Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Syns du rapsolje har "nøytral smak"?

#1

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg ser at det stadig foreslås rapsolje når man skal bruke olje med nøytral smak rundt omkring det ganske internett, og er så satt ut av det, i all den tid jeg syns rapolje har en ganske så gjennomtrengende, og egentlig ganske grufull smak. Vi har til å ha i grøten til Rusket, og den grøten smaker så gresselig at jeg må tørke av leppen med papir etter å ha sjekket temperaturen, ellers brekker jeg meg. Å lage mat, eller grøss og gru kaker med faenskapet kunne ikke ramle meg inn.

Er det mine smaksløker som er på tulltur, eller?

Og nei, oljen er ikke harsk, har testet flere merker og flasker, smaker likke jævlig hver gang.


#2

Mjau sa for siden:

Jeg kan kjenne smaken av rapsoljen ja. Syns heller ikke den er spesielt god. Har prøvd både den til steking og den til baking eller hvordan de nå var inndelt.


#3

Røverdatter sa for siden:

Jeg syns den er helt nøytral og bruker ikke annet om jeg ikke skal ha olivenolje eller annen smakssterk olje.


#4

pippo sa for siden:

Jeg har det som deg og har alltid lurt på det samme.


#5

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har smakt mange merker. Noen er ganske nøytrale mens andre smaker fjøs. Jeg bruker en fra Meny som jeg dessverre ikke husker navnet på de gangene jeg skal bruke olje (feks i kaker og lignende), og den er såpass nøytral at jeg overhodet ikke kjenner smaken av den i det jeg lager.


#6

Niobe sa for siden:

Nei, det synes jeg ikke. Jeg kjenner smaken av rapsolje veldig godt og jeg synes ikke den er god. Jeg synes solsikkeolje er mer anonym.


#7

Turban Smukk sa for siden:

Jeg bruker solsikkeolje dersom jeg skal ha nøytral olje i f.eks majones. Jeg steker av og til i rapsolje og plages ikke av smaken da, men jeg kjenner den som sagt i majones og lignende.


#8

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg syns og det er stor forskjell, men hittill har jeg bare funnet de som er på skalaen fra "fjøs" til "helt sinnsykt fjøs". :fnis:


#9

Babe sa for siden:

Jeg synes de fleste rapsoljene smaker fjøs. :nemlig: Eller, kjæresten min bruker Odelia sin (tror jeg det var) og den kjenner jeg i grunn ikke smaken så godt av...

Jeg bruker solsikkeolje, eller olivenolje med chilli/hvitløk til steking.


#10

Dixie Diner sa for siden:

Kokosolje funker forresten ypperlig til steking, smaker ingenting og tåler ganske høye temperaturer.


#11

Mrs. Longbottom sa for siden:

Ja det bruker jeg innimellom, i tillegg til solsikke- og peanøttolje. Jeg har egentlig ikke noe problem med å finne nøytral olje, jeg blir bare så forbauset hver gang jeg leser "bruk en nøytral olje, f.eks rapsolje"


#12

Polyanna sa for siden:

Gjennomtrengende fjøssmak, ja. :nemlig:


#13

Appelsin sa for siden:

Forstår meg ikke på dere,
den rapsoljen jeg bruker synes jeg er veldig god og smakløs.


#14

Mrs. Longbottom sa for siden:

hvilken er det?


#15

Vianne Rocher sa for siden:

:knegg: Over hodet ikke. Vi har brukt rapsolje fra Odelia og den gir all mat en emmen smak av fisk. Jeg ga opp bruken da jeg innså at den ødela absolutt all mat inkl. baking og smoothies.

Hvor får jeg kjøpt kokkosolje?


#16

Mrs. Longbottom sa for siden:

Det er odelia vi har nå til grøten, og den smaker så fjøs at jeg nesten får halm på tunga av den.


#17

Turban Smukk sa for siden:

Jeg synes også Odelia sin avgir smak. Jeg prøvde den en gang i aïoli, det ble ikke godt.


#18

Harriet Vane sa for siden:

Jeg bruker olivenolje i aïoli, solsikke- eller maisolje i kaker/muffins, jeg steker i Vita sin blandingsolje. Hvis jeg bruker rapsolje bruker jeg stort sett Landlord og den er helt nøytral i min bok.

Man bør vel ikke steke i olivenolje?


#19

Mrs. Longbottom sa for siden:

Det er vel greit til lavtemperaturgreier? Jeg bruker å surre løk og hvitløk i olivenolje til pastasaus, for da syns jeg smaken av olivenolje passer godt.


#20

Babe sa for siden:

Sjekket nå og det er solsikkeolje med chilli og med hvitløk jeg har her, som brukes til steking.


#21

mkj sa for siden:

Samme gjør jeg også, men til 'skikkelig' steking av kjøtt bruker vi gjerne den blandingsoljen fra Vita og/eller smør.

Jeg så eller leste masse skryt av rapsoljen her om dagen av en anerkjent kokk, så jeg tenkte jeg skulle gi det en sjanse.

Men han snakket nok ikke om den som smaksnøytral - han kalte det nordens olivenolje.


