Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kaldheving

#1

kamp sa for siden:

Har lyst å lære med å lage kaldhevet gjærdeig.

Noen som har noen greie oppskrifter og tips?

Har prøvd et par ganger men de brødene har hevet 2 cm mot normalt 10 som samme oppskrift vanligvis gjør når den heves "normalt".


#2

ingling sa for siden:

Oppskrift bruker jeg ikke, men det jeg gjør er: lage brøddeig som vanlig, men med mye mindre gjær og kald væske. Jeg bruker tørrgjær, ca. 2 ts til to brød - og da bruker jeg rundt 1 liter væske. Det beste resultatet får jeg når jeg kaldhever på benk med et kjøkkenhåndkle over bollen, alt fra 5 til 8 timer. Før pleide jeg å gjøre det i kjøleskap, og da fikk jeg litt samme resultat som deg, at deigen bare hevet seg minimalt. Nå som jeg hever på benken blir både brød, rundstykker og boller veldig luftige og fine. Jeg aner ikke om jeg gjør ting "riktig", men resultatet blir veldig bra!


#3

kamp sa for siden:

Har nå gjort to forsøk og det ble veldig bra begge gangene :)

Baker 12-24 gluten/melkefrie brød i uken og er litt lei av å gjør det samme hver gang, så det var gøy at det fungerte så bra med kald heving.

Det gjør det og litt lettere fordi jeg kan blande det rett før jeg legger meg og steke tidlig på morgenen.

Samt at jeg ikke alltid trenger å ha fersk gjær i huset ;)



#5

ingling sa for siden:

Oi, så mange brød! Driver du storproduksjon? :) Flott at det fungerte bra, jeg synes det er kjempegreit å lage det sånn.


#6

mkj sa for siden:

Jeg prøvde kaldheving litt på måfå på hytta. Ikke noen storproduksjon, men rundstykker av et halvkilo mel. Brukte kalde ingredienser. Bare en liten teskje tørrgjær. FØrst hevet deigen litt på benken i romtemperatur, så ble den eltet litt mer, trillet ut til rundstykker, dekket med plast og satt sånn passe kaldt (5-10 grader på gjesterommet på hytta sånn omtrent)

Tok de ut da ungene sto opp om morgenen og lot de stå på benken en halvtime eller noe og stekte de. Ble finfint det i hvertfall.


#7

kamp sa for siden:

Har tre familier som får brød av meg, syns det er gøy å bake :)
Snart laget 250 brød siden januar :D

Er mer på lavkarbo tanker selv så jeg sliter litt med sånn men jeg vet at vist ikke jeg baker til dem vil de kjøpe i butikken og d er faktisk minebrød sunnere :ja:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.