Jeg har aldri vært spesielt bekymret for å bli syk av mat, hverken lotterikaker eller på restauranter hjemme eller i andre land. Når jeg tenker meg om så tror jeg aldri jeg har opplevd å bli matforgiftet noen gang, så faren føles ikke overhengende. Om det hadde skjedd meg titt og ofte når jeg beveget meg ut av eget hjem, så hadde jeg antagelig vært mye mer forsiktig. Jeg lager en enkel poll med få alternativer.
(Kom forresten på et par tilfeller der jeg har blitt litt syk av noe jeg spiste. Men ikke alvorlig matforgiftning).
Jeg er virkelig ikke redd for matforgiftning. Jeg har spist det jeg har ønsket i både inn- og utland. Jeg har blitt matforgiftet et par ganger, men det har som regel skjedd på steder hvor det i utgangspunktet skulle være helt trygt.
Tenker ikke på det, og det hender veldig sjeldent at jeg blir matforgiftet.
Min samboer derimot er veldig bekymret for det og tar alle forhåndsregler både hjemme og ute.
Nei, er ikke redd. Har opplevd det noe få ganger (selv eller i familien), men tenker ikke over det. Har spist mye rart på de snodigste steder. Dog er det noen ting jeg holder meg unna (kremis i karibien, feks).
Vi kjørte forresten for i en lokal bule i dag, og kommenterte at det hadde vært morsomt å spise der. Og konkluderte med at da måtte vi hatt på cowboyhatt og lukket øynene for hygienen. :knegg:
Jeg har blitt dårlig noen ganger på reiser, men aldri noe som ikke ga seg i løpet av et døgn eller mindre. Jeg er ikke bekymret for matforgiftning, og høyst villig til å ta risikoen for å spise deilige, spennende ting. :har spist på kinesisk veikantkjøkken in the middle of nowhere:
Nei. Har opplevd det få ganger, og det har vært i utlandet. Jeg fikk diare på en togtur i Thailand en gang. Og jeg kastet opp etter en luksuriøs nyttårsbuffet på Kanariøyene en annen gang. Og jeg ble dårlig etter buffetmat i Malaysia. Men sånt må man regne med.
Jeg har aldri blitt syk av mat her hjemme. Moren min var syk av matforgiftning i en uke en gang hun hadde vært i Hellas. En annen bekjent fikk salmonella, eller, det var faktisk en enda verre bakterie, i England en gang. Vedkommende var syk i mange uker, om det ikke var et par måneder. Hadde jeg opplevd sånne ting, ville jeg muligens vært mer forsiktig, men jeg er ikke spesielt forsiktig i utlandet i det hele tatt.
Nei.
Har blitt dårlig etter å ha spist en kremkake som ble vunnet i lotteri, så jeg styrer unna kremkaker på denslags, men sjokoladekaker er jo godt.
Ellers har jeg blitt skikkelig matforgiftet en gang, for mange år siden, og var syk i et par døgn. Det var på en datidens mest "inn" resturantene i Stavanger.
Jeg har spist de underligste ting, på de underligste steder og aldri blitt dårlig, med unntak av et dårlig blåskjell en gang. Og en reaksjon på krabbe en annen gang. Men det er jo noe annet.
Nei, ikke egentlig redd, men jeg er kanskje litt forsiktig med maten når jeg er ute og reiser, skeptisk til iskrem i varme strøk og sjekker nok at kyllingen er gjennomstekt.
Har blitt ordentlig matforgiftet bare en gang, i Marrakech, men det gikk jo over etter et par dager det også.
Jeg spiser ikke kuleis i Norge hvis kiosken ser uhygienisk ut og isen ser ut som den har vært smeltet og frosset igjen. Mye kjipt på den fronten. Det visuelle betyr mye for meg når jeg skal spise, det som ser udelikat og ufriskt ut er det som får meg til å styre unna.
Jeg har relativt sart mage, og er derfor ganske forsiktig. I tillegg til å ha blitt matforgiftet et par ganger kan jeg reagere på fet mat, sterk mat eller mat med melk i. Jeg spiser sjeldent om jeg vet det er langt til en do. Roadtripper i rare land er dermed ypperlige slankekurer for meg.
