Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kylling i peanøttsaus

#1

Nip sa for siden:

Enkel og jeg synes den er kjempe god :)

ca 500 gram kyllingfileet i strimler
en boks kokosmelk helst bare den tykke delen, den pleier å ha skilt seg
ett par spiseskjeer med matyoughurt
2 ss peanøttsmør
1 ts sambal oelek (kjøpes på invandrerbutikker)
saften av 1/2 lime
litt salt
olivenolje eller smør til steking

serveres med f.eks brokkoli, salat eller andre grønnsaker.

Stek kyllingen i olje/smør i en stekepanne, når bitene er gjennomstekt legger du de til side og skrur ned varmen. Ha så i kokosmelken, sambal oelek, limesaft og salt. La det småkoke uten lokk i ca 5 minutter. Ha i peanøttsmør, matyoughurt og rør dette sammen, ha i kyllingen og varm dette forsiktig.


#2

Mirasol sa for siden:

Dette så fantastisk godt ut!


#3

Hannamoren sa for siden:

Den så nydelig ut. Jeg elsker peanøtt-saus :hjerter:


#4

Skilpadda sa for siden:

Peanøttsaus er kjempegodt! Og det er det veldig lenge siden vi har hatt, kom jeg på nå - må prøves snarest, ja. :jupp:


#5

Christa sa for siden:

Ser godt ut!
Skal prøve det til middag i dag.


#6

Nip sa for siden:

Takk :)

Jeg er så glad i peanøttsmaken, namnam :D


#7

Stompa sa for siden:

:abonnerer:


#8

Tuneland sa for siden:

Nam, det fikk jeg lyst på. Men kan sambal oelek erstattes med noe annet - evnt sløyfes? :bor på bøgda:


#9

daffy sa for siden:

Det så utrolig godt ut!



#11

Vimsen sa for siden:

Jeg har til gode å smake en god peanøttsaus etter at jeg bode i Nederland og smakte den "ekte" pindakaas-en.



#13

Nip sa for siden:

Aldri hørt om, kanskje like greit :p


#14

Christa sa for siden:

Og god var den!
Jeg stekte sjampinjong og minimais og hadde oppi. Dette skal vi ha flere ganger.


#15

Estrella sa for siden:

Nam, dette så veldig godt. Skal jammen prøves. :nam: :nam: :nam:


#16

Ru sa for siden:

Sambal oelek finnes i små glass fra Santa Maria eller hvadetnåheter.
:nikker:


#17

Veslemøya sa for siden:

Denne må jeg prøve. Takk!


#18

Snuppa sa for siden:

Så deilig ut!

Sambal oelek fåes også i de fleste daglivarebutikker. Santa Maria har et lite glass :)


#19

Estrella sa for siden:

Men hva er Sambal oelek?


#20

Ema sa for siden:

Det lurer jeg også på?


#21

Nip sa for siden:

Det er noe chili greier.

chili, vineddik, sukker og salt


#22

millact sa for siden:

Det så veldig godt ut!


#23

Pøblis sa for siden:

Jeg laget denne til middag i dag, og det var kjempegodt! :nam:
Tusen takk! :blomst:


#24

Nip sa for siden:

Kult :D
Så bra du likte det


#25

Pøblis sa for siden:

Jeg er ganske altetende - men den kresne mannen min likte den også og skrapte tallerkenen, så da er jeg fornøyd. :glis:


#26

Nip sa for siden:

hehe :P

Mamman min synes det var kjempe godt, kjæresten også - men ikke min sære sønn :P


#27

LilleLeo sa for siden:

Nam! Ser veldig godt ut.


#28

Xian sa for siden:

Det så godt ut. Litt enklere til hverdags enn den varianten vi har pleid å ha, med kylling på spyd, peanøttsaus, og ris til. Skal prøves snarest, takk for oppskrift!


#29

Retz sa for siden:

Satay? Vi gjerne ha oppskriften hvis du har en velprøvd og smakfull!


#30

Xian sa for siden:

Jepp! Dette er en velbrukt oppskrift jeg i sin tid har fått av Elinblu, jeg fant den igjen i epostkorrespondanse fra 2005.

Kyllingsatay

Legg trespydene i vann i minst 30 minutter (eller helst over natta) for å unngå at de tar fyr før kjøttet er stekt. Endene kan også pakkes inn i folie.

Skjær 500 g kyllingbryst i to på langs. Bland 1 ss honning, 1/2 dl soyasaus, 2 ts sesamolje, 1 ts malt koriander, 1 ts malt gurkemeie og 1/2 ts chilipulver i et grunt fat (ikke metall). Træ kyllingen på de bløtlagte spiddene på langs og legg dem i marinaden. Dekk til og sett dem kjølig i minst 2 timer (eller gjerne over natta).

Rask sataysaus tilberedes ved å steke 1 liten, finhakket løk i 1 ss olje til den er myk, og deretter røre inn 125 g grovt peanøttsmør, 2 ss soyasaus, 1 1/4 dl kokoskrem og 2 ss søt chilisaus. Kok forsiktig til blandingen er glatt og gjennomvarm. Satayspiddene stekes på en forvarmet grill i 5-7 minutter (varm grill - ca. 250 grader). Snu dem og smør dem ofte med marinaden (vi snudde dem kun én gang, smurte dem ikke ytterligere). Serveres med varm sataysaus.


