Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor er det beste stedet i Norge å bo?

#1

Blåklokke sa for siden:

Og hvorfor?

Jeg er veldig interessert i å lese om hvordan det er å bo andre steder rundt om i landet. Så fyr løs og skryt uhemmet :D


#2

Snuppa sa for siden:

Jeg trives godt i Trondheim. Byen er akkurat passe stor, man går seg ikke bort, og man rekker gjennom det man skal uten å gå seg ihjel. Kollektivtrafikken er bra etter mitt behov. Vi bor på "rett" side av byen og får tidlig vår. Gangavstand til sjøen og badeplasser. Om vi alikevel skulle ønske oss en skitur så er ikke marka langt unna. Kjører vi til andre siden av byen ligger sneen gjerne lenger der enn her vi bor.
Godt utvalg av spiseplasser. Alltids noe å finne på om man skulle kjede seg.


#3

Niobe sa for siden:

Jeg liker meg her på sørvestlandet. Vi bor landlig, rett ved skog og sjø, men bare 20 minutt fra Stavanger og 15 minutt fra Sandnes/Forus. Alt er innen rekkevidde, og vi har tilbud om det meste. Her er vi omgitt av natur på alle kanter og har ingen gjennomgangstrafikk, men alt er bare en kort kjøretur unna.

Jeg synes også vi har det greit værmessig, sammenlignet med andre deler av landet.


#4

Pesten sa for siden:

Jeg bor ca 10 minutt med bil fra Bergen sentrum og her er det sentralt samtidig som vi har masse skog rundt oss. Bor i 3mannsbolig og har et fantastisk naboforhold alle sammen. Me like.


#5

Tallulah sa for siden:

Sentralt i Oslo. Trenger ikke bil, har lett tilgang på kunst og kultur i alle sjangre for barn og voksne. Mange ulike kulturer representert og mye god mat. Lett tilgang på resten av verden og marka bare en kort busstur unna.


#6

annemede sa for siden:

Jeg bor i Bergensområdet, for astmatikere er det særdeles ugunstig. For alle andre er det kjempefint.


#7

Obelix sa for siden:

Siden jeg alltis har bodd i Oslo, synes jeg selvfølgelig det er det beste stedet å bo.
Man er rett og slett en kort tur unna det meste.


#8

Ru sa for siden:

Jeg bor i Bergen, men utenfor de 7 fjell. Det er langt mer gunstig for astmatikere enn å bo innenfor. :nemlig:
Det tar 10 minutter å kjøre til sentrum, vi er kun kort gange fra både hav og fjell. Det er tilgang til både lysløyper, badeland og shoppingsenter rett i nærhetenså jeg kan i grunnen ikke komme på eneste god grunn til å flytte bortsett fra at det er litt for lang sykkelavstand til jobben min.


#9

rine sa for siden:

Vi hadde en sånn tråd for en stund siden. Alle var enige om at det var Bergen som hadde mest å by på, mener jeg å huske. :filer:


#10

Pøblis sa for siden:

Jeg er født og oppvokst i Oslo og bor nå i en nabokommune. Jeg liker meg veldig godt på det sentrale østlandsområdet - vi har nærhet til en masse kultur og like mye natur. Ulempene ved å bo her er veldig høye boligpriser og fryktelig mye trafikk.


#11

mamaria sa for siden:

Jeg er født og oppvokst på østlandet, og trives godt her i et relativt flatt terreng. Bor i utkanten av en liten by, overkommelig reisevei til Oslo, kort vei til flere nabobyer, kort vei til Svinesund. ;)
Kort vei til sjøen. Kort vei til alt vi trenger, -synes vi da.
Kunne aldri bodd i en by, trives best litt landlig.


#12

Neket sa for siden:

På landet i Akershus. Kort vei til Oslo, kort vei til sjøen og fjellet, og med skogen rett utenfor døra. Stille og rolig, ungene kan løpe fritt.

Det eneste negative er kø til jobben, og dyre boliger (men vi har jo hus allerede, så jeg bryr meg ikke så mye, snill som jeg er)


#13

Heiko sa for siden:

Det beste stedet å bo? Det er der de spennende og morsomme menneskene er. Om jeg ikke hadde bodd i Oslo ville jeg ha bodd i Kabelvåg i Lofoten.


#14

007 sa for siden:

Jeg bor nær Bergen. Jeg er ikke særlig glad i klimaet her, så jeg tror det er bedre å bo på Østlandet enn på Vestlandet. Jeg vil gjerne ha vinter når det er vinter og sommer når det er sommer, og bo nær en stor by, men ikke for nære. Og så er det fint om det er varierte tilbud for barn og voksne der og helst skimuligheter om vinteren og bademuligheter om sommeren. Jeg tror jeg ville bodd i en småby på Østlandet, enten ved kysten eller i Mjøs-området.


#15

Flubby sa for siden:

Nja, jeg synes det er best å bo her hvor vi bor pga av familie og tilknytning. Det er iallefall ikke vinterklimaet som holder meg her :knegg:


#16

Bomull sa for siden:

Jeg er foedt og oppvokst i Oslo - og synes det er en kjempefin by paa mange maater. Det er et fin klima og det aller aller meste er innen kort rekkevidde; alt paa ett sted rett og slett.

