Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva syns dere om forumløgnere?

#1

Sitron sa for siden:

Og ikke de som tar en hvit en nå og da, men de som lyger om ting som folk tar hardt.

F.eks. om kjærester/barn som dør, om barn som er syke eller kanskje om at de er gravide og mister gang på gang?

Burde man si fra om man kjenner igjen noen slike? Burde de få styre i fred siden de skader seg selv mest av alle? Hva syns dere?


#2

~TM~ sa for siden:

Siden jeg er naiv og godtroende og dermed "kjøper" mye må jeg innrømme at jeg virkelig ikke har sansen for slike løgnere og gjerne vil "advares" mot dem. Samtidig synes jeg synd på slike mennesker som må dikte seg et liv og har motforestillinger om advarsler som sendes pr. pm og prikker og slikt. Da er meg mer for at forumledelsen varsles og så får de ta de nødvendige grep. Som f.eks. å si i fra til løgneren at hun/han er avslørt osv.


#3

Nooria sa for siden:

Jeg har ikke sansenfor at folk driver med slikt, men vi har jo ikke noen garantier for noe når det gjelder mennesker vi møter via nett.

Jeg husker for noen år siden at det var en kvinneskikkelse på et kvinneforum som levde et helt utrolig fantasiliv. Mange levde seg veldig inn i det, men da hennes "regisør ektemann" døde få dager etter deres fantastiske bryllup i New York, sluttet de fleste å tro på at hun var en virkelig person (fikk jeg inntrykk av). Det var ganske spesielt å oppleve noe sånt. Ikke vet jeg om det var en eller flere som stod bak denne skikkelsen.


#4

Sitron sa for siden:

Milla ja, fra KG. Ikke rart hun var fucket opp. Datter av begravelsesagent og med på å sminke lik fra hun var liten. Men peil på sminke, det fikk hun.


#5

TBM sa for siden:

Er dette virkelig noe stort problem? Det er mulig at jeg ikke er her inne nok til å se eventuelle personers "løgner", men mitt inntrykk er vel at de fleste er såpass anonyme at jeg ikke har noen forutsetninger for å si noe på om deres opplevelser er sanne eller ikke.


#6

vimjer sa for siden:

Huff, ja, jeg tenker at det er fryktelig synd på de som dikter opp tragiske hendelser for å få oppmerksomhet.

Jeg vet ikke om noen som har gjort det, men hvis det er tilfelle er det jo uendelig trist.

Jeg har opplevd brukere som virkelig ikke har "Gud på sitt parti", hvis alt de skriver er forenlig med virkeligheten. Ja, jeg har av og til lurt på om noen har "Munchausen syndrom" i en eller annen variant p.g.a sin higen etter å formidle om alle sine utfordringer på nett.

All oppmerksomhet er godt, eller hva?!


#7

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har vært ute for endel sånne, og syns vel egentlig mest synd i dem, men blir irritert også, fordi folk jo går rett på og skriver lange sympatiinnlegg og føler med dem. Det er ikke alltid like lett å vite hvem som lyver eller ikke heller, jeg gikk jo rett på den KG-historien. Det gjorde jo ikke du (jeg er domm såm et brø). Jeg syntes virkelig synd i mennesket, og ble satt ut og skikkelig irritert da jeg hørte at alt var løgn fra ende til annen. Skjønner ikke hvorfor folk må konstruere opp sånne historier, og KG-historien var jo ekstra syk siden dette skjedde over lengre tid og inneholdt detaljerte opplysninger. At ikke flere, deriblandt meg selv, luktet lunta tidligere ... :blånn:

Jeg vet ikke hva man bør gjøre med slike. Kanskje bare overse dem når det er snakk om småting, men når det blir ekstra ille, slik som med de som feks. stjeler bilder av andre barn og legger dem ut som sine egne, slik ei gjorde på DB i fjor, og forteller en falsk livshistorie om seg selv og dette barnet, så bør det jo selvsagt tas affære.


