En gang fikk jeg servert guacamole (som jeg elsker) hos en bekjent. Den smakte helt fullstendig merkelig. Den smakte og luktet av kjemikalier. Ingen av de andre lot seg (tilsynelatende) affisere av dette. Jeg klarte ikke spise den.
I dag skulle jeg lage guacamole hjemme. Jeg delte avocadoen og en merkelig kjemikalielignende lukt kom fram. Nøyaktig som den gangen jeg fortalte om. Den så ellers helt normal ut, bortsett fra en antydning til noe brulig innerst ved steinen. Jeg måtte bare kaste den.
:knegg:
Nei jeg aner ikke, men jeg synes avocadoer smaker og lukter kjemisk når de har vært frosset i alle fall.
Og noen av de som er for rå har en veldig stram smak. De som er for modne har vel og en veldig stram smak forresten.
Jeg innser at jeg ikke er til mye hjelp.
Jeg ville tenkt at du kanskje fikk servert den fæle kjøpeguacamolen.
Men merkelig at du kjente igjen kjemikalielukt i den ekte varen. Jeg har aldri merket slik lukt, selv om det er varierende kvalitet på avokadoene.
Avocado kan være råtten selv om den fremdeles er "fast i fisken". En avocado skal lukte mildt og behagelig; lukter den ubehagelig er den råtten (eller planten kan ha vært rammet av sykdom under modning) og skal kastes.
Hm, det har jeg faktisk aldri opplevd. Jeg har opplevd at tilsynelatende fine avokadoer har vært brune og ekle, men jeg har altså aldri merket den der lukten. Så rart!
Nå var jeg nede i søpla og sniffet. Og plutselig gikk det et lys opp for meg. Jeg har kjent den lukta før! Gammel solkrem/ body lotion. Bare mye sterkere, men samme lukta.
Høres ut som om den har harsknet da. Ante ikke at de kunne gjøre det, men det er vel logisk med tanke på høyt fettinnhold. Er selv ingen stor avokadospiser...
"To svampe og en virus forårsage mere skade end nogen skadedyr. Dothiorella (Botryosphaeria ribis) fordærve inficerer stammen, der forårsager død patches, der breder sig til modning frugt, der forårsager formørket, harsk lugt pletter i kødet. Kødet skade begynder efter høsten og er umuligt at spore på ydersiden."