Naa bor jeg paa Soerlandet, naermere bestemt i Kristiansand. Det er en fhv. liten storby, akkurat passe stor - ikke en by som sluker deg, men heller ikke en by der alle kjenner alle og man kan vaere anonym dersom man oensker det. Vi har det meste innen rekkevidde, i tillegg til umiddelbar naerhet til hav og fjell, vi har lysloeyper og flott natur innover i landet, for ikke aa snakke om en vakker kyst - og naerhet til Danmark. Klimaet er ogsaa bra synes jeg; passende variert og med gode sommertemperaturer.


#17

Pasta sa for siden:

For meg er det best å bo nært venner og familie og et sted både jeg og mannen har gode jobber vi trives i.
Bor i en liten by i Nordland og det er mye jeg savner med å bo her, men hovedkriteriene er fylt.
Vi bor langt fra konserter, billige utenlandsreiser, spennende spisesteder etc. og svært nært janteloven.
Allikevel er det et sted med et helt ok kulturtilbud og vi har både fjell og hav nært innpå oss.
Hvis jeg hadde vært alene og hatt tilgang på en spennende jobb som passet for meg hadde jeg flyttet til Trondheim. Når vi nå er flere om å ta avgjørelsen så blir vi boende her vi bor.


#18

Veronal sa for siden:

I nærheten av Oslo med bra kollektivdekning slik man ikke er avhengig av bil og samtidig bor ved marka slik at man ikke er avhengig av transport for å bruke marka.


#19

Callisto sa for siden:

I Bergen! :)

Vi bor også utenfor de 7 fjell så er ikke plaget med luften om vinteren. Det tar 10 min og kjøre til sentrum. Vi har sjø, fjell og skog i umiddelbar nærhet. I tillegg til alle tilbuden som følger med å bo i Bergen.
Dessuten så syns jeg ikke vi har så gale klima heller. Litt mindre regn hadde vært bra kanskje... men jeg ville ikke byttet mot lange snøvintre for det er definitivt ikke noe for meg.


#20

Robyn sa for siden:

Jeg trives veldig godt her på Østlandet og kunne ikke tenkt meg å bo lengre fra Oslo enn jeg gjør nå i allefall (15-20 min med bil). Om noe vil jeg gjerne flytte nærmere/til Oslo sentrum.


#21

Jinx sa for siden:

Jeg trives veldig godt på østlandet. Her vi bor nå har vi skogen 20 meter bak oss og byen foran oss. 300 meter til bhg og 1,5 km til skole. En halvtime til Sverige og en time til Oslo. Etter å ha bodd 7 år i Sverige vet jeg ihvertfall hvor jeg ikke skal bo igjen.


#22

Kaija sa for siden:

Grenlandskysten: Det er vakkert her. Våren kommer tidlig, og sommeren er lang og varm. Masse vakker natur, skjærgård med svaberg, strender og øyer + kort vei til fjellet. Samtidig mange muligheter for kulturopplevelser, konserter og uteliv. Passe nærhet til Oslo, og til mindre byer. Ok kollektivtilbud. Kort vei til Danmark, Sverige og Torp = hele verden. :knegg: Boligene er billige, og det er grei barnehagedekning (-Har jeg inntrykk av. Det varierer vel fra kommune til kommune.) Etter hvert ser det ut til at det kommer til å bli et greit tilbud av private skoler (Internasjonal og flere Montesorrier), som alternativ til offentlig skole.

Eh, det er sikkert mere fint å si også, men plutselig gikk jeg litt tom.


#23

Appelsin sa for siden:

Jeg liker Bergen :hjerter:

Bor 15 km fra sentrum og her er det skikkelig landlig, og likevel 3 minutters kjøring til IKEA.
Jeg har tre fjell i umiddelbar nærhet jeg kan gå rett opp på, og vi har to minutters kjøretur til strand og skjell. Om kveldene uler uglene, og når vi går søndagstur i strøket møter vi både lam, hest, kyr og ekorn. Og altså et kvarter til Torgalmenningen, Fløyen og Grieghallen.

Det eneste som mangler er sykehus i samme bydel :mumle:


#24

Matilda sa for siden:

Det beste stedet å bo er her i skogkanten hos meg. To minutter til butikken og 30 minutter til resten av verden. Passe langt fra Oslo, men toget kunne gjerne brukt litt kortere tid. Vi har frisk luft, fin natur, en og annen ulv, ikke for dyre hus og det er trygt og godt å vokse opp her. Det har jeg nemlig prøvd selv. Jeg vil ikke si hvor det er, for da kommer dere bare og vil bo her alle sammen. :paranoid:


#25

Sissel sa for siden:

Signerer denne, høres ut som om vi bor omtrent på samme sted.


#26

Matilda sa for siden:

Ekorn har vi forresten mer enn nok av, om det er noe å ha. Jeg tror jeg har en fire-fem i hagen til enhver tid. Bare si fra, jeg deler gjerne. :nemlig: Snø har vi fem måneder i året, men den er i alle fall kritthvit og pen.


#27

Tjorven sa for siden:

Jeg er hjertens enig.

Mannen er fra en bygd ute i periferien. Jeg er fra en småby på Østlandet. Vi er begge enige om at Oslo er stedet for oss. Stort nok til å kunne forsvinne litt i mengden og lite nok til å holde brukbar oversikt.

