Jeg ser at det stadig foreslås rapsolje når man skal bruke olje med nøytral smak rundt omkring det ganske internett, og er så satt ut av det, i all den tid jeg syns rapolje har en ganske så gjennomtrengende, og egentlig ganske grufull smak. Vi har til å ha i grøten til Rusket, og den grøten smaker så gresselig at jeg må tørke av leppen med papir etter å ha sjekket temperaturen, ellers brekker jeg meg. Å lage mat, eller grøss og gru kaker med faenskapet kunne ikke ramle meg inn.
Er det mine smaksløker som er på tulltur, eller?
Og nei, oljen er ikke harsk, har testet flere merker og flasker, smaker likke jævlig hver gang.
Jeg kan kjenne smaken av rapsoljen ja. Syns heller ikke den er spesielt god. Har prøvd både den til steking og den til baking eller hvordan de nå var inndelt.
Jeg har smakt mange merker. Noen er ganske nøytrale mens andre smaker fjøs. Jeg bruker en fra Meny som jeg dessverre ikke husker navnet på de gangene jeg skal bruke olje (feks i kaker og lignende), og den er såpass nøytral at jeg overhodet ikke kjenner smaken av den i det jeg lager.
Jeg bruker solsikkeolje dersom jeg skal ha nøytral olje i f.eks majones. Jeg steker av og til i rapsolje og plages ikke av smaken da, men jeg kjenner den som sagt i majones og lignende.
Jeg synes de fleste rapsoljene smaker fjøs. :nemlig: Eller, kjæresten min bruker Odelia sin (tror jeg det var) og den kjenner jeg i grunn ikke smaken så godt av...
Jeg bruker solsikkeolje, eller olivenolje med chilli/hvitløk til steking.
Ja det bruker jeg innimellom, i tillegg til solsikke- og peanøttolje. Jeg har egentlig ikke noe problem med å finne nøytral olje, jeg blir bare så forbauset hver gang jeg leser "bruk en nøytral olje, f.eks rapsolje"
:knegg: Over hodet ikke. Vi har brukt rapsolje fra Odelia og den gir all mat en emmen smak av fisk. Jeg ga opp bruken da jeg innså at den ødela absolutt all mat inkl. baking og smoothies.
Jeg bruker olivenolje i aïoli, solsikke- eller maisolje i kaker/muffins, jeg steker i Vita sin blandingsolje. Hvis jeg bruker rapsolje bruker jeg stort sett Landlord og den er helt nøytral i min bok.
Det er vel greit til lavtemperaturgreier? Jeg bruker å surre løk og hvitløk i olivenolje til pastasaus, for da syns jeg smaken av olivenolje passer godt.
Jeg bruker landlord sin rapsolje, den er helt nøytral i mine smaksløker, odelia sin smaker en del ja, og jo mer den er eksponert for lys jo mer smaker den.
Hvis jeg trenger noe mer nøytralt enn raps bruker jeg solsikkeolje, den er litt mer varmestabil på høye temperaturer synes jeg.
Olivenolje skal man ikke steke i, den skal vel heller ikke koke sånn optimalt sett, så om jeg skal ha den i varm mat så helles den i helt på slutten. Bruker mye olivenolje i couscous, pasta, bulgur, linser etc. Og kald på salater, i majones eller i dressinger.
Det er så mange spennende oljer på markedet nå, jeg vil prøve dem alle. :hyper:
Kokosolje får du kjøpt i helsekosten og dagligvarebutikker med godt utvalg, feks. Meny. Jeg bruker disse to (den brune til steking og bakst, og den grønne som kosttilskudd og i hjemmelaget konfekt der kokossmaken hører hjemme):
Ja'a!! Har du prøvd hvitløksoljen fra Søstrene Grene? De har mange gode oljer, hvitløksoljen er favvis! Det er økologisk, kaldpresset olivenolje med hvitløkssmak. Jeg elsker å ringle den over pizza og enkelte pastaretter. :nam:
Jeg bruker rapsolje kun når jeg skal steke noe. Jeg forsøkte å ha det i en kake en gang, men den måtte jeg bare kaste, den smakte grusomt emment av rapsoljen. I kaker bruker jeg helst smør eller melkefri margarin eller kokosolje/melk.