#8

Sitron sa for siden:

Det spørs hva du definerer som problem. Da Millas "forlovede" "døde" så døde han av akkurat samme årsaken som mannen til en av de andre brukerne inne på KG. Hun ble knust, gjenopplevde hendelsen om igjen, gråt for Milla og i det hele tatt. Og så var det ikke sant. Problem for henne? Ja, det vil jeg tro.


#9

Nooria sa for siden:

Vet du at Milla faktisk var en person?


#10

amor sa for siden:

Jeg er naiv og liker å være det i forumverden. Når folk blir avslørt, så synes jeg igrunn at det bare er trist at noen higer så mye etter oppmerksomhet at de velger å lyve. Det er trist.


#11

Dixie Diner sa for siden:

Ja akkurat der er historien jeg snakket om, fra KG. Jeg fatter ikke at det går an. Da hun ble avslørt tok hun seg en pause, men kom tilbake igjen senere. Da laget hun en ny dagbok og fortalte faktisk at det hun hadde opplevd var sant, men skjedde på et annet tidspunkt enn det hun skrev om. Riiight.

Jeg husker forresten at hun viste folk bilder fra bryllupet sitt i PMer, var det her som så dem?? :undrer:


#12

Sitron sa for siden:

Ja.


#13

Dragen sa for siden:

Jeg bryr meg ikke. Hvis det å ha et fantasiliv får noen til å føle seg bedre, så la dem ha det. Hvis jeg nå skulle komme til å dele ut en kondolanse eller litt sympati til noen som lyver, så har de sikkert behov for den på annet vis.

Jeg har ansvar for det jeg selv skriver. Jeg velger å være ærlig, og heller la være å diskutere ting som er for personlige/sensitive.


#14

Nooria sa for siden:

Jeg hadde helt fra begynnelsen av problemer med å tro at hennes historier var sanne. Livet hun beskrev var helt uvirkelig.


#15

Nooria sa for siden:

Ja jeg så en del bilder... men aldri av henne.

Finnes hun på KG nå?

Det er jo ei på NM som heter det samme, men jeg har ikke inntrykk av at det er samme dama.


#16

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har ikke vært på KG på sikkert 2 år, så jeg vet ikke, men det skulle ikke forundre meg om hun er der enda, kanskje under et annet nick. Hun het jo noe annet før hun skiftet til Milla også, husker ikke hva det var. Minnie? Tror iallfall hun het det også en stund.


#17

Nabbe sa for siden:

Husker en historie fra SM da jeg var der for snart tre år siden, hvor en kvinne fødte alt for tidlig, hun havnet i koma og babyen svevet mellom liv og død... Mannen måtte pendle mellom Stavanger og Oslo for kona var ett sted og babyen ett sted.

Viste seg at alle innlegg var fra samme IP... ;)

Den historien var ganske mange engasjert i, og så fort man sa at man var litt skeptisk, fikk man hauger med PMer om hvor ufølsom man er, og masse mannskit...


#18

allium sa for siden:

Tror det. Hun kaller seg Antoinette, og påstår at hun er en av flere som sto bak Milla.


#19

Misteri sa for siden:

Jeg ignorerer dem fort, har vært borti en og samme person som har vært på mange av stedene jeg har vært. Man skjønner fort at det er samme dama som herjer. Forumtroll kalles det vel. :gruble:


#20

Sitron sa for siden:

Det er hvertfall bull. Jeg har "inside info" på at hun er én person.


#21

Dixie Diner sa for siden:

Ja den hørte jeg om for en stund siden. Var det ikke sånn at noen hadde prøvd å besøke henne eller sende blomster eller noe, og så fikk de beskjed av sykehuset om at det ikke hadde vært noen slike tragedier der på det tidspunktet, at denne dama ikke lå inne i det hele tatt?


#22

Sitron sa for siden:

Åhhh, har dere vært borti Forrestlady da? Gærne dama som er "healer" og driver på og suller på diverse foreldrefora?


#23

allium sa for siden:

Ja, det forbauser meg ikke.