#22

Interference sa for siden:

Jeg bruker landlord sin rapsolje, den er helt nøytral i mine smaksløker, odelia sin smaker en del ja, og jo mer den er eksponert for lys jo mer smaker den.
Hvis jeg trenger noe mer nøytralt enn raps bruker jeg solsikkeolje, den er litt mer varmestabil på høye temperaturer synes jeg.
Olivenolje skal man ikke steke i, den skal vel heller ikke koke sånn optimalt sett, så om jeg skal ha den i varm mat så helles den i helt på slutten. Bruker mye olivenolje i couscous, pasta, bulgur, linser etc. Og kald på salater, i majones eller i dressinger.

Det er så mange spennende oljer på markedet nå, jeg vil prøve dem alle. :hyper:


#23

isola sa for siden:

Jeg tror det er rapsolje jeg bruker i gulrotkaka, da har jeg stort sett brukt en fra Eldorado. Kjenner ingen usmak.


#24

Dixie Diner sa for siden:

Kokosolje får du kjøpt i helsekosten og dagligvarebutikker med godt utvalg, feks. Meny. Jeg bruker disse to (den brune til steking og bakst, og den grønne som kosttilskudd og i hjemmelaget konfekt der kokossmaken hører hjemme):

soma.no/produkter/cocosa/


#25

Dixie Diner sa for siden:

Ja'a!! Har du prøvd hvitløksoljen fra Søstrene Grene? De har mange gode oljer, hvitløksoljen er favvis! Det er økologisk, kaldpresset olivenolje med hvitløkssmak. Jeg elsker å ringle den over pizza og enkelte pastaretter. :nam:


#26

Miromurr sa for siden:

Jeg bruker rapsolje kun når jeg skal steke noe. Jeg forsøkte å ha det i en kake en gang, men den måtte jeg bare kaste, den smakte grusomt emment av rapsoljen. I kaker bruker jeg helst smør eller melkefri margarin eller kokosolje/melk.

Man kan vel godt steke i varmpresset olivenolje? Hvorfor burde man ikke gjøre det?


#27

Hyacinth sa for siden:

Nei. Rapsolje smaker gress.

Cocosa er fint å steke i, men jeg gjør det ikke, for det spruter. Jeg steker alltid i smør.

Skal jeg bruke nøytral olje, bruker jeg solsikkeolje, men jeg liker ikke å bruke det og det er i grunnen sjelden jeg har bruk for nøytral olje.


#28

Hyacinth sa for siden:

Ja, men trøffelolje er enda bedre. :D


#29

Røverdatter sa for siden:

Jeg bruker den billigste rapsoljen på Meny, antakelig Eldorado eller First Price, og den smaker niks nada. Billig lønner seg. :nemlig:


#30

Tallulah sa for siden:

Rapsolje smaker forferdelig. Jeg lærte en gang her inne at den skal stå i kjøleskap, så det kan hende det var fordi min sto på benken at den alltid smakte fisk.


#31

Hyacinth sa for siden:

Det er jo ikke sinnsykt, det er fornuftig.


#32

Interference sa for siden:

Nei har ikke smakt, men det står på tapetet etter trøffelolje.

Oooh ja det er kjempegodt!

Hæ? I kjøleskapet? Min står i kjøkkenskapet, men jeg passer på å ikke eksponere den for lys.


#33

Tallulah sa for siden:

Jeg nektet også, men så leste jeg på etiketten. Det var olje fra Odelia.


#34

Interference sa for siden:

Så rart, de står jo ute i vanlige hyller i butikken.


#35

Tallulah sa for siden:

Ja, det har du rett i. :vetikke:


#36

Dixie Diner sa for siden:

Det er vel noe med at flerumettet fett harskner relativt fort. Jeg har ikke oljene i kjøleskapet, foruten Udos Choice, men egentlig burde jeg vel det i og med at Udos Choice jo består av flerumettede fettsyrer og hvorfor skal da ikke de andre stå kaldt, spesielt når de er åpnet? Jeg har jo til og med nøtter i kjøleskapet for å holde dem friske. :vetikke:


#37

Polyanna sa for siden:

Kaldere oljer smaker jo mindre, da, men det hjelper ikke når det brukes i mat som varmes opp? :vetikke:


#38

Divine sa for siden:

På flaskene til Odelia rapsolje står det "Oppbevares i kjøleskap etter at flasken er åpnet". :informerer:


#39

Interference sa for siden:

Snodig, jeg må sjekke litt kjenner jeg.

Næh de harskner ikke så fort da! Men kanskje, jeg aner virkelig ikke. Jeg har hatt nøtter på kjøkkenbenken siden desember, de er like gode enda, så harskningen kan jo ikke skje veldig fort?

Ja kalde oljer er en ting, men rapsolje til varmmat er jo ikke der. Hmm, interessant.


#40

Dixie Diner sa for siden:

Er ikke sikker altså, men jeg har i hvert fall lest flere steder at nøtter bør oppbevares i kjøleskap eller fryser. Udos Choice harskner fort men kanskje det har med sammensetningen å gjøre? Den står jo i kjøleskap i butikken også da.


