SpetakkelRandi sa for siden:
Jeg er praksis for tiden. Siste uke neste uke.
De har en bursdagsordning i barnehagen som går ut på at de skal i stedet for kake, lage middag. Jeg har rett og slett slått meg så mye til ro at jeg har begynt å krangle på de reglene de har laget seg.:humre:
Det virker som de har misforstått litt. De har fått noen retningslinjer. Det skal være sunn mat, som går fort og lage. Javel, sunn=fisk, tenker de da. Kjapp=fiskepinner og makaroni. Så hver gang noen har bursdag så lager de fiskepinner. :rolleyes:
Altså fiskepinner er godt det altså, og for barn på småbarnsavdeling som får smørelunsj hver dag, er sikkert en varm lunsj, uansett hva det er, sikkert helt topp. Men nei.. dette får jeg litt spader av.. At de ikke får noe valgfrihet.Hvor blir det av barns medvirkning.. kunne du tenkt deg å feire bursdagen din med fiskepinner?
Kunne f.eks ha 3-4 ting som gikk ann å velge fra en liste. f.eks (hvis de absolutt MÅ ha fiske) fiskepinner, fiskekaker, fiskegrateng, eller fiskeboller.
Men best av alt, det må da vitterlig gå ann å lage noe annen sunn mat enn bare fisketing? Noe som ikke er så dyrt, for en kommunal barnehage som har fått nedkuttete midler, og som er sunt, og som går ann å lage på 40 min.
Fikk i alle fall trumfet igjennom at jeg skal lage fiskegrateng neste fredag. (min siste dag og en av barna fyller 2.)
Det tar meg toppen 30-40 min.
Tenkte som avskjedsgave at jeg skulle lage et lite hefte med diverse sanger jeg har lært dem, pluss et lite avsnitt med et par oppskrifter på noen enkle sunne bursdagsmiddager, med evt noen laminerte bilder av matrettene, slik at barna kan få velge maten ved bursdager. Så kanskje de vil velge å bruke dem videre.:nikker: håpe
Så¨her kommer dere inn...
Hva vil dere ambefale?
Jeg har et par selv:
Fiskegrateng.
Makaroni.
Hvit saus(smør, mel, melk)
Seifilet i blokk
amerikansk blanding
griljermel.
evt litt salt i sausen, men helst ikke siden det er for barn.
Koke makaroni og helle over i ildfastform. (kan gjøres på morgenen og dekke til med plast.)
lage en tykkere hvit saus og blande i grønnsakene og helle over makaronien
kutte opp halvfrossen seifilet og legge i formen.
strø over griljermel
steke i ovnen i ca 20-30 min.
Pasta ala vitaminbombe.
Pasta penne eller fussili.
kalkunpølser.
bunt med stangselleri
1 stor løk.
2 fedd hvitløk.
bokser med hakkete tomater
2 skjeer tomatpure
tinte babygullerøtter
oregano og basilikum.
Kok pasta
stek/varm oppkuttet pølse i
Mos alle grønnsaker sammen med stavmixer
ha oppi litt krydderurter.
hell over pølsene og la småkoke litt.
Noen fler? :)