Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kakelotterikaker?

#1

Nelly sa for siden:

Noen som har oppskrift på noen gode, lettvinte og forholdsvis billige kaker som passer til utloddning.

(haha skriver med tlf. og den rettet utloddning til utløsning... lurer på hva slags oppskriften dere hadde foreslått da.)


#2

Hannah sa for siden:

Jeg aner ikke om den er lettvint eller billig, men har merket meg at Suksessterte er vanlig kakelotterikake her i bygda iallefall.


#3

Fersken sa for siden:

Sukkerbunn, pisket krem og jordbærsyltetøy (eller annet syltetøy) mellom lagene og marsipanlokk ¨på toppen. Pynt med pisket krem og jordbær (eller annen frukt).


#4

apan sa for siden:

Jeg ville aldri gått for pisket krem og slikt til kakelotteri. Varierende oppbevaring og i det hele tatt. Jeg ville bakt en rund brownieskake (sikkert brukt Toroposen :knegg: ).


#5

Finni sa for siden:

Tror ikke det er lov å lodde ut kaker med kremfløte på.
Jeg ville aldri spist en "kremfløtevunnetkake", ingen vet hvor lenge den har stått varmt.

Sjokoladekake er mitt tips.


#6

Nextlife sa for siden:

Har ikke mattilsynet noe regler på at kremkaker ikke er lov?


#7

Obelix sa for siden:

Eplekake og sjokoladekake.


#8

Lyppa sa for siden:

Her har de ofte kremkaker som premie. Ikke noe problem da de som lodder ut låner plass på kjølelageret til butikkene.


#9

Stompa sa for siden:

Jeg hadde takket (nokså) pent nei til en sånn premie uansett. Man vet ingen ting om hvordan kaka ble behandlet før den kom til kjølelageret, både under evt. lagring og frakt.


#10

Nextlife sa for siden:

Jeg tenker at jeg heller ville satt pris på å vinne en festlig fruktkurv, en cellofanpakke med kaffe og fin sjokolade, et påskeegg fylt med godis el. enn å vinne en hjemmelagd kake av ukjent opprinnelse.


#11

apan sa for siden:

Veldig enig.


#12

Obelix sa for siden:

Jeg og.
Er det virkelig noen som spiser kakelotterikaker :grøss:


#13

Nextlife sa for siden:

Ikke jeg :niks:


#14

Fersken sa for siden:

Nå er det lenge siden jeg har deltatt i kakelotteri og da har det som regel vært bakerikaker som har vært premien. Og da mye marspiankaker, så jeg tok utgangspunkt i det.


#15

Divine sa for siden:

Jeg spiser kakelotterikaker. Jeg synes faktisk det er litt smålig å anta at alle andre enn en selv er grisete og har dårlig hygiene.


#16

polarjenta sa for siden:

Samme her. Men nå vinner jeg omtrent aldri på kakelotteri uansett. Det jeg imidlertid har sett er at ofte er det bakerikaker som loddes ut


#17

Finni sa for siden:

Jeg spiser og kaker fra kakelotteri, på lik linje med at jeg spiser kaker på skoletilstelninger, på idretts arrangement o.l.
Jeg spiser bare ikke kremfløtekaker fra kakelotteri lenger (dårlig erfaring..)


#18

Obelix sa for siden:

Jeg er ikke smålig, overhodet ikke, men jeg synes allikevel det ikke er noe særlig å spise kaker som blir loddet ut.
Dessuten har jeg vunnet en muggen kake engang, så neitakk til kakelotterikaker.


#19

Flubby sa for siden:

Hva med en eplepai? Det er alltid populært, og ikke dyrere enn eplene, omtrent. Også er den grei å varme opp i micro hvis man liker den varm med is til :)


#20

Nextlife sa for siden:

Jaja, så får jeg bare være smålig da. Det er uansett jeg som setter standarden for hva jeg skal putte i munnen. Med både norovirus, influensa og kjennskap til at andre mennesker praktiserer en helt annen måte å forholde seg til dette på så lar jeg være.
Vi har også allergier i familien, så bare av den grunn lar jeg være, men om det ikke hadde vært tilfelle ville jeg latt være likevel.