#24

TBM sa for siden:

Joda, jeg skjønner at slike situasjoner kan være vanskelig. Dette tilfellet - oppkonstruering av en død som ville minne andre om en tøff situasjon - er jo ikke bare "fantasi", det er jo et tegn på mangel på folkeskikk, det er å oppføre seg dårlig ovenfor andre! Men jeg vet ikke om jeg mener at "løgn" er så mye verre enn sarkasme og andre former for uthenging?

For "dårlig oppførsel" må vi jo godta fra mange her inne - personer skriver innlegg som oser av sarkasme, ironi, personkarakteriseringer mm, samt at de slenger "dritt" til hverandre i PM'er og prikker. Det er jo også "dårlig oppførsel", men de mener at vi skal godta det. Og fordi dette er internett godtar jeg det også - det er slik et nettbasert forum fungerer.

Du Sitron er jo kjent for å være rimelig direkte og du tillater deg å si akkurat hva du mener om ting. Jeg ville aldri ha gjort det selv, men det er nå din måte å være på. Og det aksepterer jeg selvsagt på et slikt forum. Dette er internett, vi kjenner (i utgangspunktet) ikke hverandre og må ta ting med en klype salt eller bare godta det.

Det eneste jeg kan bestemme over er min egen oppførsel, samt hvem av deltagerne i et forum som jeg respekterer for mange fine, interessante og kloke innlegg. De er det mange av! Og jeg blir stadig overrasket over så mange gode vinkler på en sak, som igjen påvirker mine egne standpunkt.

Og disse gode diskusjonene er det heldigvis flest av, så får jeg heller scrolle over de andre innleggene...


#25

Nabbe sa for siden:

Jo, moderatorer på SM forsøkte, da de ante ugler i mosen, å "sende blomster", og ringte til sykehuset. Mange brukere alarmerte jo, og de følte seg vel forpliktet til å sjekke, siden såpass mange engasjerte seg noe voldsomt, både med hjertet og hormonene.


#26

Nabbe sa for siden:

Åh ja. På flere plasser.

Ett sted truet hun meg, jeg har en del pene screenshots fra det. :knegg:


#27

Sitron sa for siden:

Lim inn. :hyper:


#28

Kate sa for siden:

Utrolig hva mennesker kan gjøre for å får oppmerksomhet. Hva er KG for noe?


#29

Nabbe sa for siden:

Hehe. Vet ikke om det er lov, engang.

Hun ble sur på meg for at jeg avslørte henne på ett forum, og brukte det at jeg var en av de som kastet henne ut gang på gang fra Foreldrehuset, imot meg...


#30

*HH* sa for siden:

:nemlig:

Og jeg tror det dessverre er fler enn vi tror.


#31

Anne sa for siden:

Jeg syns det er usmakelig at nick blir nevnt her, dog liker jeg så klart ikke lystløgnere.


#32

Nabbe sa for siden:

Det eneste nicket jeg ser her, er jo en person det bør advares for på alle forum, i klistra tråder.


#33

Sitron sa for siden:

Ingen av disse nickene eksisterer lenger.


#34

Anne sa for siden:

Jeg tror det er mange flere enn henne, t.o.m. kanskje her inne.:rolleyes:
Men jeg trodde dette var en generell tråd om forumløgnere da jeg åpnet den, så jeg lister meg bare ut igjen.


#35

Nabbe sa for siden:

Jeg så forresten flere nick etterpå, og det og, er jo en historie som ikke kan gjentas for ofte, om hvor lett det er å lure folk.


#36

amylin sa for siden:

Det er jo synd at noen må dikte opp historier på forum, men det er vel sikkert noen som synes det er interessant også. Vet ikke helt hvordan jeg hadde reagert, men siden vi bruker nick her inne og ikke har noen plikt på å bevise hva vi skriver, så dukker det vel opp tråder og innlegg som ikke er sanne her fra tid til annen.


#37

Sitron sa for siden:

Men er det ikke forskjell på å komme med en og annen usannhet og det å konsekvent skrive usannheter?