Og så hjelper det godt på at familien på begge sider har bosatt seg her også.


#28

Jinx sa for siden:

For oss som vil bo i enebolig og ha stor tomt,samtidig som vi vil bo i en by.Så er ikke en storby et alternativ. Eller vi har ikke råd til de prisene som er i Oslo og omegn.


#29

Olympia sa for siden:

Jeg er veldig fornøyd med vår kommune på Nedre Romerike. Visst nok en av Norges fattigste, men det er sikkert fordi de har investert veldig mye i blant annet idrettsanlegg, 2 svømmehaller med vann i (!), et veldig rikt kulturskoletilbud, og landlige omgivelser som skapt for barn. Flotte badevann, marka rett ved siden av osv osv. Ikke så veldig mye trafikk, og prisene har ikke nådd taket ennå.

Perfekt plassert i umiddelbar nærhet til Oslo (noe som var viktigst for oss ettersom vi benytter oss veldig mye av det kulturelle tilbudet i Oslo) og bare et steinkast unna Gardermoen (like viktig ettersom vi reiser en god del).

Anbefales. (Da får det heller være at vi har en skikkelig dust som ordfører )


#30

Fersken sa for siden:

Jeg er oppvokst i en liten kommune på nordvestlandet og har hatt det trygt, utfordrende og oversiktlig. Bodde neste i skogen med fjell rett bak og sjøen like nedenfor. Jeg kjedet meg i grunnen aldri, det var alltid noe å finne på selv om det ikke var flust av kulturtilbud og så mange møtesteder. Veldig flott sted å vokse opp på. Som voksen kan det kanskje virke satt og lite utviklende jobbmessig, men det har kommet seg det også de siste årene.

Nå bor jeg ikke der, og har ikke bodd der som voksen. Nå bor jeg i en storby med alt innen 10 minutters kjøring, og benytter meg lite av tilbudene som finnes her.


#31

Mex sa for siden:

Ahh.. Bergen.. :hjerter:
Bergen vil alltid være byen i mitt hjerte, men jeg bor for tiden i Gudbrandsdalen og trives godt her. Her har mannen sin familie og vi har mange gode venner. Vi har kort vei til byen, og har mange muligheter for aktiviteter med ungene i umiddelbar nærhet. (Lekeland, Hunderfossen, Lilleputthammer, badeland++)


#32

Polyanna sa for siden:

For meg som er værsyk av meg så er alt annet enn østlandet egentlig uaktuelt. Jeg liker at vi har fire ordentlige årstider her, og at man fint kan leve uten allværsjakker. :p

Jeg liker også veldig godt å bo i Oslo. Valgmulighetene, den relative anonymiteten, mangfoldet, kulturtilbudet...


#33

Hyacinth sa for siden:

Hm, sitter og funderer på hvordan det er mulig å bi 20 min fra Stavanger og 15 min fra Sandnes. :undrer: Det går sikkert an altså, men jeg skjønner det bare ikke helt. :knegg: Sola? Tjelta? Hålandsmarka? Sola sentrum? Tananger?


#34

Milfrid sa for siden:

Det er virkelig ingenting som kan slå Stavanger når været er fint, det er bare så sjelden det er fint. :sukk: Var i alle fall enstemmig konklusjon da tre stavangerfolk og en østlending diskuterte fine steder å bo.


#35

Fløyel sa for siden:

Født og oppvokst i Oslo - og ja, jeg savner "storbyen" :hjerter:
Men akkurat slik sitasjonen er nå, med små barn - så stortrives jeg 20 minutter unna Oslo, i nærheten av en annen liten by, godt kulturtilbud for store og små, i ett "lite" eneboligfelt med gode naboer, trygg skolevei, bra skole og marka i umiddelbar nærhet.
Jeg bor tydligvis i en annen kommune enn Olympia - for vi har ikke en dust til ordfører :)

Men når jeg blir gammel og ungene er ute av redet, da skal jeg til Oslo igjen :jupp:


#36

Hyacinth sa for siden:

Næsj. Skjerp deg. Snakker du av erfaring? Det er ofte fint vær her. :)


#37

Milfrid sa for siden:

Erfaring, ja. Skal vi se... Sånn ca 31 år med erfaring. Og du høres ut som svigers når de forsøker å lokke oss hjem igjen. Jeg tenker nok at du og jeg enten definerer "ofte" eller "fint vær" veldig forskjellig. :knegg:


#38

Fersken sa for siden:

Definisjonen på fint vær i Stavanger er at det har vært opphold mesteparten av dagen. :knegg:


#39

Niobe sa for siden:

Å, ok; 20 minutt til fastlegen på Mariero. Det er omtrent bare dit og til SUS jeg kjører i den retningen. :knegg:


#40

Milfrid sa for siden:

:fnis: Noe sånn må det være, ja, for det er alltid fint vær i Stavanger når vi snakker med svigers, selv om yr sier det blåser stikker og strå og det er 14 varmegrader. I juli.

