Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp med kjeks

#1

kamp sa for siden:

Jeg har ingen problemer med å lage gjærdeiger og kaker, men kjeks derimot :prikkprikkprikk: funker ikke.

Jeg får ikke til dette med å smuldre inn smør.

Oppskriften er slik:
Bland mel, havregryn, timian, salt, sukker og bakepulver i en bolle. Kutt kaldt smør i biter og rør det inn til en grynete masse. Tilsett olivenolje og kna til en seigmasse.
Rull ut mellom to melete plastfolie og stek 10 min i ovnen.

Jeg gjorde som oppskriften sa men de er absolutt ikke harde, de er helt myke.

Hva gjør dere når dere smuldrer inn smøret?

Har prøvd flere oppskriter med "smuldre" men har aldri fått det til.


#2

ming sa for siden:

De er jo myke med en gang de kommer ut av ovnen. Hvis de fortsatt er myke etter avkjøling, ville jeg økt steketiden med noen minutter. Det er forskjell på ovner, og steketiden kommer jo også an på størrelsen på kjeksen. Kan ikke se at det er mulig å smuldre smøret feil, liksom. :fnise:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.