#38

Nabbe sa for siden:

Jeg kunne jo glatt presentert meg som tobarns-mor, om jeg ville være anonym, feks. (med ett annet nick, vel og merke...) Det vil jeg ikke si er løgn eller å være lystløgner, fordi det er å ikke ville bli identifisert. Jeg vet feks om mange som har gjort det, og det må det være takhøyde for, på forum, synes jeg, men direkte å dikte opp historier fra innlegg en, er jo for dumt.

Spesielt usmakelig synes jeg disse "jeg er gravid" for så å skrive "Jeg har mistet"-spøkene er, på mammaforumer, fordi mange engasjerer seg med, både hjerter og hormoner, som jeg sa før, i disse sakene.


#39

007 sa for siden:

Sånn helt på sidelinjen: hvordan i all verden har dere tid til å være engasjert på så mange forum samtidig? Med engasjert mener jeg at dere husker nick, livshistorier og at dere kjenner dem igjen fra forum til forum (selv om de har forskjellig nick)? :undrer:


#40

Sitron sa for siden:

Hvem snakker om samtidig?


#41

007 sa for siden:

Jeg oppfattet det slik.


#42

Nabbe sa for siden:

Når det gjelder denne healeren, så var jeg på to forum samtidig, hvorav jeg var admin på det ene, som hun var og herjet på (ble bannet på FH tre ganger, med tre nick, men samme historie hver gang). Man kjenner henne veldig godt igjen, fra sted til sted. Dårlig nynorsk, hull i historiene, og alltid samme mønster. Først kan hun ikke bli gravid, så blir hun gravid, gubben klikker i vinkel, han har masse andre damer, og ligger med andre, han vil slå henne til abort, hun vil ha barnet, han er drittsekk, og så, lo and behold, hun mister...

Senere kom hun på ett tredje forum, som jeg er på, med samme historien ett par-tre ganger. Da var det enkelt å kjenne henne igjen, for å si det slik, selv om det var halvåret siden sist.


#43

Note sa for siden:

Jeg forstår hvorfor noen føler behov for å dikte opp historier og lage seg et "alternativt" liv på internett. Jeg kan ikke annet enn å føle medynk med dem.

Det jeg derimot har store problemer med å forstå er det som skjer når disse menneskene blir avslørt. Da kan man være rimelig sikker på at noen ser det som sin plikt å komme til "bunns i saken". Det virker som om disse mennekene ser på det som et kall å være med i en selvrettferdig, snurt og ondskapsfull lynsjegjeng, som gjør alt som står i deres makt for å ta mennesket som har lurt dem. De hopper glatt over alt som kan minne om nettetikette, vanlig moral,folkeskikk og medmenneskelighet, for dette mennesket skal tas!

Jeg ser sjelden et snev av forståelse for hvorfor noen kan gjøre slike ting.

Selvfølgelig er det ikke morsomt å bli lurt, men å oppføre seg slik som mange gjør i slike saker gjør at jeg mister langt mer respekt for dem enn for den som har seil under falskt flagg.


#44

lil'c sa for siden:

Den var jo tragisk. Jeg husker det godt, og med to premature og syke bak meg kunne jeg ikke la vær og føle med dem i begynnelsen.

Jeg synes det er ganske forkastelig å drive sånn, nettopp fordi andre faktisk kan gå og bekymre seg, miste nattesøvnen, få rippa opp i ting, bli følelsesmessig engasjert osv.


#45

Sitron sa for siden:

Så for deg er det altså greit å lyge, men ikke å advare andre mot å falle for løgnene.


#46

Nabbe sa for siden:

Noen forum har faktisk det å lage falsk identitet, med i forumreglene, at det ikke er lov.

Greit nok at man ikke lager noe lynsjemobb, men samtidig synes jeg, at forumbrukerne som har engasjert seg i disse historiene, har rett til å vite hvorfor personen er utestengt.

Jeg mener, av erfaring, at slike bare bør utestenges, med IP og hele pakken.