Men som sagt - ingenting slår Stavanger de dagene det virkelig er nydelig vær, uavhengig av årstid. Men jeg antar at en av grunnene til at Norge ikke er tettere befolket enn det er, også har med klima å gjøre. :knegg:

: potensiell klimaflyktning:


#41

Polyanna sa for siden:

I Ålesund er det også alltid finvær, gitt. :knegg: Særlig hvis svigers har sett på tv at vi har regn her. Da ringer de ens ærend for å fortelle at de har sol. :p

Men de definerer altså finvær som "plussgrader og oppholdsvær".


#42

Hyacinth sa for siden:

Statistisk sett så er ikke været verre enn andre steder, men det er klart du kan finne steder med mer stabilt vær. Men jeg er ikke med på at det er mye dårlig vær. Og så er det sant at det er subjektivt, altså. Men det går ei grense for hva man kan kalle dårlig vær, og det er ikke dårligere enn amnge andre stedet. Faktisk synes jeg det er nokså lite dårlig vær. Antall soltimer er nok større i Larvik eller Stavern, men Stavanger har ikke færre soltimer enn f.eks. Molde eller hvadunåtar.


#43

Hyacinth sa for siden:

Det gjør ikke jeg. Det må sol til for at jeg skal kalle været fint.


#44

Milfrid sa for siden:

Statistisk sett like varmt og solrikt i Stavanger som feks Oslo og Kristiansand? Det må du nesten vise meg statistikken på for at jeg skal tro på.

Og ja, "fint vær" er subjektivt, langt på vei. Jeg definerer feks 14 grader og overskyet som fint vær i mars, 15 grader og lettskyet er fint i april, 18 grader og sol er fint i mai, mendet nytter ikke at det er sol aldri så mye om det blåser kald nordavind og er 14 grader når kalenderen viser juli. Da skal gradestokken over 20 for at det skal kalles en fin sommerdag.


#45

ingling sa for siden:

Vi trives veldig godt med å bo i utkanten av Oslo, vi kommer oss raskt nok og greit til byen med buss eller tog, men har samtidig gangavstand til turområder, strand og det vi trenger av butikker, bibliotek etc. i nærheten. Men om det er det beste stedet? Nei, det tror jeg ikke. For oss passer det bra her og nå, i hvert fall, og vi bor nært deler av familien og har gode venner og gode jobber i byen. Hadde det ikke vært for de tre elementene der (familie, venner og jobb) hadde vi nok vurdert Vestlandet, der vi også har store deler av familien. Da hadde nok Bergen vunnet, vil jeg tro. Etter 13 år i Oslo er jeg fremdeles vestlending i hodet hva vær angår, og synes folk her sutrer alt for mye over hvor "dårlig" været er hvis det regner et par timer eller ikke er sol hele dagen. Været er ikke et element i vurderingen vår om å bli boende i Oslo/Akershus (flytter lenger fra byen om et par år). Men beste stedet å bo? Går ikke an å si, det er mange. :nemlig:


#46

Hyacinth sa for siden:

Jeg er nokså enig i definisjonen din. Bortsett fra at overskyet aldri er fint vær i mine øyne. Jeg har ikke nevnt verken Oslo eller Kristiansand, men de fleste andre steder har nok ikke flere soltimer. Norge er som kjent et langt land, og jeg tenkte mest kysten fra f.eks. Rogaland og oppover langt nordover.

Øst- og Sørlandet har mer sol og mer stabilt klima. Mindre vind, men jeg tror ikke alle steder har vesentlig mer sol, nødvendigvis. Men det siste her blir jo bare synsing. Poenget er at det finnes flere steder enn Oslo og Kristiansand og at Stavanger ikke har verre vær enn de fleste andre steder.


#47

Blånn sa for siden:

Jeg bor der hvor det ikke er mulig for etninsk norske å bo, skal man tro det som skrives i Aftenposten. Med andre ord Groruddalen. Med 50 meter til skogkanten og alt jeg trenger innen rekkevidde, gode venner og et godt miljø tror jeg nok at vi blir boende her.


#48

Mani sa for siden:

Jeg er ialle fall værsyk nok så det holder, så jeg skal ikke reklamere for mitt hjemsted. Vurderer nesten å flytte til Afrika om dagen.


#49

Milfrid sa for siden:

:knegg: Du nevnte ikke Oslo og Kristiansand, nei, som betyr at du ikke utelukket dem heller. Selvfølgelig får du rett om vi kun tar statistikk fra steder som har likt eller dårligere vær enn Stavanger, det sier jo seg selv.

Og min erfaring med Stavanger tilsier at det er visse måneder man skal være glad om det er overskyet, opphold og ikke blåser iskald nordavind. Da blir det fint vær i mine øyne.

Men jeg er nok blitt fryktelig bortskjemt på værfronten, iom jeg bor et sted hvor vinteren er som en god sommer hjemme i Norge. :sukk: (Så kan der selvfølgelig diskuteres om 40+ varme og høy luftfuktighet kan defineres som fint vær, selv om solen skinner fra skyfri himmel).


#50

Niobe sa for siden:

Jeg tror definitivt været her er bedre enn sitt rykte. Det regner ikke SÅ mye, vi har tidlig vår, og vi får brukt strendene, vi. Men det er greit at ryktet er dårlig, for vi liker å ha strendene for oss selv. :knegg:


#51

Katta sa for siden:

Jeg liker meg veldig godt i Trondheim. Byen er stor nok, men ikke så stor at avstandene blir store. Det er mulig å bo i gangavstand til byen og ha marka rett ved siden av. Man har alt man trenger innen rekkevidde. Byen er liten nok til at man ofte støter på noen man kjenner, men stor nok til at man kan sitte på cafe med en avis uten å måtte snakke med noen hvis man føler for det. Eneste ulempe er været - jeg synes våren kommer litt sent.