#21

Pøblis sa for siden:

Kjøper dere kaker på ulike arrangementer, da? Vi har en nybakt korpsmusikant hjemme, og er bedt om å levere kake for salg i helgen. Selv hender det at jeg kjøper kake på slike arrangementer, men aller helst nystekte vafler. Jeg er jo en slurveslomse og kjøper gjerne kaker hvis jeg er på steder hvor de selger slikt. Men vi har ingen matvareallergiprobematikk i heimen, da.
Kakelotteri tror jeg forresten ikke jeg har sett på mange år.


#22

Nextlife sa for siden:

Nei, jeg gjør ikke det. Kanskje en pølse med brød, men ikke hjemmelagde kaker, og det har som sagt ikke bare med allergi å gjøre.
fisefin


#23

Pøblis sa for siden:

Jeg kjøper jo kaker og spiser i vei, jeg. Men jeg burde kanskje tenke over hvor og hvem de kommer fra? :blinke: slurveslomse
Har du noen bekjente du ikke spiser kakene til, da?


#24

Nextlife sa for siden:

:ja:

Ikke veldig nære, men sånn mer random. En titt på det kjøkkenet der fjerner all lyst på noe å spise.
På grunn av allergien er det jo litt sånn at jeg heller lar være å spise enn å intervjue folk om hvilke egg de bruker, hva de brukte kakeformen eller langpanna til sist. Jeg orker ikke å være så Zpeziell, så jeg lar heller være.


#25

Erica sa for siden:

Eh - om det er viktig hvilke egg som er brukt er du jammen nøye. Det må jeg si. Og ellers lurer jeg littegrann på hva slags bekjente du har siden du lurer på hva langpanna og kakeformen er blitt brukt til sist? Ble veldig nysjerrig på hvilke erfaringer du har. :cool:


#26

apan sa for siden:

Du ser det står noe om allergi ja?


#27

Nextlife sa for siden:

Hehe, jeg ser jo at den kan misforstås, men det er altså på grunn av allergi hos meg og det ene barnet at jeg trenger å vite slike ting.


#28

Erica sa for siden:

Ja det så jeg, men antagelig har jeg for liten fantasi, for det falt meg ikke inn at det var rengjøring etterpå som var problemet. Det kunne ikke falle meg inn å ikke vaske bakeredskapene etter bruk.


#29

apan sa for siden:

Dersom man virkelig har allergi, kan man fint reagere på rester i langpanna. Den er faktisk ganske vanskelig å få helt ren.


#30

Erica sa for siden:

Vi har 2 i huset med relativt omfattende allergier, men dette har aldri vært noe problem. Men det er klart, de reagerer ikke på spor i maten, det må være en reell mengde. Heldigvis må jeg si, for da kan man jo nesten aldri spise borte, og da gjelder det jo ikke bare kaker.


#31

Nextlife sa for siden:

Proteiner kan sitte temmelig godt fast, så det er ikke alltid de forsvinner etter vanlig vask. Når selv spor utgjør livsfare så kan en normal rengjort panne gi alvorlige reaksjoner.


#32

Nelly sa for siden:

Takk for tips fra noen av dere ;)
Ønsker meg gjerne fler...
Det skal ikke være kremkake.
Jeg forstår at ikke alle er like begeistret for kaker som loddes ut,
men nå har det seg slik at jeg har fått i oppgave å lage 2 kaker til utloddning for barnas klubb. Og jeg synes nå jeg må gjøre oppgaven min, selv om "ingen" vil spise dem...


#33

apan sa for siden:

Jeg ville gått for en enkel sjokoladekake, evt brownies, og en formkake. Kanskje sitronkake?


#34

safran sa for siden:

Muffins er en slager, da. Rund sjokoladekake likeså.


#35

Apple sa for siden:

Jeg ville gått for en sjokomadekake og noe gjærbakst, feks en kringle eller prinsessekake.