#47

Note sa for siden:

Og bare for å ha sagt det så hvar jeg vært borti alle de "luringene" dere nevner i denne tråden, det kunne bare ikke falle meg inn å gjøre noe annet enn å konstatere at de lyver.


#48

Note sa for siden:

Ser du ikke forskjellen mellom å bedrive en regelrett heksejakt og å konstatere at de lyver?


#49

jane sa for siden:

Det plager egentlig ikke meg så mye, jeg gir beng.


#50

LilleLeo sa for siden:

Den husker jeg veldig godt, jeg var en av dem som ble lurt i begynnelsen.
Det ble en del pm'er mellom meg og et par andre, men det gikk på om det faktisk var sant, og vi var begynt å tvile.
Og tvilen kom jo til sin rett.

Jeg har ikke noe til overs for de som lyger og dikter opp historier om livet sitt i hytt og pine.


#51

Sitron sa for siden:

I grunnen ikke. Å konstatere noe beviser ingenting.


#52

Nabbe sa for siden:

Ja, du var vel på SM omtrent i den tiden, tror jeg? Akkurat den var jo usmakelig da, og helt ekstrem, egentlig. Tror det er den verste jeg har vært borti. Ikke at jeg engasjerte meg så voldsomt, for jeg har ikke for vane å gjøre det med personer på nett, annet enn de man får ett nærmere forhold til, enn andre. Feks har jeg felt laaangt flere tårer for Inagh, fordi vi var så nærme, i samme terminklubb og har møttes også, enn for en fremmed bruker som kanskje mister i uke 12 eller noe.


#53

Note sa for siden:

Hvorfor skal det bevises?


#54

Skremmern sa for siden:

Samme her.


#55

Nabbe sa for siden:

Dersom man utviser/banner en bruker, bør jo andre få i alle fall en halveigs forklaring på hvorfor? Eller?


#56

Sitron sa for siden:

Slik at sannheten kommer frem.


#57

lil'c sa for siden:

Jeg har også felt flere tårer for Inagh, helt klart.
Men dog, det traff meg litt det der. Ekstremt var det helt klart, at det går ann!


#58

Dixie Diner sa for siden:

Hun skulle "fjern-heale" ei venninne av meg mot en grønn prikk. :knegg:


#59

Note sa for siden:

Det er akkurat dette jeg ikke skjønner. Vet du ikke hvor du er? Vi er på et sted hvor vi ikke kan se hvem vi prater med, hvor folk ikke bruker sine egne navn og hvor anonymiteten står ganske høyt. Og likevel blir du indignert over at noen lurer deg og ser på det som en edel oppgave å finne "sannheten", om du selv outer og forfølger vedkommende spiller ingen rolle?


#60

Sitron sa for siden:

Jeg bryr meg katten om å bli lurt. Det tror jeg sjelden skjer med disse ekstremvariantene. Men når jeg ser folk blir personlig involvert i noe som ikke er sant, så er det ikke lenger "bare" nett. Når folk begynner å ha innsamlinger, når de er genuint opprørte over disse løgnerne, så er det ikke "bare" nett. Av og til står det både penger og følelser på spill og da er det ikke lenger forbeholdt kun et forum.


#61

Dixie Diner sa for siden:

SM er jo folk på bare en kort periode, dette på KG skjedde i 2001 eller 2002. Jeg er veldig engasjert på 2 forum, og delvis på ett til. Men så er jeg hjemmeværende husmorkjerring med all verdens tid også da. :knegg:

Forresten, historier som disse på SM og KG er ikke noe man glemmer etter en uke heller. Samme med ett og annet forumtroll som går igjen hele tiden.


#62

Dixie Diner sa for siden:

Nettopp. Er det så vanskelig å skjønne? :snill:


#63

Lykken sa for siden:

Hva er KG?


#64

Sitron sa for siden:

Forum på kvinneguiden.


#65

Mikkeline sa for siden:

Jeg blir veldig mistroisk etter å ha opplevd noen sånne "forumtroll". Jeg synes det er stor forskjell på å fremstille en perfekt verden, med mye penger og et spennende liv, enn å dikte opp dødssyke barn, menn og egne alvorlige sykdommer.