#31

Retz sa for siden:

Tusen takk, Xian! Den ser nydelig ut og skal prøves ganske så snart!


#32

Turban Smukk sa for siden:

Du kan erstatte den med hakket chili på glass/tube. Black Boy/Toro har dette (fås på Rema), Blue Oyster også. Det er stort sett det samme som sambal oelek.


#33

Shamu sa for siden:

Det så kjempegodt ut!!!
Noen som vet om dette er ja eller nei på lavkarbo? Type retning fedon? #novise


#34

Nip sa for siden:

det er vel lavkarbo ihvertfall.

Fedon vet jeg ikke helt....


#35

Rug sa for siden:

Falt i smak hos små og store pluss svigers her! Jeg var litt raus med sambal oelek, så det ble mer enn nok smak for de minste. Jeg laget litt ris ved siden, det hadde blitt stusselig for svigerfar uten noe tilbehør.


#36

krystallklart sa for siden:

Dette skal vi ha i kveld, gleder meg.


#37

Tuneland sa for siden:

Da er det bare å glede seg, Krystallklart, den var kjempegod! Vi hadde den på lørdag, og jeg fant faktisk sambal oelek på Mega.


#38

Mirasol sa for siden:

Lagde min egen versjon til bare meg selv i dag jeg, de andre ville ha papp-pizza. :himle:

180g kylling "innerfilet" (kjøpt fryst i Sverige) Ferdige små fileter, helt perfekt str.
1 liten løk
1/2 paprika
1 vårløk
Kokosmelk (det faste fra en boks med light-melk)
1 ss peanøttsmør
1 ts chili på glass
1 ss mango chutney

Litt Nanbrød til, dette var sååå godt!


#39

krystallklart sa for siden:

Det ble kjempe godt! Neste gang skal jeg bruke mer sambal oelek slik det blir sterkere.


#40

Mikkeline sa for siden:

Kokoskrem?


#41

Michelle sa for siden:

Denne må prøves:)


#42

Xian sa for siden:

Jepp! Det smaker som kokosmelk, men er ikke flytende. Kommer i sånne små kartonger som man også pakker fetaost i.


#43

nolo sa for siden:

Oppskrift utprøvd og resultatet ble bifalt av hele familien. Jippi! takk skal du ha.


#44

Stompa sa for siden:

Jeg lagde denne i dag, og elsket den. Ungene likte den derimot - selvfølgelig - ikke. Frøkna brukte lang tid på å forklare hvor ekkel smaken ble når sausen kom bak et visst punkt på tunga. Sjikkeli sympatisk; det ble en samtale om å ta hensyn til kokkens følelser ut av det. :humre:

Jeg er i ferd med å gi opp hele middagsgreia, og det frister å si at vi spiser brødskiver hver dag, så slipper jeg å lage mat ingen andre liker.


#45

Nip sa for siden:

bifalt?


#46

Nip sa for siden:

Jeg tar ut kyllingbiter til Vetle, han synes sausen er ekkel bare å se på :p
så får han ris og grønnsaker til, så kan jeg kose meg med den deilige sausen alene :)


#47

Skilpadda sa for siden:

Å bifalle = å godkjenne, støtte, anerkjenne.


#48

Nip sa for siden:

hehe... det var bra :) Det ordet burde jeg selvfølgelig skjønt. :flau:


#49

Bayone sa for siden:

Jeg tenkte å lage denne til klubb i mrg. Det blir 6 damer, holder det å doble den eller bør jeg gange den med 3? Skal ha ris og salat evt. brød til tenkte jeg.


#50

Xian sa for siden:

Dette er en favoritt her i huset for tiden! Takk for oppskriften, Nip! :blomst:

Jeg bruker kokoskrem, så blir sausen litt tykkere.


#51

Nip sa for siden:

Så ikke den før nå jeg... Sorry. Håper du fikk laget det og det ble bra :)


#52

Nip sa for siden:

Så bra :D

Jeg elsker den retten. NamNam


#53

scmiscmi sa for siden:

Det så utrolig godt ut:ja: Tror jammen jeg skal prøve å lage det i morgen.


#54

Tuneland sa for siden:

Denne retten har blitt en favoritt her i huset, takk skal du ha for at du delte oppskriften.


#55

Ema sa for siden:

Oi, oi dette så nydelig ut! Og lavkarbo og greier. :D


#56

Turban Smukk sa for siden:

Jeg har laget den flere ganger, både jeg og datter synes den er veldig god! :) Vi er ikke på lavkarbo, så vi pleier å ha ris og grønt ved siden av.


#57

Nip sa for siden:

Så morsomt :D


#58

ItsOnlyMe sa for siden:

Skal prøve denne tenker jeg..en eller annen gang... ;)


#59

Turban Smukk sa for siden:

Jepp, retten heter jo nå "Nips peanøttkylling". Ikke verst! :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.