#52

Taien sa for siden:

Mindy: Bor du i Texas? :knegg: Høres iallefall ut som været hos broder'n. 40 graders sommer ER en smule heftig for en vestlending ja, men gubban så herlig det er å reise dit i mars, når det enda er surt her. drømmer meg helt bort

Ellers er jeg VELDIG glad i Stavanger. Jeg bor (nå) ganske så midt i Stavanger, og har alikevel et flott friområde og flott natur rett utfor døra mi.
Ja, jeg skal innrømme at været godt kunne vært bedre, men det er en del av sjarmen syns jeg.
Jeg bodde i 15 år på Tananger, og det var flott der også, men Stavanger er byen i mitt hjerte.


#53

Pelen sa for siden:

For oss er det ikke aktuelt å bo noe annet sted enn i Oslo, når vi bor i Oslo. Helst skulle jeg ville bo i en leilighet med utsikt over fjorden og så være mest på hytten på sommeren (pendleravstand). Oslo har kulturliv og storbyfordeler som jeg liker. Vintrene er litt for mørke og jeg har som Mindy blitt bortskjemt med varme. Mindy, jeg gjetter at dere har litt mer innlandsklima enn hva vi har for det er sjelden over 34 her og jeg bor jo nærmere ekvator enn hva du gjør. Normalt på sommeren er 32 grader på dagen. Jeg er fullstendig forelsket i klimaet her, spesielt på høst, vinter og vår, men jeg takler varmen på sommeren også.


#54

apan sa for siden:

Vi bor i en drabantby i Oslo, og jeg kunne ikke tenke meg noe annet, vi havnet her litt tilfeldig, men her blir vi. Rett ved marka, med priser som dog er høye, men bare en brøkdel av hva man betaler for tilsvarende nærhet til marka på andre siden av byen. Passe uformelt miljø, trivelige folk, god luft, by og land på samme tid. 15 minutter til byen og alle tilbud der.

I tillegg er det lett og kort å kjøre ut av byen på begge sider, noe som passer bra ift familie.

Jeg er selv vokst opp et lite sted ca 30 minutter utenfor Oslo, og kunne ikke tenke meg å la barna mine vokse opp et tilsvarende sted. Ikke vil jeg bo der selv heller. For få tilbud, for snevert miljø, for lite "selvstendig" sted. Dersom jeg ikke skulle bo i Oslo, ville jeg flyttet til en annen by. Fortrinnsvis Trondheim hvor jeg har bodd i mange år, men jeg kunne også bodd i Bergen, eller en mindre by på Østlandet.


#55

Plutti sa for siden:

Kunne ikke tenke meg å bo i andre byer enn Stavanger :hjerter: Da måtte det bli i utlandet.
Sommermånedene er helt fantastiske (ikke nødvendigvis været da :rolleyes:), med masse festivaler og yrende folke- og cruiseshipturistliv. Vinter og høsthalvåret er så som så, men det har ikke fått meg til å bytte by, enda :)
Vi bor på en øy (riktignok broforbindelse) ca 10 minutter fra sentrum.


#56

Flubby sa for siden:

