Wenche Andersen lager gulrotkake i dag. Hun sier at hvis man bytter ut melet med mandelmel og sukker med sukrin, så vil man få en lavkarbokake. (Det er dog en del gulrot i, registerer jeg.) Hvor kjøper man mandelmel, og er det det samme som malte mandler? :undrer:
Hvordan lager man lavkarboglasur? Ser ikke for meg at det er godt med sukrinmelis i glasuren?
Jeg har en slektning som bruker mye mandelmel til brød osv. Tror han kjøpte en pakke med mandelmel en gang, men det var spinndyrt, så han bruker bare vanlige malte mandler og det er helt greit.
Er ikke helt sikker, men jeg lurer på om mandelmelet er en del finere enn vanlige malte mandler.
Mandelmel er finere enn malte mandler ja, selv i kvern (sies det, jeg har aldri prøvd mandelmel). Men malte mandler går i nøden, selv om jeg har hørt det ikke har HELT den samme bakeevnen (?).
Noen takler ikke Sukrinsmaken, men kanskje du kan prøve annet søtstoff? Hovedingrediensen er jo smøreost naturell, så er det vel bare å søte den så godt du kan, og tilsette smør, vanilje og litt sitronsaft, det blir sikkert kjempegodt.
Jeg synes det kjøpte mandelmelet smaker helt pyton, så jeg maler mandlene selv. Har dog ikke prøvd å bake en stor kake hjemmemalte mandler, men muffinsene har alltid blitt bra.
Jeg har blandet mandelmel med litt eplemost, bruker ikke mye eplemos for å få den jevn. Er litt karber i eplemost men siden det er så lite så pleier det ikke være noe problem.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.