I går kjøpte jeg to muffinsbrett i silikon, hvert til 12 ganske små muffins.
Heldigvis prøvebakte jeg et brett i dag, uten noen anledning, og det var lurt, for de ble ikke så veldig vellykket. Oppskriften heter konfektmuffins, og de er ganske seige og bløte vanligvis, men nå syns jeg ikke de ble stekt ordentlig i det hele tatt. Tidligere har jeg stekt i papirformer, eller papirformer oppi muffinsbrett av metall. Noen av muffinsene var mer som litt for lite stekt sjokoladefondant. :(
Jeg har ikke prøvd silikonformer før, er det noe alle vet at man må forlenge steketiden? Jeg syns også jeg kjente en liten bismak, så dette var virkelig ikke noen suksess.
Jeg bruker papirformer i silikonformbrettet, for da får jeg brukt de kule papirformene uten at muffinsrøra renner ut av papirformene og brenner seg i bunnen av ovnen. :nikker: Synes også de blir en bismak om man bruker silikonformene, men har egentlig avskrevet det som noe jeg bare innbiller meg. :vetikke:
Tror jeg steker bittelitt lenger i sånn silikonformbrett enn når jeg bare bruker papir.
Jeg er temmelig sikker på at det var en bismak, altså. Men den kommer ikke hvis en bruker papirformer oppi?
Da får jeg prøve det neste gang, og steke litt lenger. Hvis ikke det blir bra så går de rett i søpla.
Men det blir mindre søl, i alle fall synes jeg det, når man setter papirformene i silikonbrettet i stedet for rett på stekebrettet. I alle fall når ungene holder på.
Jeg har allerede et metallbrett som funker fint. Grunnen til at jeg kjøpte disse var at jeg tenkte å lage mindre muffins og flere på en gang. Mislykket. Jaja, det fins verre bomkjøp.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.