Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan lager man sånn her glasur til muffins/cupcakes?

#1

Honda sa for siden:

Snoopy blir 4 år på fredag og hun skal ha sin bestevenninne på besøk på lørdag. og ene gudmoren :)Og hun har ønsket seg sånne derre muffins...

Hvordan lager man sånt?

bake:blond:


#2

Interference sa for siden:

Smørkrem.

Her er grunnoppskrift på en type:
200 gr usaltet smør
10 dl melis
2-3 ss melk/fløte

Myk smøret på kjøkkenbenken i 10 minutter før du skjærer det i terninger og hiver det oppi bollen.
Pisk smøret på lav hastighet til det blir en deig/smørje.
Hell i 2,5 dl melis og pisk det godt sammen før du heller i 2,5 dl mer melis. Midtveis i melisen heller du i 2 ss melk. Bland godt.Tilsett resten av melisen under lav pisking.
Så tilsetter du vaniljeekstrakt, vaniljeessens eller vaniljepulver hvis du vil ha vaniljesmak på den, og eller ønskede farger.
Så pisker du alt sammen i 3-4 minutter og sprøyter kremen på de avkjølte muffinsene.


#3

Dixie Diner sa for siden:

Ikke LIKE fine, men denne kremen er i hvert fall helt aldeles fantastisk!
Og søker du på "cupcakes" på den siden, får du opp utrolig mange nydelige muffins, samt beskrivelse (under tips) på hvordan du gjør med sprøytingen av kremen.


#4

Honda sa for siden:

Jah seff var den full av melis :sukk:

Menmen er det bursdag så er det bursdag. turbo får bare få vondt i magen:knegg: Om han skal spise med glasur

Tusen takk for oppskrift. Tror jeg må prøve i morgen å se om det blir noe bra så jeg ikke står der 1 time før bursdagen med muffins og glasur som ikke funker :kengg:

Iset: jeg lager bare en sort muffins uansett..Med splenda. Turbo spiser meste bare uten glasur så


#5

Fløyel sa for siden:

Jeg bruker Toro sin lyse glasur, med naturell kremost og meierismør. Den blir også veldig kremaktig og god å sprøyte.


#6

Silje sol sa for siden:

Jeg lager med kremost, for da smaker glasuren iallefall like godt som den ser ut.

1 boks Tine naturell kremost
ca 75g smør (mykt)
Melis til den er tykk nok, evt konditorfarge.
Nam!


#7

Honda sa for siden:

Sånn man eks bruker på gulrotkake? :blond:


#8

Input sa for siden:

Ja. Det er veldig godt! :D


#9

Honda sa for siden:

Ok da er jeg med. Tror kanskje jeg prøver litt av hvert. Kanskje man i samme slengen lager gulrot muffins.

Tusen takk for alle forslag:)


#10

DM sa for siden:

Hvilket søtstoff bruker du vanligvis da?

#11

Salt sa for siden:

Du kan jo bare kjøre Splenda fint i blender, og så bruke det i stedet for?

1/2 kopp (ca 8 ss) romtemperert smør
2 - 2,5 dl Splenda
450 gram kremost naturell
1 ts vaniljeekstrakt


#12

Honda sa for siden:

Splenda.

Har prøvd melisen te det der andre greien som er sånn helskost ting men det går ikke no bra å lage glasur av den.
Og turbo synnes splenda smaker bedre på eks grøt og pannekake så bruker den mest. Men kan sikekrt lære meg å bake mere med den der andre som jeg ikke husker navnet på. Han tåler den i visse mengder.men for mye av den får han reaksjon av.

Splenda er jo helt fint. Som snø(turbo kaller splendaen for snø)


#13

Salt sa for siden:

Den heter vel "Granulated", så da er den faktisk ikke helt fin... Er det Sukrin du tenker på? Sukrinmelis har jeg laget glasur av mange ganger. Går helt fint!


#14

Fløyel sa for siden:

Det er utrolig godt ja!


#15

Honda sa for siden:

Splendaen vi har er helt helt fin

Sukrin het det ja.

Jeg har prøvd flere ganger med sukrin melis og det blir ikke glasur.For en hel kake stor sjokoladekake brukte jeg 2 poser og den ble helt klisjete. og smakte ræva :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.