Man kan vel godt steke i varmpresset olivenolje? Hvorfor burde man ikke gjøre det?
Rapsolje smaker forferdelig. Jeg lærte en gang her inne at den skal stå i kjøleskap, så det kan hende det var fordi min sto på benken at den alltid smakte fisk.
Det er vel noe med at flerumettet fett harskner relativt fort. Jeg har ikke oljene i kjøleskapet, foruten Udos Choice, men egentlig burde jeg vel det i og med at Udos Choice jo består av flerumettede fettsyrer og hvorfor skal da ikke de andre stå kaldt, spesielt når de er åpnet? Jeg har jo til og med nøtter i kjøleskapet for å holde dem friske. :vetikke:
Næh de harskner ikke så fort da! Men kanskje, jeg aner virkelig ikke. Jeg har hatt nøtter på kjøkkenbenken siden desember, de er like gode enda, så harskningen kan jo ikke skje veldig fort?
Ja kalde oljer er en ting, men rapsolje til varmmat er jo ikke der. Hmm, interessant.
Er ikke sikker altså, men jeg har i hvert fall lest flere steder at nøtter bør oppbevares i kjøleskap eller fryser. Udos Choice harskner fort men kanskje det har med sammensetningen å gjøre? Den står jo i kjøleskap i butikken også da.
Ja jeg vet jo det ang nøtter altså, jeg bare etterlever det ikke. :knegg:
Udos harskner fort ja, herregud. Men rapsolje?
Jeg skal ikke påstå noen ting her jeg altså, men kjenner at jeg egentlig ikke er klar for å ha olje i kjøleskapet. :knegg:
Ikke jeg heller, jeg har jo ikke plass! Liker ikke å ha sånne ting liggende, men i døra har jeg fader ikke sjans til å ha det pga. lite plass allerede. Må kjøpe meg kjøleskap nr. 2 snart. :knegg:
Eg tykkjer ikkje rapsolje smaker noko, har brukt landlord sin mest. Men så har eg ikkje så fryktelig velutvikla smakslaukar. :liker thousand island:
Men eg har gått over til hvalnøttolje til smoothie i staden for raps, nammis!
En stor flaske olivenolje? Jøss. Det gjør mine. Jeg har mange og dyre olivenoljer (får i gave, hemmelig langer, hehe.) Jeg prøver å begrense omega 6 og heller øke med omega 3. Men jeg spiser det, altså.
Jeg snakker fremdeles om rapsolje jeg. :knegg:
Jeg har aldri store flasker med olivenolje i hus, kjøper heller små slik at jeg kommer gjennom mange forskjellige.
Skulle jeg ha oppbevart store mengder olivenolje hadde jeg nok kanskje puttet den kjølig ja.
Rapsolje smaker rompe. :urk: I mangel av noe bedre brukte jeg den i en langpannekake i dag, til puddingens vennegruppe. Ungene merket heldigvis ikke noe, takket være enorme mengder (selvpåført) pynt, men ellers stilte den i Grete Roede-kategori omtrent.
Jeg bruker rapsolje i en deilig sjokoladekake jeg pleier å lage og har servert i selskaper, kjenner ingen smak av oljen der. Men det kommer vel an på merket.
Jeg gjenkjenner Raps og Solsikke med en gang, det kan ødelegge et måltid. Cocosa Extra Vergin kjøpt på helsekost, kjenner jeg ikke. Bruker den til steking, baking og til pop corn.
Den grønne? Det er vel den som er EV, den brune er ikke, og den er smakløs. Den grønne smaker jo ordentlig kokos lang vei (og skal heller ikke brukes til steking). Jeg har begge to og bruker dem hyppig, i hvert fall den brune. :)
Jeg er helt enig og har lurt på det samme. Har aldri prøvd det før jeg kjøpte det til å ha i hirsegrøten til lillesøster, men det gjorde jo grøten uspiselig. Deretter ødela jeg et helt wokmåltid for familien samt en runde speilegg. Alt fikk en guffen smak og ble nærmest umulig å dytte ned. Så da kastet jeg flaska.