ca 500 gram kyllingfileet i strimler
en boks kokosmelk helst bare den tykke delen, den pleier å ha skilt seg
ett par spiseskjeer med matyoughurt
2 ss peanøttsmør
1 ts sambal oelek (kjøpes på invandrerbutikker)
saften av 1/2 lime
litt salt
olivenolje eller smør til steking
serveres med f.eks brokkoli, salat eller andre grønnsaker.
Stek kyllingen i olje/smør i en stekepanne, når bitene er gjennomstekt legger du de til side og skrur ned varmen. Ha så i kokosmelken, sambal oelek, limesaft og salt. La det småkoke uten lokk i ca 5 minutter. Ha i peanøttsmør, matyoughurt og rør dette sammen, ha i kyllingen og varm dette forsiktig.
Det så godt ut. Litt enklere til hverdags enn den varianten vi har pleid å ha, med kylling på spyd, peanøttsaus, og ris til. Skal prøves snarest, takk for oppskrift!
Jepp! Dette er en velbrukt oppskrift jeg i sin tid har fått av Elinblu, jeg fant den igjen i epostkorrespondanse fra 2005.
Kyllingsatay
Legg trespydene i vann i minst 30 minutter (eller helst over natta) for å unngå at de tar fyr før kjøttet er stekt. Endene kan også pakkes inn i folie.
Skjær 500 g kyllingbryst i to på langs. Bland 1 ss honning, 1/2 dl soyasaus, 2 ts sesamolje, 1 ts malt koriander, 1 ts malt gurkemeie og 1/2 ts chilipulver i et grunt fat (ikke metall). Træ kyllingen på de bløtlagte spiddene på langs og legg dem i marinaden. Dekk til og sett dem kjølig i minst 2 timer (eller gjerne over natta).
Rask sataysaus tilberedes ved å steke 1 liten, finhakket løk i 1 ss olje til den er myk, og deretter røre inn 125 g grovt peanøttsmør, 2 ss soyasaus, 1 1/4 dl kokoskrem og 2 ss søt chilisaus. Kok forsiktig til blandingen er glatt og gjennomvarm. Satayspiddene stekes på en forvarmet grill i 5-7 minutter (varm grill - ca. 250 grader). Snu dem og smør dem ofte med marinaden (vi snudde dem kun én gang, smurte dem ikke ytterligere). Serveres med varm sataysaus.
Du kan erstatte den med hakket chili på glass/tube. Black Boy/Toro har dette (fås på Rema), Blue Oyster også. Det er stort sett det samme som sambal oelek.
Falt i smak hos små og store pluss svigers her! Jeg var litt raus med sambal oelek, så det ble mer enn nok smak for de minste. Jeg laget litt ris ved siden, det hadde blitt stusselig for svigerfar uten noe tilbehør.
Lagde min egen versjon til bare meg selv i dag jeg, de andre ville ha papp-pizza. :himle:
180g kylling "innerfilet" (kjøpt fryst i Sverige) Ferdige små fileter, helt perfekt str.
1 liten løk
1/2 paprika
1 vårløk
Kokosmelk (det faste fra en boks med light-melk)
1 ss peanøttsmør
1 ts chili på glass
1 ss mango chutney
Jeg lagde denne i dag, og elsket den. Ungene likte den derimot - selvfølgelig - ikke. Frøkna brukte lang tid på å forklare hvor ekkel smaken ble når sausen kom bak et visst punkt på tunga. Sjikkeli sympatisk; det ble en samtale om å ta hensyn til kokkens følelser ut av det. :humre:
Jeg er i ferd med å gi opp hele middagsgreia, og det frister å si at vi spiser brødskiver hver dag, så slipper jeg å lage mat ingen andre liker.
Jeg tar ut kyllingbiter til Vetle, han synes sausen er ekkel bare å se på :p
så får han ris og grønnsaker til, så kan jeg kose meg med den deilige sausen alene :)
Jeg tenkte å lage denne til klubb i mrg. Det blir 6 damer, holder det å doble den eller bør jeg gange den med 3? Skal ha ris og salat evt. brød til tenkte jeg.