Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er kortreist mat alltid bedre?

#1

Dixie Diner sa for siden:

Det er mange her inne som kan mye om dette, tror jeg. Jeg satt nylig i en interessant diskusjon ang. kjøttspising og miljø og da kom vi innpå kortreist vs langreist mat. Tomater var det visstnok bedre å spise om de kom langveis fra, fordi de her i Norden brukte veldig mye strøm i drivhus osv for å få tomatene modne. Kan noen fortelle litt mer om dette? Jeg begynner å bli mer og mer "manisk" over hva jeg kjøper av mat for tiden.


#2

Tallulah sa for siden:

Kortreist mat er best om man kjøper sesonggrønnsaker i allefall. Ellers blir miljøregnskapet vanskelig. Du må finne ut hvor tomatene er i fra, hvordan de blir dyrket, hvordan opprinnelseslandet lager strøm, hvordan det er fraktet osv. Tomater i andre land er også ofte fra drivhus, siden det er lettere å kontrollere.

Om man ikke ønsker å kun spise norske sesonggrønnsaker, så kan man sette seg inn i importerte sesonggrønnsaker, slik at man kjøper fra land hvor de for øyeblikket gror naturlig.


#3

Nip sa for siden:

Spennende tråd. Jeg kan altfor lite om det, men liker tanken på kortreist mat, samtidig som jeg kjøper utelukkende etter hva vi har lyst på av grønnsaker.

Liker å handle på bondens marked, ol
men vil gjerne vite mer om dette tema :)


#4

Bluen sa for siden:

Kolonhagen synes i alle fall det er bedre (og da formodentlig mer etisk, eller kanskje rettere sagt billigere?) å sende oss vonde epler fra New Zealand gjennom brorparten av den norske eplesesongen. :mumle:


#5

Tallulah sa for siden:

Det er jo virkelig helt dustete.

For meg kommer rettferdig høyest opp på lista når jeg har valget, deretter økologisk og kortreist litt hulter til bulter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.