#41

Interference sa for siden:

Ja jeg vet jo det ang nøtter altså, jeg bare etterlever det ikke. :knegg:
Udos harskner fort ja, herregud. Men rapsolje?
Jeg skal ikke påstå noen ting her jeg altså, men kjenner at jeg egentlig ikke er klar for å ha olje i kjøleskapet. :knegg:


#42

Hyacinth sa for siden:

Skrev et langt svar som forsvant. :sur:

Olje harskner fort. En kokk sa at han kjente stor forskjell etter bare et par uker.

Jeg er alltid usikker på når linfrøoljen og tranen blir harsk. Det er jo direkte helseskadelig og det er ikke alltid like lett å lukte.

I dag kastet jeg ett kilo valnøtter. De smakte vondt. Har hatt de flere måneder i skapet. Burde vært i frysen.


#43

Dixie Diner sa for siden:

Ikke jeg heller, jeg har jo ikke plass! Liker ikke å ha sånne ting liggende, men i døra har jeg fader ikke sjans til å ha det pga. lite plass allerede. Må kjøpe meg kjøleskap nr. 2 snart. :knegg:


#44

Turban Smukk sa for siden:

Ups. Jeg har min på benken. Mysterium løst?


#45

Effie sa for siden:

Æææææh må ha større kjøleskap!

Eg tykkjer ikkje rapsolje smaker noko, har brukt landlord sin mest. Men så har eg ikkje så fryktelig velutvikla smakslaukar. :liker thousand island:
Men eg har gått over til hvalnøttolje til smoothie i staden for raps, nammis!


#46

Interference sa for siden:

Altså min olje varer ikke i et par uker etter åpning, kan det ha noe med det å gjøre kanskje?

Tro meg, jeg har vurdert det. :knegg: Det er jo alltid overfyllt og jeg mangler oversikt.


#47

Hyacinth sa for siden:

En stor flaske olivenolje? Jøss. Det gjør mine. Jeg har mange og dyre olivenoljer (får i gave, hemmelig langer, hehe.) Jeg prøver å begrense omega 6 og heller øke med omega 3. Men jeg spiser det, altså.


#48

Interference sa for siden:

Jeg snakker fremdeles om rapsolje jeg. :knegg:
Jeg har aldri store flasker med olivenolje i hus, kjøper heller små slik at jeg kommer gjennom mange forskjellige.
Skulle jeg ha oppbevart store mengder olivenolje hadde jeg nok kanskje puttet den kjølig ja.


#49

Miss Norway sa for siden:

Rapsolje smaker rompe. :urk: I mangel av noe bedre brukte jeg den i en langpannekake i dag, til puddingens vennegruppe. Ungene merket heldigvis ikke noe, takket være enorme mengder (selvpåført) pynt, men ellers stilte den i Grete Roede-kategori omtrent.


#50

Dixie Diner sa for siden:

Jeg bruker rapsolje i en deilig sjokoladekake jeg pleier å lage og har servert i selskaper, kjenner ingen smak av oljen der. Men det kommer vel an på merket.


#51

Flubby sa for siden:

Jeg synes også rapsolje setter mer smak enn jeg setter pris på, og bruker helst solsikkeolje hvis oljen skal være nøytral.


#52

Lavender sa for siden:

Jeg gjenkjenner Raps og Solsikke med en gang, det kan ødelegge et måltid. Cocosa Extra Vergin kjøpt på helsekost, kjenner jeg ikke. Bruker den til steking, baking og til pop corn.

Tran synes jeg endrer smak etter 8 uker.


#53

Dixie Diner sa for siden:

Den grønne? Det er vel den som er EV, den brune er ikke, og den er smakløs. Den grønne smaker jo ordentlig kokos lang vei (og skal heller ikke brukes til steking). Jeg har begge to og bruker dem hyppig, i hvert fall den brune. :)


#54

Bomull sa for siden:

Bruker rapsolje fra Eldorado, synes ikke den setter noe smak på maten. Veksler mellom bruk av rapsolje og solsikkeolje for det meste.


#55

apan sa for siden:

Jeg er helt enig og har lurt på det samme. Har aldri prøvd det før jeg kjøpte det til å ha i hirsegrøten til lillesøster, men det gjorde jo grøten uspiselig. Deretter ødela jeg et helt wokmåltid for familien samt en runde speilegg. Alt fikk en guffen smak og ble nærmest umulig å dytte ned. Så da kastet jeg flaska.


#56

United sa for siden:

Liker ikke rapsolje. Bruker mest kokos- og olivenolje, hver til sitt bruk.


#57

Lavender sa for siden:

Da tar jeg feil, for jeg har det brune glasset. Kjøpte det før jul for å lage rissjokolader.


#58

Odelia sa for siden:

Kanskje ikke så rart siden jeg luftmailet oljen til kjæresten din:nemlig:

Kanskje det lærte deg en ting eller to om å "låne" andre sine oljer :snill:

Blir det bedre smak om jeg ruller meg i rosmarin først, tro? :danse2:

Smakte av tyvlånt, hæh? :mhmm:



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.