Spesielt på forum som f.eks SM så er det så mange i samme situasjon, som mer eller mindre automatisk blir berørt av tragiske historier om premature eller barn som dør. Det følelsesmessige engasjementet går etter min mening helt ut av proporsjoner enkelte ganger, men det er kanskje en annen debatt.

Det som er synd er jo at man blir mistroisk i forhold til de som faktisk går gjennom slike ting i virkeligheten.


#66

Note sa for siden:

Jeg mener faktisk at dersom folk er så stokk dumme at de sender penger til folk, eller engasjerer så sterkt følelsesmessig i folk de kun treffer på nett, så bør de virkelig tenke seg om en gang til. Det får da være måte på naivitet.


#67

Sitron sa for siden:

Du mener gjerne at pyramidespillbander heller ikke burde avsløres, siden folk er stokk dumme som går på det? Eller at folk skal advares mot Nigeriascammerne, siden det er på nett og de må være stokk dumme om de går på?


#68

Mams sa for siden:

Jeg har blitt kjent med en del mennesker via en chatt jeg er medlem på.
Dette er mennesker jeg har møtt flere ganger og de har blitt mine venner.
Men en av de som er der juger så det renner av henne.
Dessverre.
Vi var flere som trodde henne helt til vi begynte å prate sammen uten henne til stede, og da kom det opp at hun sier forskjellige ting.
Har juget om en drapstrussel fra eksen blant annet.
Hun har en sønn med en sykdom, men når hun forteller om hvordan det påvirekr hverdagen hennes så går man Munchausen by Proxy vibber så det jomer etter. (også før endel kom fram).
Barnet er et prakteksemplar selvsagt, mens virkligheten er en helt annen for de som har møtt barnet.
Osv osv.
Det påvirker min måte å være ovenfor henne helt klart.
Det som gjør det ekstra sprøtt er jo at vi møtes i virklighetens verden ganske ofte, selv om hun bor ganske langt unna meg så ser jeg henne 5-6 ganger i året. Men hun som bor i nærområdet henens ser vi ikke like ofte pga andre ting. Derfor har det tatt tid før ting har kommet fram.
HUn som vi ikke ser så ofte orker gjerne ikke prate inne på chatten fordi den andrejuger så mye og hun kan avsløre henne hele tiden. (men ikke ønsker å gjøre det)

At folk gidder å juge på nett eller i virkligheten er over min fatteevne. Hvilken hensikt har det da?
Å juge på seg et mere spennende liv, gjør jo ikke livet mere spennende i mine øyne. Vil man ha det bør man gjøre noe med det, og da ikke i form av å juge på seg hendelser.

Og jeg synes man bør kunne advare mot folk som juger.
Om man ser noen som virkelig tar av og får veldig mye sympati for noe synes jeg man bør advare de som bruker tid og energi på å "hjelpe" personen. Den støtten bør gå til noen som fortjener det og trenger det.
Men man må vite at det er jug da, og ikke bare mistenke.


#69

Note sa for siden:

Ok. Da tar vi det en gang til. Det er lynsjegjengen jeg ikke har noen fortståelse for. De selvrettferdige jegerne som bringer disse temaene på bane om og om igjen og ikke har et snev av fortståelse for noe annet enn sin egen situasjon. At de avsløres er greit, men måten det gjøres på er i mange tilfeller langt mer klanderverdig enn selve lureriet.

Hitling går jeg forøvrig ikke på.


#70

Sitron sa for siden:

Kan du da komme med eksempler på disse lynsjesituasjonene dine? Hva er forskjellen med å gjøre folk oppmerksomme på hvem som er forumtroll og dette du kaller lynsjing? Hva er forskjellen fra når en bruker tilbringer tid med å finne fakta og når administrator på et forum gjør det.


