Min mor fyller 60 år og jeg skal holde selskapet.
Vi blir 25 damer - maten blir tapas, her har vi 14 retter m/foccaciabrød og annet tilbehør og creme brulee til dessert.
Så kommer det store spørsmålet, hvor mange kaker bør man da ha? Jeg liker å ha valgmuligheter - og ett bugnende kakebord, men samtidig vil jeg ikke ha igjen masse rester for det blir JEG fet av Og kakene beregnes jo ut fra antall "normal" biter, så jeg ser jo at hvis alle tar normale biter, så blir det ikke nok til alle å smake på alle kakene.
Foreløpig har jeg følgende:
1 sjokolademousse kake m/chilli (ca16 biter)
1 bløtkake (ca 18 biter)
1 hvit sjokoladekake, litt lik den første her, men med hvit sjokolade (ca 16 biter)
1 kransekake (12 biter/ringer)
Cupcakes (amerikansk type) (25 stk) (har bare plass til 23 i stativet, men jeg får sette 2 utenom)
1 kringle (må ha gjærbakst - langpanne/blandkrans)
1 suksessterte (ca 18 biter)
Jeg har lyst til å bake oreokake, pavlova(men jeg er redd vi ikke finner gode jordbær), verdens beste og kladdkaka, men mamma mener vi har nok. Vi blir jo sittende litt utover - hva er normalt antall kaker til 25 personer? Noen kaker dere mener er obligatoriske - jeg har jo ingen ostekake - skulle kanskje hatt en kake som var mer syrlig også på bordet?
De får Martini Asti div type melon og fetaost på sticks når de kommer.
Rød og hvit vin til maten, likør til kaffen og rødvin resten av kvelden.
Så vi må jo ha noe salt utover natten ja.
Du har garantert mer enn nok kaker! Vi pleier å ha høstfest med ca 20 stk på tapas og kaker, og erfaringsmessig er det begrenset hvor mye kake man orker etter deilig tapas!
Hvis jeg var deg, ville jeg byttet ut en av kakene med en syrlig variant, f.eks. ostekake. Det kan bli litt voldsomt med mange tunge kaker etter middag og dessert, da er det godt med noe friskt.
Ja, jeg har kanskje nok. Men jeg føler jeg mangler noe som ikke bare er søtt, så jeg får se om det blir en ostekake av noe slag - eller har dere andre forslag til syrlig/lett kake?
*Mange av damene skal sove her - så jeg kan pushe kaker til frokost også :knegg: *
Hvis du ikke har bakt de enda, så hadde jeg kuttet ut en av sjokoladekakene. Jo mer jeg tenker på det, jo mer blir jeg :eek: av mengden kaker du skal lage.
Du kan sikkert kutte ut gjærbaksten også, tror ikke noen vil savne den på en slik dag.
Sjokoladekakene er allerede i hus (i fryseren) Samme med kransekaken..
Mamma skal selv bake bløtkaken. Men cupcakesene kan jeg kanskje bytte med en ostekake... men de tar seg veldig godt ut i stativet da - og da får man litt "høyde" på bordet også Fersk kringle er godt, men det blir jo ferskt brød til maten... hmm.. jeg får tenke litt..
Listen du har er jo i utgangspunktet evig nok, men jeg synes kanskje det er litt lite "kvinnevennlige" kaker der. Min erfaring er at kvinnene liker de lette, syrlige kakene som ikke er så mektige.
Jeg ville droppet cupcakes (spiser man en slik greier man jo knapt noe annet), en av sjokoladekakene og suksessterten. Bløtkaken ville jeg erstattet med en Pavlova med vaniljekrem og massevis av god frukt eller bær og i tillegg hatt en frisk ostekake.
Jeg ser jo her på forumet at Oreokake er en schlager, men jeg har ennå ikke møtt en kvinne i det virkelige livet som liker denne.
I stedet for fruktsalat ville jeg heller hat litt frisk, oppskært frukt.
Dette må være mer enn nok, ja! Og ja, litt oppskåret frukt er lurt å ha. Jeg opplever at stadig flere spiser mindre kake, så det blir ofte alt for mye. Og som en som ikke kan spise kaker, setter jeg stor pris på frukt på bordet. :)
Jeg tror også at du har nok, men skjønner tanken din om å få inn noe friskt/syrlig.
Og bare for å ha nevnt det, så er jeg en kvinne i det virkelige liv som liker (elsker!) Oreokaken. Jeg kjenner også mange andre kvinner i det virkelige liv som liker den.
Min erfaring er tydeligvis annereldes enn Nextlifes. I min krets elsker de fleste av mine venninner tunge, kaloririke sjokoladekaker ( i tillegg til de lette friske). Kaker med sjokolade er hos oss alltid en favoritt.
Det ser ut til at du er litt som meg når det gjelder kakemengden. Jeg serverer alltid for mange kaker, og ender opp med en del rester. Det gjør du nok også her.
Jeg kan for egen del si at du har mer enn nok.
Vi var i 50-årslag for to uker siden, og ble servert tapas.
Et bittelite kakestykke var det jeg orket etter maten.
Tror ikke jeg spiste opp det lille en gang.
Du har allerede mer enn nok. Jeg kjenner ingen som orker normale kakestykker av alle de sortene der, og spesielt ikke etter et rikholdig tapasbord og creme brulee. :)
Jeg hadde kuttet ut gjærbakst og fått inn noe friskt/syrlig/frukt/bær-basert.
Hvis det er kakebord med mange kaker etter at vi har faatt mat, tar jeg et bittelite stykke av 2-3 av kakene, totalt sett ca. ett stort kakestykke. Det holder lenge, og jeg spiser mer kake enn mange av venninnene mine.
Det var mye kake syns jeg.
Ssier som de andre- dropp gjærbakst og cupcakes, og ha heller et deilig fruktfat ved siden av. Jeg setter i alle fall pris på det, så kan man både få noe lett og frisk og kakene man vil.
Erfaringsmessig tar damer veldig små biter av flere av kakene, så rester blir det nok om du planlegger så mye kaker ja.
Bakte kringle, muffins og lagde to boller med fruktsalat m/vaniljekesam i tillegg.
16 retter på tapasbordet - søsteren og jeg hadde tapas til middag søndag.
Av 2 langpanner med Focacciabrød ble det igjen 10-12 små biter, men det brødet var vanvittig godt om jeg kan få skryte litt av meg selv :knegg:
Muffins ble delt ut til alle barn som var innom søndag.
Kringle og fyrstekake har jeg nå i fryseren til neste besøk.
Fruktsalat ble det 1 bolle igjen/dessert til 2 familier søndag.
Halv bløtkake, noe ble spist som dessert til frokost, resten ble spist av kaffetørste naboer.
Kvart sjokoladekake ble dessert mandag. ( de sjokoladekakene er himmelske, så de gikk unna.)
Kransekake ble fortært hele gitt - men den gikk også som nattmat rundt kl 04 av søsteren, kusine og meg.
Mao - ikke halvgal beregning. Dvs. Sjåførene som dukket opp ila natten fikk også kaker og kaffe, så det ble +5 menn....