Til tross for at jeg er værsjuk akkurat nå, med digre snøhauger rundt huset, og slapseføre, så kan jeg ikke tenke meg å bo noe annet sted enn her i Tromsø, egentlig. Vi er en liten storby, i underkant av 70 000 innbyggere, men vi har stort, velutstyrt sykehus, vi har utrolig bra utdanningstilbud her med høyskoler og universitet. Nesten alle barne og ungdomsskoler er nye eller ny-oppussede, det er mange ulike studieretninger å velge mellom for videregående-elever og vi har full barnehagedekning for 1-åringer. Arbeidsmarkedet favner de fleste områder, og også områder som ikke tilbys eller i landet siden Polarmiljøsentret er lagt hit opp.
Vi har et levende kulturliv, med storsatsinger som Buktafestivalen, Døgnvill, Tiff, Nordlysfestivalen, Insomnia osv. Vi har bra kinotilbud, og Hålogaland Teater tilbyr veldig gode forestillinger gjennom hele året, og vi har en sterk tradisjon for skolerevy, noe for enhver smak altså. Fritidstilbudene til ungene er ikke noe å klage på, alt fra en av landets ypperste sjakk-klubber, via idrett, modellbygging, speider og gammeldans, til Kulta som tilbyr artisteri og sirkus. Er man over 18 år, så har vi også steike bra uteliv, har jeg hørt :D Og vi har eliteseriens beste fotballag anno 2011 ;)
Vi har ikke jernbane, men vi har flyplass, og hurtigbåtforbindelse mellom andre kystnære småbyer i fylket. Kollektivtrafikken i byen er dyrt, og kunne absolutt vært bedre. Vi har ikke bom-penger, ennå, iallefall. Byen er liten nok til at rushtrafikken begrenser seg til en halvtime i sneglefart gjennom et par knutepunkter, Tromsøværinger kan ikke fordra bilkø, nemlig. Vi har flere store kjøpesenter, to av dem under omfattende utbygging, når Jekta står ferdig, vil det være Nord-Norges største. Jeg vet også at IKEA har snust på tomter i Tromsø i år, og at de leker med tanken på å etablere seg i nord.
Menneskene her er veldig trivelige også, de fleste stemmer rød-grønt ;) Jeg oppfatter medborgerne som inkluderende, og jeg tror integrering av innvandrere skjer lettere her i byen enn f eks i Oslo, hvor det har oppstått ghetto-tendenser. De er flinke til å hjelpe hverandre inn i samfunnet, og samfunnet tar godt imot dem.
Nærhet til naturen har vi så det monner, og det betyr enormt mye for oss. Frisk luft, sjø og fjell, og bjørkeskog. Rike muligheter for friluftsliv i alle former. Jeg kjenner folk som driver med alt fra fjellklatring, jakt, sportsfiske, telemark, geocaching, seilbrett, kiting osv. Vi har mye vær, og det vet folk her å utnytte. Når været er fint i nord, finnes det ikke noe bedre sted. Midnattsol er fint. Jeg synes mørketida er fin også, med jula og alle julelysene som glitrer og sprer litt julemagi i mørket. Nordlys er fint. Det er lite mygg her, jeg hater mygg intenst!
Jeg liker at det ikke blir for varmt sommerstid, eller for kaldt vinterstid. Noen somre er dårligere enn andre. Det kan komme snø i juli, det har skjedd. Vi kan ha snørike vintre, eller vi trenger ikke få nevneverdig snø i det hele tatt.
Det jeg savner mest er nærhet til kontinentet. Vi er fryktelig langt borte fra allfarvei, selv om vi kan grensehandle hos han Antilla på Kilpis :knegg: Skal man reise noe sted, må det som regel skje via Oslo, og ergo blir en ferietur fra Tromsø langt dyrere enn om man bodde mer sentralt til.


#57

gullet sa for siden:

Sentralt på Vestfoldkysten er akkurat passe flott for min del
Rett i skogkanten, står jeg på tærne ute i bakken her ser jeg sjøen, nære til skolen, butikken, ungenes oppvekstmiljø er flott.
Byen ligger bare en liten tur unna, og der finnes det meste.
En times kjøretur til Oslo er også positivt. Det er nærme nok til å ta del i mye av det som skjer.

Vi har en fantastisk skjærgård og det er mange muligheter om sommeren. De siste årene har det også vært masse snø og da er vinteren med mange flotte skiløyper et flott tilbud.


#58

Nextlife sa for siden:

Det var et skikkelig bra reklameinnlegg for byen din. Jeg kan bare bidra med å si at jeg var der en helg for noen måneder siden, og var på en del av utestedene i byen i den forbindelse, både på dag, kveld og natt. Jeg har aldri noe annet sted opplevd at folk er så utrolig hyggelige. De snakker pent med deg, nesten som om man var kjente smiler, åpner dører og hjelper med alt mulig. Virkelig flotte mennesker i den byen :)


#59

Sissel sa for siden:

Jeg bor på Tjelta, så der hadde du rett.


#60

mamaria sa for siden:

Byen vi bor nærmest skal visstnok ha flest soldager i året. Muligens delt plass med et par andre steder, men de kaller den nå for solbyen.
Føles ikke alltid sånn, men er det bevist så er det vel det da.


#61

Taien sa for siden:

Flubby: Nå har jeg iallefall lyst til å besøke Tromsø! Flott reklame ja. :nikker:


#62

Nora H sa for siden:

Min hjemby Kristiansand sies å ha flest soldager i året. :) Men selve byen er for liten for min smak. Har bodd i storbyer i utlandet og trives mye bedre med det.

Jeg bodde i Stavanger i tre år. Nydelig by med alle sine trange og bratte brosteinsgater. :hjerter: I Kristiansand er gatene så flate og brede. Men klimaet i Stavanger kan jeg ikke skryte like mye av. Jeg hadde en følelse av at det var ti grader der hele året, sommer som vinter. Satt på spissen, altså, selvfølgelig var det fine soldager, men de var ikke så mange. Og vannet var iskaldt, umulig å bade i. Og mye vind.


#63

Flubby sa for siden:

:hyper:


#64

Trois sa for siden:

Tror det må være her vi bor. Bor rett utenfor Oslo. To minutter til slalombakken, fem minutter til badestrand, syv minutter til marka og alt av fritidstilbud man kan ønske seg.


#65

oslo78 sa for siden:

Bor vi på samme sted?


#66

Trois sa for siden:

Hvis du bor på det beste stedet i Norge å bo, så ja. :D


#67

Turban Smukk sa for siden:

Det er ikke tilfeldigvis den byen der fabrikkrøyken velter ut og henger tjukt 24 timer i døgnet? :knegg: Byen som også ynder å kalle seg "Hockeytown"?

"Solbyen". :rofl:


#68

Steinbukken sa for siden:

Her på den lille plassen vi bor nå trives vi ikke, så vi er i byggeplaner 2 mil unna her og det blir best for barna og at det blir mere sentralt, men har det ikke vært for barna som er så knytta til sine besteforeldre her oppe, så har vi flyttet til Rørvik i Nord Trøndelag som jeg er ifra.