#71

MokkMokk sa for siden:

Jeg husker også godt Milla-hstorien fra KG, og selv om jeg ganske tidlig ante ugler i mosen skal hun ha for at det var underholdende lesning. :hehehe: Husker også et par historier fra SM, der man diktet opp graviditeter og aborter og premature fødsler og jeg vet ikke hva. Egentlig er jeg litt imponert over de som klarer å spinne sånne løgnhistorier; at de greier å holde tunga rett i munnen over lang tid og huske på alle løgnene. Disse menneskene må ha et trist liv, eller muligens en psykiatrisk diagnose. Eventuelt begge deler. :rolleyes:


#72

Note sa for siden:

Det er da bare å lese denne tråden.

Hvorfor må det være en forskjell? En admin trenger da ikke være bedre enn en bruker.


#73

Sitron sa for siden:

Det er du som snakker om lynsjing. Jeg ønsker konkrete eksempler.


#74

MokkMokk sa for siden:

Forøvrig syns jeg det er helt på sin plass at forumledelsen i slike tilfeller og i den grad det er mulig, sørger for at løgnerne blir avslørt. Selv om det er opplest og vedtatt at man ikke bør ta alt for god fisk på nett, er det likevel mange brukere som helst ønsker å tro det andre skriver. Kall dem gjerne naive, men jeg syns disse fortjener "beskyttelse" i større grad en en lystløgnerne. :nemlig:


#75

Polyanna sa for siden:

Jeg husker godt Milla (hun er jo legendarisk, så det nicket kan det da ikke være problematisk å dele?), og så lenge jeg leste på KG så var det egentlig ganske uskyldig, og til en viss grad festlig. Det var en slags intelligens i det også, for hun hadde en skikkelig utspekulert måte å skaffe seg blest om ALT hun skrev. Jeg var der ikke da alt dette med dødsfall kom, og der syns jeg grensen går. Så lenge hun skrev om en falsk glamourverden hun levde i, så syns jeg ikke det gjorde så mye. Jeg var forumnovise, og er egentlig veldig lettlurt, men det ble ganske fort åpenbart at hun bløffet.

Grensen er selvsagt overtrått når man begynner å bløffe om syke barn, aborter, etc. Da misbruker man egentlig andres følelser og det syns jeg IKKE noe om.

Det er bra når det blir funnet ut av og ryddet opp i. Jeg håper likevel det gjøres med en viss tanke på at folk som gjør sånt gjerne har ganske alvorlige problemer med seg selv.


#76

Sitron sa for siden:

Et eksempel på et innlegg fra en person som herjer på nett:


#77

Note sa for siden:

Tror du virkelig jeg ønsker å henvise direkte til saker/nick/personer der slike ting har foregått? Da ville jeg jo gjøre akkurat det jeg er så sterkt i mot, nemlig å dra slike saker opp igjen om og om igjen. Dersom du ikke kan se at dette har foregått i de sakene som allerede er nevnt, så får du ikke flere av meg.

Denne tråden tråden er jo forøvrig et strålende eksempel i seg selv. :knegg:


#78

MokkMokk sa for siden:

Oi, det var saker.
Intrisang beskrivelse av hva "god sex" er da. :knegg:


#79

Sitron sa for siden:

Ja, jeg syns du kan gi eksempler. Jeg har ikke bedt deg om å nevne nick. Du klarer vel å komme med konstruerte eksempler?

Og hvordan kan du kalle det lynsjing å referere til nick som ikke lenger eksisterer?


#80

Nabbe sa for siden:

Og det er det samme, om igjen og om igjen... Hvert forum hun er på. Dårlig nynorsk, ekkel mann, snart blir hun gravid, og mister også.


#81

Note sa for siden:

Nei. Nå synes jeg dessuten denne tråden er blitt såpass ufin at jeg trekker meg ut.
Dere får holde på.


#82

Polyanna sa for siden:

Unnskyld at jeg ler, men:

:rofl:

Tragikomisk.


#83

Dixie Diner sa for siden:

Høres virkelig ut som fantastisk sex. :knegg:


#84

Pastill sa for siden:

Akkurat det driter jeg i. Om folk har et så miserabelt liv at de føler behov for å lyve, så får de bare gjøre det.

