Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Hage]Hurtigvoksende, brei busk/tre?

#1

Maxine sa for siden:

Jeg må skjerme litt for veien, litt fortere enn hekken min vil vokse..

Finnes det et tre, evnt busk, som blir et par meter høyt, som kan stenge nysgjerrige øyne litt mer ute? Som helst vokser seg stoooor og nydelig ila mai måned :knegg:


#2

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Du skulle hatt den typen hekk vi har i hagen du... Stor og nydelig er kanskje ikke helt synonymt, men vokser fort?? Jepp. :snill:
Aner ikke hva den heter. Jeg vet bare at den vokser raskere enn jeg rekker å klippe den. Og den liker visstnok juling, har jeg fått høre. Jeg behandlet den nemlig litt voldsomt et år, med vilje, i håp om at den skulle begrense voksingen litt, men neida.


#3

elg sa for siden:

Ungarsk syrin vokser fort.


#4

Floksa sa for siden:

Syrin ja


#5

Lille meg sa for siden:

Syrin anbefaler man å ikke plante. Det oppfører seg som et ugress, og er et lite helvete å bli kvitt. Oslo kommune anbefaler at man unngår å bruke syrin. (Jeg fant ikke akkurat den artikkelen jeg leste tidligere, men lenker til en som omhandler det samme.) Syrin sprer seg både ved rotskudd og ved frø. Og rotskuddene er overalt. :iiik:

Vi har noen helt nydelige syriner - som jeg etterhvert har fått et helt enormt hat-forhold til etter at jeg så hvordan de har tatt over et blomsterbed og nærmest totalt fortrengt alt annet. Jeg fikk fjernet noen røtter i forrige sesong men har dessverre flere røtter igjen.

Hvis jeg måtte ha en hekk som dekket, så ville jeg kjøpt tuja. Ja, det er skrekkelig, men det hindrer innsyn. Jeg ser at det er litt forskjellige meninger om akkurat dette. Selv gir jeg blaffen i å ha hekk - å klippe hekk er noe av det verste jeg gjør. Da spanderer jeg heller på meg et skikkelig gjerde.


#6

Effie sa for siden:

Vekser ikkje Bambus ekstremt fort?


#7

Maxine sa for siden:

Syrin er jeg allergisk mot, så det utgår nok... :)

Jeg planetet søtmispel i fjor våres.. Har klippet den ned tre ganger, så jeg håper den skal bli tykk nok. Er mest for bilister det skal skjermes, så der det er som verst, skulle jeg ha plantet et tre også ja.

Bambus???


#8

Bomull sa for siden:

Uff, naa leste jeg at det stod [Mage], og lurte paa hva i helvete hurtivoksende og buskete mage var for noe!?? :skremt:

Jeg er heller ikke til stor hjelp naar det gjelder faktisk tema ...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.