 15 minutter og la dem avkjøles før de tas ut av formene.
Scones smaker godt med smør og ost, men andre lavkarbopålegg kan også brukes.
Variasjon:
Stekte baconbiter, oppskåret kokt skinke, spekeskinke eller reker og ulike typer krydder og urter kan tilsettes røren.
De het scones med ost og nøtter Iset. Men kanskje det er samme?
Jeg har smurt på ost og smør. De var jo himmelske, til og med gubben digget dem, min usunne gubbe som elsker karbomat og godis.
Disse skal jeg lage mer i alle fall.
De ble litt porøse så jeg greide kun å dele dem i to.
Hexeberg har det med å knabbe veletablerte oppskrifter har jeg lagt merke til. :knegg: De muffinsene er av lavkarbomaten jeg har spist hyppigst av de siste par årene! :jupp: Men jeg har også blitt lei, og måttet ha lang nutty-cheese-pause. Jeg lager de i små muffinsformer slik at jeg kan slenge pålegget rett oppå, har aldri lagd store.