Nei, men jeg forsøker virkelig å redusere risikoen til et minimum når jeg er på trekking. En ting er å bli matforgiftet mens man bor på hotell og har både seng og do innen rekkevidde, en helt annen sak er å slite seg oppover bratte fjellsider i timevis mens man slåss mot diare, kvalme og energitap. Det er ikke mye moro. Derfor tar jeg det jeg kan ta av forholdsregler; vaksinasjon, vannrensetabletter, unngå matvarer av egg, melk, rå grønnsaker, og spise det som er vanlig på stedet jeg oppholder meg. Skrelle min egen frukt, drikke mye te og suppe.
Jeg er aldri redd for å bli matforgiftet på fast feriebosted. Magen min tåler ganske mye innen norsk bakterieflora, tror jeg, i hvert fall har jeg aldri mageknip og tåler alt fra mengder med ukokt kål til eplekart.
Jeg ble faktisk alvorlig matforgiftet da jeg var barn. Ble så syk at jeg mistet bevisstheten, midt i Rødehavet og det på et skip uten lege ombord. Vet ikke hvor lenge jeg lå slik, men jeg var i hvert fall i stand til å stå på beina da vi nådde Kuwait. Der måtte jeg innom sykehuset en tur, men bortsett fra at jeg måtte gjennom et stort, hvitt telt og ta tempen i munnen, - noe jeg motsatte meg på det sterkeste da jeg selvsagt ikke ville ha noe i munnen som hadde vært innom rompa til tusenvis av andre - husker jeg ikke stort fra det besøket. Måtte følges opp av legen hjemme i lang tid etterpå.
Når jeg sier at jeg ikke er redd for å bli matforgiftet, betyr ikke det at jeg ikke tar en del forholdsregler i områder der jeg vet det er økt fare for f.eks. giardia eller annet snacks som kan gjøre deg langtidssyk. Jeg er jo ikke dum heller.
Jeg har aldri opplevd å bli syk av mat (som jeg vet om) med ett unntak - da jeg brøt den for turen selvpålagte "ikke-spis-kjøtt" på et sted i Tibet for mange, mange år siden og spiste noe kyllinggreier fordi det var det vi fikk. DA var jeg sjuk da...
Sørger for å ha meg alt som skal til for god håndhygiene på tur og holder meg unna de verste matsortene da. Her hjemme tenker jeg ikke over det. (men spiser stort sett ikke kaker, siden det var der diskusjonen begynte)
Jeg er ikke redd. Jeg har blitt matforgiftet én gang, og det var en skrekkelig opplevelse, men det har ikke skremt meg. Jeg tar vanlige forholdsregler hjemme og på reise, og velger å satse på at det holder.
Jeg har ikke blitt dårlig av noe mat så lenge jeg kan huske og har ikke nevneverdige bekymringer i forhold til å bli det heller. Men jeg er allikevel nøye på at kjøtt etc. stekes godt før det spises, uansett egentlig, men kanskje spesielt når jeg er i utlandet osv.
Jeg har blitt matforgiftet på ordentlig (ikke sånn "syk i ukevis", bare "skikkelig dårlig i et døgn") bare én gang, og det var på en ganske bra restaurant i California. Etter det har jeg mistet litt lysten på å bestille kjøttdeigretter, men jeg er ikke redd for matforgiftning sånn ellers.
Da jeg var på Rhodos mens jeg var gravid med storebror, var jeg veldig forsiktig, men ellers har jeg ikke vært spesielt forsiktig, hverken i inn- eller utland. Jeg spiser ikke hva som helst altså, men er kun forsiktig med sånt som guidebøker og annen informasjon legger vekt på.
I Norge tar jeg for gitt at ting er på stell. Kanskje litt naivt, men det har gått fint så langt.
Jeg er vill og gal å spiser alt jeg kommer over. Har overlevd muggene lefser hos en gammel tante og vi spiser kjøtt fra dyr vi har slaktet selv, ute i gårdsplassen, uten gjennomsteke, drikker melk rett fra kua og har egene høner.
Har vært matforgiftet noen få ganger og da har det vært via mat som skal være trygg.
Jeg klarte å stemme feil. Jeg har sjelden blitt matforgiftet og er ikke bekymret og så klarte jeg å stemme at jeg var bekymret. :dåne:
Jeg har opplevd å bli veldig syk i Afrika. Da hadde jeg vært veldig forsiktig, men tilslutt ble jeg dårlig likevel, og da var jeg faktisk fryktelig dårlig. Det er noe av det vondeste jeg har vært med på. Men ellers har jeg spist mye rart og har holdt meg frisk, så jeg tror på å utsette magen for små sjokk av og til, så klarer den de større også.
Den eneste gangen jeg har blitt matforgiftet, var etter å ha spist i kantinen i kommunehuset i Bærum.