#36

Lykken sa for siden:

Denne laget jeg i helgen, enkel og god. Kan fryses.
Banankake med kanel fra [url]www.detsoteliv.no[/url]

Ingredienser:
2 bananer
1,5 dl sukker
1 egg
100 g smør
4 ss melk
1 ts kanel
1 ts bakepulver
0,5 ts natron
2,5 dl hvetemel

Pynt:
1,5 dl kremfløte
kaneldryss

Fremgangsmåte:

Mos bananene sammen med sukker og egget (dette gjøres enkelt med en stavmikser, men du kan også bruke en food processor eller bare en gaffel). Smelt smøret og bland med melken. Ha dette i bananmosen. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland i.
Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i ca 40 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne den fra formen og fjern bakepapiret.
Sett kaken på et passende fat. Sikt over melis eller pynt kaken med pisket krem og et lite kaneldryss, slik som på bildet.
Tips:
Bruk godt modne bananer - det gir best smak på kaken.
Banankaken er fin å fryse uten krem.


#37

Lykken sa for siden:

Og denne fra samme side, Brownies:
ngredienser:

200 g kokesjokolade (se tips)
200 g smør
4 dl sukker
4 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Fremgangsmåte:

Smelt smøret. Brekk opp sjokoladen og ha i kjelen med smøret. La sjokoladen smelte på svak varme og rør blandingen jevn. Avkjøl. Rør sammen egg og sukker i en bakebolle med en stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen. Sikt i hvetemel og bakepulver og rør deigen jevn.

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 35- 40 min (kaken skal bare såvidt være gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del opp kaken i firkanter.


#38

Inagh sa for siden:

Om jeg skulle slumpe til å vinne noe i et kakelotteri, går jeg konsekvent etter noe som er butikkbakt eller twistposen. Orker ikke tanken på hvordan hygienen er hos de som har bakt. :sparke:


#39

Propella sa for siden:

Det kunne aldri falle meg inn og spise kake som er vunnet på lotterie. Aldri i livet. Jeg har sett kaker som ser gode ut og så har jeg sett kjøkkenet og hygienetilstanden i hjemmet til den som leverte kaka. For å si det sånn så var det garantert at den som spiste av den kaka ville bli syk. Jeg gjør som Inagh. :jupp:

Hjembakte kaker som selges er en uting. Kjøper minimalt av det.


#40

Divine sa for siden:

Mulig jeg er naiv, men jeg tror nå at folk flest er rimelig hygieniske av seg.


#41

Magica sa for siden:

Kaker er kaker. Jeg ville bakt sjokoladekake og/eller gulrotkake!


#42

Polyanna sa for siden:

Her kjenner jeg at jeg må stille meg opp i slurveslomserekka sammen med Divine og Pøbelsara. Nå er ikke jeg noen stor kakemoms uansett, men det har faktisk aldri slått meg å ikke spise kaker pga muligens manglende hygiene. Såpass bakterier tåler jeg.

Og kremkaker: man smaker da om kremen er sur?


#43

oslo78 sa for siden:

Ler så jeg griner her... Kaker stekes på 160 - 225 grader. Tror ikke så veldig mange bakterier overlever det altså. Kremkaker kan jeg gå med på at KAN være et problem, men jeg har aldri vært borti det selv - og har spist mye kaker fra forskjellige steder i mitt liv.

Brownies hadde jeg gått for!


#44

Maz sa for siden:

Jeg har aldri vunnet i noe kakelotteri så det har ikke vært noe problem (tror ikke jeg har tatt lodd heller).

Men jeg har da kjøpt kakestykker på både sjakkturneringer, og på kakesalg på skole og barnehage. Jeg har til og med spist kake folk har tatt med på jobb.

Mange her virker vel hysterisk.


#45

Filifjonka sa for siden:

Jeg spiser andres hjemmelagde kaker på f.eks. skolearrangementer, og de få gangene vi har vunnet i kakelotteri har kakene sett fine og innbydende ut, og vi har fullstendig fryktløst fortært dem uten å bekymre oss for kjøkkenhygienen hos de som har bakt. Men jeg må innrømme at når jeg ikke vet hvor kaker kommer fra, betyr presentasjonen litt ekstra. De bør se delikate ut.