#69

Darth sa for siden:

Jeg er vestlending i eksil i Drammen, og hadde noen sagt til meg at jeg skulle bo i Drammen når jeg ble voksen hadde jeg nektet på kniven, hehe.

Men Drammen er virkelig et flott sted å bo. Klimaet er suverent, byen har blitt en viesuell perle, her har badevannet god temperatur om sommeren, og om vinteren er det milevis med oppkjørte langrennsløyper, gratis skøytetilgang for ungene i massevis og to slalåmbakker i byen. Drammensbadet med både innebad og utebad er flott, Strømsgodset spiller bra fotball i år, og i løpet av vinteren har det blitt lagt ut flere geocacher her :-D.

Jeg har også bodd noen år i Tromsø og vil gjerne slå et slag for den byen også. Det finnes ikke det sted i verden tror jeg, som det er lettere å flytte til enn Tromsø. Menneskene i Tromsø er verdens beste! Jeg kommer til å savne Tromsø for bestandig, selv om jeg trives med beslutningen om å flytte sørover igjen.


#70

Hyacinth sa for siden:

Badestrand og slalåmbakke på samme sted? :undrer:


#71

Tallulah sa for siden:

Det må være i Drammen.


#72

Macky sa for siden:

Samme fastlege du og jeg eller? :mhmm:


#73

Macky sa for siden:

Vi trives veldig godt i Stavanger. Vi har bodd i Oslo i noen år, men ingenting kan måle seg med go`byen :hjerter: Ja vel så regner det mer enn i hovedstaden, og sommerene blir ikke fullt så varme, men vi er så glade i denne byen. En sjarmerende liten storby med masse liv!!


#74

Pøblis sa for siden:

Kan være Bærum og kanskje i Follo. :nemlig:


#75

Trois sa for siden:

Det tar syv minutter (kan sikkert gjøres på fem) fra Kirkerudbakken til Kadettangen. Vi bor et sted i mellom. :)


#76

Trois sa for siden:

Nope.


#77

polarjenta sa for siden:

Jeg kan signere hvert ord, og dette flyttet jeg frivillig fra?
Vel, vel, jeg trives her jeg bor nå også, men jeg syns det er for lite og liker ikke at alle vet alt om alle.
Jeg tror at jeg en eller annen gang kunne tenkt meg å flytte til Osloområdet, men så lenge ungene er små er det uaktuelt.


#78

Polyanna sa for siden:

Uaktuelt å flytte med små barn, eller uaktuelt å flytte til Oslo?


#79

polarjenta sa for siden:

Uaktuelt å flytte med barna, for langt unna pappaen, og vi har akkurat flyttet hit.


#80

Polyanna sa for siden:

Ah, var klar for å rykke ut i forsvar, her. :p


#81

Liljekonvall sa for siden:

Et sted (som kanskje får bystatus om ikke alt for lenge ?) ca 30 min unna Oslo. Her har vi alt vi trenger, inkl stort shoppingsenter og utesteder/spisesteder. Kulturelt tilbud som er bra. Offentlig kommunikasjon er kanskje ikke det aller beste etter hva jeg har hørt, men det er der og siden jeg ikke kan benytte meg av det, pga at jeg er avhengig av bil i jobbsammenheng, så tenker jeg ikke noe over det.

Gangavstand til skole, barnehage, marka med skiløype 0g en kjapp sykkeltur/gåtur unna lysløype og "sentrum". 15 minutter å gå til nærmeste badested eller en biltur unna en innsjø med mange fine bademuligheter.

I tillegg bor vi i en liten sløyfe med gode naboer, og kun trafikk til husene. Så ungene kan uten problemer leke fritt i veien utenfor her.

15 min til nabobygda, hvor familien min bor (og som vi flyttet fra for 3 år siden....bygda altså ;).) Så om vi trenger barnepass, eller de eller vi vil svippe innom hverandre, så er vi kort kjøring unna hverandre.

Mannen sin bror med familie, bor 25 minutter den andre veien, og dermed også helt overkommelig.

Jobber i Oslo og kan telle på en hånd de siste 5 årene som jeg har vært der på fritiden......har jo alt vi trenger her :nikker:.


#82

Mamarazzi sa for siden:

Drammen :hjerter:.

Skal skrive mer når jeg får tid... :sparke:


#83

bjørkhaugtrollet sa for siden:

Mamarazzi: Må si meg enig med deg der,drammen er en knallfolott:hjerter: by....................født og oppvokst der, men bor ikke der nå.

Det er ikke så aller værst i Balsfjord heller, har bodd her i fem år nå, men savner litt å ha det sentralt ja. Vi bor landlig, på et nedlagt småbruk og ungene kan fritt gå ut uten at vi trenger å bekymre oss for trafikk her, det er kun når svoger er her og høster med traktoren at vi trenger å passe på. Vi har ingen dyr enda, men størstemor drømmer om å få hest etterhvert, vi får se, vi har plass til det i alle fall.



#85

bjørkhaugtrollet sa for siden:

Har akkurat vært "hjemme" i Drammen på besøk og det har blitt en enda flottere by nå, så flott det var blitt på Strømsø gåtorg. Vi var der under jubileumsmarkeringen og skulle gjerne vært der hele sommeren. Til og med sambo måtte innrømme at det var blitt bra. Så Drammen er en flott by ja :hjerter:


#86

Mamarazzi sa for siden:

Ja, ikke sant? Jeg var forresten med i jubileumsshowet, hehe... :blunke:.