Når jeg er ute og reiser, tar jeg selvsagt forholdsregler, men jeg spiser det jeg har lyst på.
Jeg er nok i øvre del av forsiktighetsskalaen, noe som bunner i en generell frykt for smitte og matforgiftninger, og at jeg er allergiker som trenger å vite noe om hva jeg spiser og hvordan den er tilberedt.
Jeg har følsom mage, men mest pga. ting jeg ikke tåler (laktose, skalldyr), og ellers er jeg fryktløs. :knegg: Jeg trodde ved et par anledninger at jeg ble matforgiftet, men det viste seg å være at jeg ikke tåler noe som helst med skalldyr, noe som må ha utviklet seg over tid, ettersom jeg har elsket skalldyr hele livet. Matforgiftning er som regel ikke i tankene mine i det hele tatt.
Jeg kan ikke påstå at jeg er så redd for å bli matforgiftet, all den tid jeg har spist mat kjøpt på gaten og markeder i Mellom-Amerika. :humre: Riktignok fikk jeg parasitter der, men det fikk også mine kolleger som aldri spiste ute og desinfiserte all mat de spiste... Jeg er nok mer forsiktig med å ikke få i meg mat jeg ikke tåler, og tar ellers normale forholdsregler ut i fra hvor jeg er osv.
Jeg svarte at jeg aldri eller sjelden har blitt syk av mat og er ikke redd for det,
men passer på at jeg ikke spiser noe jeg jeg ikke skal nå som jeg er gravid.
Jeg har en venn som blir skikkelig syk HVER gang han er et eller annet eksotisk sted. Som oftest er han den eneste i følger som blir syk også. Han tror det er fordi han er avholdsmann, at alkohol ville kverket tilstrekkelig med bakterier.
Så da må jo løsningen for lotterikakene være sprit til kaffen på basaren? :knegg:
Ja, jeg er i overkant nevrotisk redd for å bli matforgiftet.:skremt:
Jeg har dog aldri opplevd det heldigvis, men av samme grunn er det utelukkende å reise til eksotiske strøk som Asia, Afrika o.l. Helt teit egentlig da man like gjerne kan bli matforgiftet er hjemme.....
Jeg tar forholdsregler, men er ikke bekymret. Og jeg har blitt skikkelig dårlig to ganger. Klassisk e.coli, som slår inn 6 timer etter at man har spist, og varer i 8 timer. Da var jeg sikker på at jeg skulle dø, men det gikk over, gitt. :humre:
Nei, det er jeg ikke urolig for. Jeg kan ev ta forholdsregler når jeg i er utlandet. Softismaskiner som ikke ser ut å bli vasket innvendig så ofte hopper jeg gjerne over, men jeg tar det rimelig rolig og spiser det jeg har lyst til så lenge stedet ser passe rent ut.
Jeg elsker å prøve ny mat, så jeg har blitt matforgiftet mange ganger. Flest ganger i norge.
Etter at jeg fikk Lille har jeg blitt mye mer forsiktig og tar forholdsregler, men man kan jo aldri gardere seg helt.
Etter siste runden med matforgiftning har jeg fått litt panikk for å bli det igjen, det tok nesten 6 uker å bli seg selv igjen, og selve oppkastingen og diareen holdt på i over 2 døgn, det var grusomt!
Jeg har blitt matforgiftet en gang, av sjømat kjøpt fra frysedisken i norsk dagligvare. E.coli har jeg også hatt, men det kom fra badevannet. Mannen har hatt salmonella (av typen syk i månedsvis).
Jeg er langt mer hysterisk når det kommer til omgangssyke-smitte og dets like. Mannen er litt over snittet forsiktig med kylling, men ellers bruker vi sunn fornuft.
Jeg har aldri blitt syk av mat i utlandet, enda jeg har kjøpt alskens greier fra alskens steder.
Aldri blitt matforgiftet - alt-etende. Jeg spiser det som blir servert og jeg smaker veldig gjerne på nye ting. Og jeg kjøper is, kaker og mat på bazarer i utlandet.
Jeg har blitt matforgiftet 2 ganger, 1 gang på et hjemmemekket skalldyr party, der østersene nok var en time eller 3 for gamle. Andre gangen på en gankse okei restaurant, av tunfiskcarpaccio. Begge ganger varte det i 5-7 dager med kramper i magen. Østers spiser jeg ikke lenger, men tunfisk har jeg spist mange ganger etter dette.