#46

Najade sa for siden:

Jeg vil tro vaniljekaka som du kan søke frem her inne er god som utlodningskake. Den lager du i stor langpanne, så kan du dele den i to passelige biter for utlodning.

Jeg har pleid å lage "brett" av pappeskebunn kledd med aluminiumsfolie.

Jeg spiser gladelig kaker som ser ordentlige ut fra kakelotteri/utsalg. Kremkaker er jeg enig i er en dårlig ide, men det er jo fordi de fort blir sure om de ikke står kaldt hele tiden.
Jeg må innrømme at jeg har liten tiltro til at folk som har så uhygieniske forhold hjemme som noen beskriver over, klarer å lage en kake som ser presentabel og god ut. :fordomsfull:


#47

millact sa for siden:

Det tror jeg også! I bhg har vi med kaker på ulike fester (FN dagen osv) og jeg spiser der. Kjøper også kaker på ulike 17. mai arrangement på skolen.

Tror ikke det er vanlig med kakelotteri her, i så fall er det ferdigbakte kransekaker fra baker så vidt jeg vet.

Jeg ville laget en sjokoladekake, muffins eller en god formkake.


#48

Nextlife sa for siden:

Ja men så flott at noen av oss kan bidra til at du får deg en god latter ;)

Jeg synes det er litt nedlatende av deg, men jeg overlever. Og jeg ler ikke.


#49

oslo78 sa for siden:

Å påstå at man blir syk av kaker stekt i en ovn er fullstendig urealistisk, og da må jeg få lov til å le. Jeg ler absolutt ikke av allergier, for det vet jeg at kan være svært så reelt og fryktelig kjedelig for dem som har det.

Til sammenligning er jeg fullstendig livredd for mus og har opplevd å møte ei mus i skogen og stå panikkslagen på stien og vente på at musa skal gå vekk... Folk ler selvsagt av denne totalt idiotiske redselen som ikke bunner i noe fornuftig (hva skal liksom den musa gjøre meg?), men jeg opplever dem ikke som nedlatende likevel. Det er jo jeg som er tåpelig, ikke dem som ler.


#50

Nextlife sa for siden:

De allsr fleste kaker bearbeides etter de har vært i ovnen, og da holder det ikke 180-200 grader.
Ha nå heller respekt for at noen av oss er litt mer forsiktige enn andre.


#51

Lykken sa for siden:

Men hva er du redd for? Noen baskelusker? HIV?


#52

oslo78 sa for siden:

For meg er dette langt over forsiktig og over grensa mot hysterisk. Men akkurat som du sikkert ikke misliker meg som person fordi jeg er hysterisk redd for mus, misliker ikke jeg dere som jeg oppfatter som hysterisk redd for bakterier/virus. Jeg bare ler litt - og så ler jeg litt av mitt eget hysteri på toppen.


#53

Nextlife sa for siden:

Jeg er absolutt ikke redd for HIV :knegg: Jeg kan litt mer om smitteveier enn som så.

Jeg er selv veldig, veldig nøye på hygiene, både i forhold til basselusker og i forhold til kryssforurensning.
Jeg vet at ikke alle er det (se nå bare på alle norotrådene her inne, hvor forskjellig folk forholder seg, og ikke minst dette med når man er klar for å gå ut i verden etter endt sykeleie) og da frister det rett og slett ikke å spise en kake jeg ikke vet opprinnelse til.
Når man også vet hvilke epidemier med Noro og matforgiftning det har vært på Hurtigruta, hoteller, sykehus osv,- ja da tenker jeg at kanskje ikke riktig alle forholder seg til potensiell smitte slik jeg gjør, og det får meg til å avstå.


#54

Nelly sa for siden:

Takk for tips, det ble sitronkake og muffin.

Jeg er nok heller ikke så nøye, spiser kake jeg ikke vet opphavet av.
Men blir nok litt ødelagt av fp, kommer jo til å tenke på uhygieniske kjøkken fremover.


