Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Hage] Planter til kasse i skyggen?

#1

Salt sa for siden:

Jeg har en blomsterkasse utenfor kjøkkenvinduet der jeg vil ha noen fine planter i år, men problemet er at det aldri er sol der. Aldri.

Så, hvilke fine planter trives godt i en kasse i skyggen?


#2

Tranquil sa for siden:

Må følge med litt her jeg.



#4

Kanina sa for siden:

Det spørs jo litt hva slags kasse det er snakk om, er det en liten blomsterkasse for sommerblomster, eller en større kasse hvor du tenker deg stauder? Av sommerblomster er bl.a. fuchsia fine i skyggen, og hortensia (som egentlig er staude, men jeg har best erfaring med å plante dem på nytt hvert år..). Av stauder er akeleier og særlig høstanemoner fine og skygge-vennlige. Høstanemoner blomster ganske masse allerede første året de er plantet, er min erfaring. Men bladene ser litt unnselige ut det meste av sommeren fram til august når blomstene begynner å komme. Og de kan få litt høye blomsterstengler, som kanskje kan komme i veien hvis kassa står i høyde med vindusposten?


#5

Robyn sa for siden:

På trappa til inngangsdøra hos oss hvor det bare såvidt kommer litt morgensol stortrives hortensia og fuchsia. Flittiglise liker seg også der, men den krever allikevel så mye vann at jeg sjelden klarer å holde liv i den. :flau:


#6

Salt sa for siden:

Det er en blomsterkasse som henger under vinduet, ja, så jeg ser for meg sommeblomster. Fuchsia må sjekkes ut!

Hortensia skal jeg ha, men jeg har lyst på en oppstammet en, i potte.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.