Om folk velger å involvere seg mye med folk de ikke aner hvem er, så er de dumme.


#85

Muad'Dib sa for siden:

Jeg er uansett litt skeptisk over det, jeg leser av de anonyme folk på forskjellige fora. Leser for underholdningens skyld, for å informere meg, og for å kjøpe klær.

Om folk vil oppdikte de mest utrolige ting, så må de gjøre det. www er et anarkistisk medie !


#86

Sitron sa for siden:

Du er forresten stokk dum, Iset. I følge Note.


#87

Sitron sa for siden:

Helt konkret spørsmål til admins: Om en person som Milla hadde vært her og det hadde kommet påstander om falskhet og løgner; hva hadde da blitt gjort?


#88

Dixie Diner sa for siden:

Åh? Hvordan det?


#89

Line* sa for siden:

Jeg synes det er minst like irriterende med slike som absolutt skal være så "tøffe i trynet" på nett, jeg.
Det er mange former for forumtroll. Og en uhøflig holdning, sarkastisk gjennomgangstone, etc...jeg anser det også som en slags løgn. Da jeg neppe tror at en person kan oppføre seg slik i RL uten å egentlig få juling...Eller noe.


#90

Sitron sa for siden:

Ja, du kjenner deg vel godt igjen i den beskrivelsen der.


#91

kie sa for siden:

Jeg tror jeg kan signere det meste Note har skrevet i denne tråden.


#92

Sitron sa for siden:

Fordi du trodde på Milla og ble engasjert.


#93

Line* sa for siden:

Og her insinuerer du? Hva? Forklar er du snill. Om du gidder da, selvfølgelig. Og kanskje også på en forståelig måte.


#94

Inagh sa for siden:

Jeg syns det er trist at det finnes mennesker som tydligvis har et så stort behov for oppmerksomhet at de dikter opp vonde historier.
Jeg syns det er respektløst overfor folk som faktisk har opplevd å miste et barn, miste en som står en nær - folk som har syke barn eller andre ting å stri med.

Disse nettløgnerne bidrar i mine øyne til at man blir mer mistenksom overfor folk - og at man kanskje kvier seg for å fortelle om ting som har skjedd i frykt for ikke å bli tatt på alvor.

Så - jeg liker ikke disse nettløgnerne, og mener at om noen avslører slike, bør det bli sagt fra om dette. :nemlig:


#95

kie sa for siden:

Herregud. Prøver du å arrangere en forumfight, Sitron?


#96

Sitron sa for siden:

Da kan kanskje du gi meg et eksempel på en lynsjing.


#97

Dixie Diner sa for siden:

Ja, leste det nå, måtte gå tilbake og se om jeg hadde gått glipp av noe nå. Ja, men jeg innrømmer jo at jeg er domm såm et brø. :knegg:

Forresten så er det ikke alltid det er like enkelt å se at noe er løgn. Jeg skjønner godt at folk ofte går rett på. Si at en person later som om hun har fått kreft, og folk går sammen om å sende en blomsterbukett til denne personen? Er de stokk dumme da? Jeg syns det er pent gjort, medmenneskelighet blir det jo bare mindre og mindre av her i verden.


#98

Sitron sa for siden:

Neida. De er bare stokk dumme om noen sier "det er ikke sant". Denne personen kan selvsagt ikke forklare hvorfor, for det er bare lov å gjøre folk oppmerksomme på slike ting. Derfor må de enten tro den personen eller den "kreftsyke".


#99

Pastill sa for siden:

Jeg syntes folk får velge selv om de vil jatte med eller ikke.

Ikke noe publikum=ikke noen å lyve for.

Klart noen alltid vil bite på, men sånn er det bare. De om det, jeg kan bruke tid på alle de andre i forumet. Admin kan aldri VITE om folk er sannferdige sånn jeg ser det, og så lenge vedkomne ikke plager eller er ufine mot andre så kan de vel heller ikke gjøre så mye, kan de?


#100

Sitron sa for siden:

Pastill= admins? :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.