#55

TheVoice sa for siden:

Nextlife - du har min støtte :-) Både mtp allergier og hygiene, er jeg skeptisk til kaker jeg ikke vet opphavet til. Det er stooor forskjell på hygienen til folk........Feks den eldre garde har ikke samme forhold til håndvask som oss..... Jeg er skeptisk hos bestemor også jeg :flau:..... Men hun kommer ut av badet i det det skyller ned, og går til kjøkkenet og kokkelerer.... Og hun lager de lekreste delikate kaker til selskaper osv.


#56

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg vet nå ikke om jeg vil kalle det hygienehysteri, men jeg synes det er litt uappetittelig med disse utlodningskakene. De fleste synes det er fint at bakerier har reglement å forholde seg til (det er vel Mattilsynet som har oppsynet med det), og kakeutlodninger er jo utenfor dette. Jeg synes ikke det er rart at mange synes det er ubehagelig å skulle spise noe som kan være laget på et hvilket som helst kjøkken, av mennesker man ikke aner hvem er.


#57

Filifjonka sa for siden:

Jeg har ikke noen tro på at alle som jobber i bakerier og på restaurantkjøkken er 100% hygieniske heller, jeg da.


#58

Propella sa for siden:

Dessverre har jeg sett flere eksempler på det motsatte. Både i jobben og privat.

Sist jeg sjekket kan man bruke utstyr som ikke rengjort skikkelig, ta på bakevarene med urene hender etterpå at det er stekt og glasuren blir ikke varmebehandlet og er dermed en kilde til smitte. Jeg syns ikke at det er hysterisk at man ikke vil spise kaker man ikke aner noe om hva slags hygiene det er i hjemmet det bakt i er. Jeg har personlig sett en person som aldri vasker hendene etter toalettbesøk og er generelt urenslig, bake kremkake til utlodding. Vedkommende klasset på kremen med bare hendene. Kaka så fin ut ferdig men den som spiser den blir garantert syk. Jeg kaller det ikke hysterisk å ta noen enkle forhåndsregler for å slippe å bli syk.



#60

Polyanna sa for siden:

Det var vel å overdrive litt... Hvis personen ikke er smittsom med noe skikkelig smittsomt noe, så er jo det ganske usannsynlig, da.

(ekkelt som bare rakkern, da)


#61

Guttemammis sa for siden:

Gulrotkake, brownies, muffins, krydderkake og banankake.


#62

Propella sa for siden:

Hvor mange avføringsbakterier tror du at en som ikke vasker på hendene etter toalettbesøk har? Ganske mange og det er kan helt klart være sykdomsfremkallende.


#63

Polyanna sa for siden:

Forskjell på "kan" og "blir garantert syk", altså.

(jeg klarer stort sett fint å gå på do uten å få bæsj på fingrene, forresten. Men vasker jo hender for det, selvsagt.)


#64

Divine sa for siden:

Ja, jeg reagerte også på uttalelsen der. Jeg tror vi får i oss andres tarmbakterier mye oftere enn hva vi liker å tenke på. Det betyr ikke at vi blir syke av det hele tiden. Da tror jeg vi ville tilbragt mye av livet som syk.


#65

Turban Smukk sa for siden:

Jeg tar aldri kakelodd, men på 17.mai, loppis og skoleavslutninger har jeg kjøpt og spist sjokoladekaker, boller og muffins. Jeg har ikke en gang tenkt på at det kunne være ekkelt, faktisk. :sparke: Hm. Nå begynner jeg jo å tenke på det!


#66

polarjenta sa for siden:

Ja, det syns jeg også. Når jeg var ungdom og vill og gal spiste jeg ofte hos noen som ikke akkurat var så renslig, og jeg ble faktisk aldri syk likevel.
Så garantert syk blir man ikke, men man kan sikkert bli syk.