#87

bjørkhaugtrollet sa for siden:

Veldig bra tilstelning, savner Drammen godt nå kjenner jeg. Bare så synd vi ikke hadde været med oss hele tiden vi var der, mens foreldrene mine som var her oppe med minstemann kunne nyte godvære, men men, været får vi ikke gjort noe med. Skal prøve å få meg en tur seinere i høst også, uten barn:ja:


#88

Veritas sa for siden:

Jeg trives veldig godt i Drammen. Igår ringte det på døra, og en hyggelig politikerdame(!) i valgkampmodus sto utenfor og bare ville dele ut en partibrosjyre og spørre om det var noe jeg syntes Drammen trenger.
Jeg kom faktisk ikke på noen ting, og begynte å tenke etter... vi har jo alt her, og det har blitt så fint og flott!
Det er vel noen områder som trengs forbedring som det er alle steder, men jeg kom iallefall ikke på noe på sparket.


#89

Blomst sa for siden:

Sørlandet :D
Vi bor nærme Arendal (10 min med bil), vi bor landlig men sentralt, ungene kan løpe på utsiden å leke uten at jeg bekymrer meg for biler, vi har naboer med barn uten at det er typisk byggefelt, 2 min til bussen, 20 min gange til stort handelsområde og badestrand, 10 min gange til skole, 5-10 min gange til 4 barnehager, nærbutikk, div festivaler i byen og omegn, flott uteliv om sommeren, mange aktiviteter for barn og voksne både sommer og vinter, og jeg kunne skrevet så mye mye mer....


#90

Sonar sa for siden:

Bor i Bergen og vil ikke flytte herfra. Her er venner og familie, vi trives veldig godt i det område vi bor.

Men begynner å bli litt klimalei merker jeg. Skulle vi ha flyttet,så tror jeg det hadde blitt sørlandet et sted. Men akk det blir en drøm, akkurat som jeg drømmer om å bo på bondegård.


#91

Tuva Birgitte sa for siden:

Må si at jeg trives veldig godt her jeg bor nå, på Sola. Bor landlig til men det er ikke langt inn til Stavanger. Har nydelig natur med både skog, fjell og strender i nærheten. Er avhengig av bil da det ikke går så mange busser her jeg bor, men bor man nærmere sentrum er det kollektive tilbudet mye bedre.
Om sommeren er det mildt og godt, kanskje litt mye vind til tider og om vinteren er det mildt og vått. Det er lite snø her jeg bor, skal bare reise 1 mil lenger inn i landet så er det ofte mye mer snø. Jeg liker ikke snø så det passer meg perfekt.


#92

Rose sa for siden:

Bor litt utenfor bergen og trives verl egentlig her. Har det meste, ikke noe særlig jeg savner egentlig. Litt mindre regn kanskje :fnise: Eller som andre sier, sommer når det er sommer og vinter når det er vinter. Hadde vært greit hvis vi hadde sluppet unna den voldsomme værforandringen som vi har en del av.


#93

Rose sa for siden:

Hvis jeg skulle flyttet til noen steder så tror jeg kanskje jeg ville flyttet til kristiansand, syns det er så fint der :)


#94

tiddelibom sa for siden:

Vi bor i en drabantby i Oslo. Trives godt. Det er stille og rolig samtidig som det ikke er alt for langt til sentrum. Vi har t-bane, vi har fint senter med bibliotek, kino og det vi trenger av butikker. Vi har skog, vi har relativt kort vei til strand og skau.
Barna kan slippes ut mye på egen hånd. Det er lite trafikk, oversiktlig og trygt.
Vi har alt vi trenger og kunne tenke oss av kulturtilbud. En anne sak er at vi ikke er så veldig flinke til å bruke det. Men at vi har muligheten betyr også litt. Og kanskje det blir mer aktuelt når barna blir enda større?

Og vi har all familien vår i samme by.Det er nok også ganske viktig for oss i forhold til valg av bosted.

Jeg bor i sykkelavstand til jobb.

Oslo har selvfølgelig ting som ikke er så bra også. Blant dem trafikken. Men her vi bor, føler jeg at vi er godt skjermet for det som ikke er så bra, i alle fall foreløpig.




#97

Joika sa for siden:

Jeg bor ganske landlig til et par kilometer ut av Oslo sentrum. Det er helt perfekt og jeg får det beste fra byverdenen et steinkast unna, samtidig som jeg ikke har noen følelse av å bo i en storby når jeg er hjemme ved de store grøntarealene.


#98

minimee sa for siden:

Jeg bor ikke der, men har bodd der en stund (angra som en hund på at vi flytta "hjemmat"), men Østerdalen.. Egentlig hele østerdalen.. Men vi bodde i Stor-Elvdal kommune. Utrolige koslige og greie folk der.. Var jo bygda, men ikke slik slarveplass!
Kommer sikkert til å flytte nedover igjen etterhvert :D
Nå bor jeg i Møre og Romsdal, helt okay, bor 5 min unna søss da, så det redder meg :P


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.