#67

Lhi-My sa for siden:

I mine studiedager jobbet jeg som servitør både i Oslo og i Trondheim. Hadde folk visst hva som foregikk på kjøkkenet, hadde de garantert ikke villet spist der. Man vet ikke mye om håndhygienen eller kjøkkenhygienen til kokken eller servitøren på selv de beste spisesteder heller. Jeg har forøvrig opplevd å bli matforgiftet på det som den gang var ett av de mest poppe spisestedene i Oslo. Det viste seg at de hadde latt fløtegratinerte poteter stå framme i romtemperatur natta over, varmet det opp igjen neste dag og servert det til et helt selskap. 9 av 12 gjester ble matforgiftet. De tre som unngikk det, spiste pommes frites.

Mange tenker at det er så strenge kontroller med spisesteder at det ikke er farlig. Jeg kjenner to som driver henholdsvis en restaurant og et hotell med et anerkjent kjøkken. Begge forteller at Mattilsynet ikke har kontrollert de i løpet av de årene de har drevet og det er iallefall mer enn fem år for begge to.

For meg blir det litt merkelig å være så redd kakelotterikaker, men ikke ha de samme betenkelighetene med å spise på et spisested. Man har ingen garantier noe sted.


#68

vixen sa for siden:

Jeg spiser på kafeer, restauranter, 17.mai arrangement, loppis, skoleavslutninger, vennebesøk,kaker som er laget i bhg osv. Kunne ikke falle meg inn å gjøre noe annet faktisk. Skjønner når det er alvorlig allergi altså, men ellers så synes jeg det er veldig rart å være sååå redd for at den som har laget maten ikke har ypperste hygeniske standard.
Nå skal det sies at jeg spiste mye på den asiatiske sjappa som vi kalte "the cockroach-place" da jeg studerte på New Zealand også...


#69

Filifjonka sa for siden:

Jeg har heller ikke vært så redd for å spise noe som helst som virker ok, hverken hjemmelagde kaker fra lotteri, mat hos gamle folk som ikke ser så godt når de vasker opp :skremt: eller fra diverse spisesteder her og i andre land. Har helt sikkert spist noe fra steder der hygienen ikke har vært prikkfri, men kan knapt huske å ha blitt matforgiftet/syk av noe jeg har spist noen gang. Så den faren regner jeg ikke som så overhengende, egentlig.


#70

Pebbles sa for siden:

Akkurat kaker har jeg ingen bekymringer for i forhold til hygiene. Vi er godt beskyttet og bortskjemte når det gjelder mat her i Norge.

Dere som er redde for bortebakte kaker - spiser dere ofte ute på café/restaurant? Ingen garanterer tipp topp hygiene på spisesteder heller.


#71

Filifjonka sa for siden:

Nei, de fleste som har jobbet på spisesteder og for eksempel fiskematfabrikker kan jo fortelle ett og annet om det. :knegg:


#72

Nextlife sa for siden:

Nei, jeg gjør jaggu ikke det heller.

Her jeg bor er forholdene såpass oversiktlig pluss at jeg har en viss innsikt i restaurantbransjen, så når jeg spiser ute så er det etter nøye vurdering og risikoanalyse :knegg:


#73

Milfrid sa for siden:

Foreleseren min sier det hender han klager på mat når han er ute, men han ber aldri om å få laget den på nytt. :knegg:

Jeg kan ikke huske at jeg noensinne har vunnet kake i lotteri, men jeg spiser mye ute, også kaker. Jeg er generel fin på det, men lukker øynene og lar det stå til. Det går stort sett bra. :datapunkt:


#74

rine sa for siden:

Jeg er vel mer der at det jeg ikke vet, har jeg ikke vondt av. Den eneste gangen jeg ble matforgiftet var faktisk på en restaurant...For meg høres det mildt sagt merkelig ut å ikke kunne spise kaker andre har laget, bakterier slipper vi ikke unna uansett.


#75

Polyanna sa for siden:

Jeg har jo også hørt om folk som ikke spiser ting barna har bakt i barnehagen. Det er jo nesten litt trist. (haha, iPaden vil bytte ut "bakt" med "bakterier". :fnise: )


#76

rine sa for siden:

Ja, der ser du...:nemlig:

:knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.