Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Suppeoppskrifter

#1

zeppelin sa for siden:

til alle foreldreportalens kokker ;-)

Jeg trenger suppeoppskrifter. Alt av interesse, men barnevennlige, lettlagede og gode (selvsagt) står øverst på "prøv denne" lista. Hvis suppa innebærer å koke egen kraft så kan det nok tenkes at jeg bruker en buljongterning istedet......

Oppskriftene skal brukes i et prosjekt jeg jobber med i studiene mine. Jeg skal samle suppeoppskrifter på en nettside, prøve dem ut, ta bilder etc. Det er et studie i webdesign. Takknemlig for alt delt.


#2

Dixie Diner sa for siden:

Jeg skal lage denne til uka, den ser knallgod ut! Jeg elsker kremete supper, liker ikke så godt tynne, vannete supper. Innholdet i denne kan jo varieres ut fra hva man liker. Jeg kommer nok til å krydre den mer. :nam:


#3

Syrin sa for siden:

Mine ungar elskar denne fiskesuppa. Kremet, mild og veldig god syns vi da :)

Eg varierer grønsakene etter kva som er i skapet. Av og til blir det berre purre og gulrot, og det er godt det også.


#4

zeppelin sa for siden:

Begge bidrag er prikket og takket for, og skal prøves ut i nær fremtid.



#6

Polyanna sa for siden:

Jeg lager ofte grønnsakssupper i utallige varianter, over følgende lest:

Kraft av buljongterning
Matfløte eller rømme eller hva jeg har
Solid med løk og hvitløk
De grønnsakene jeg har i skuffen eller fryseren, men som oftest noen med stivelse, som poteter eller gulrøtter
Chili, chiliolje, chayenepepper eller annet som gir suppa litt fyr og flamme.

Jeg hakker og surrer løk og hvitløk i smør eller olje, og har oppi hekket chili og eventuelle andre krydder og urter. Så hakker jeg grønnsaker i biter og har det oppi, og heller over kokende kraft, så mye som jeg vil ha suppe. Det koker til det er mosendes, og så kjører jeg stavmikser og har oppi en skvett med fløte el.l.

Til slutt krydder jeg med pepper og eventuelle sterkere saker.

Eksempler: potetsuppe, spinat- og rotgrønnsakssuppe (sist brukte jeg rester av frossen lapskausmiks og frossen spinat), gulrotsuppe med ingefær og litt appelsinjuice (her liker også å ha oppi en potet for å tykne den litt), brokkoli- og blomkålsuppe, purresuppe, etc.

Veldig fint for å få brukt opp rester nederst i grønnsaksskuffen.

Deilig å steke bacon i terninger og strø oppå, eller steke raspet ost i stekeovnen og drysse over.

Guriland, nå ble jeg sulten!




#9

Tangerine sa for siden:

Fant en ertesuppe som så god ut, og er rask å lage (fra Dagbladet, Sjuve):
Grønn ertesuppe med pølsebiter

Denne ertesuppen laget av frosne erter lager du på et blunk.

INGREDIENSER

1 porsjoner

250 g frosne erter
2 dl vann
2 ss konsentrert kyllingkraft
1 dl fløte
1 stk grillpølse
1 rømmeklatt

FREMGANGSMÅTE

Sett ertene til tining i noen minutter.

Skjær pølsen i biter og brun disse i panne med litt smør.

Kok opp vann i en gryte, og ha ertene i. Hell i hønsebuljong og fløte.

Bruk stavmikser i gryten og kjør til suppen er jevn og kremet.

Øs suppen i skål. Ha pølsebiter, en rømmeklatt og gjerne litt stekefett på toppen som garnityr.


#10

elle sa for siden:

Denne gulrotsuppen fra Trines Matblogg er supergod:nikker:

1 gul løk
6 – 8 gulrøtter
2-3 ss smør
1 liter vann
2 hønsebuljongterninger
1-2 ss tomatpure
1 – 1,5 ts salt
1/4 ts cajennepepper
1 beger creme fraiche

Klippet gressløk (evt litt strimlet vårløk)
Bacon i biter – sprøstekt

Fres løk i smøret, riv gulrøtter grovt og fres med. Tilsett alt unntatt creme fraiche, gressløk og bacon. La suppen småkoke i 30 min under lokk. Kjør suppen i blender/foodprosessor el slik at den blir “glatt”. Rør i creme fraiche før servering, og la suppen koke i ca 1 minutt.

Strø over gressløk/vårløk, og server suppen med baconbiter, godt brød og eventuelt en liten klatt creme fraiche.



#12

Dragen sa for siden:

Kyllingsuppe

1-2 hele løk rives på rivjern og freses i litt olje
3 kyllingfileter freses lett
1 liter buljong
1 boks kokosmelk
2 ss karrikrydder
1 paprika
1 boks mais

purre, chili, gulrot, eller andre grønnsakbiter etter ønske


#13

Sure Eplet sa for siden:

Nærbutikken-har-tilbud-på-brokkoli-suppe (6-8 porsjoner)

To brokkolier i buketter
En halv løk, finhakket

Stekes blankt i gryte.

Oppi med en kopp buljong og en kopp vann og kok til passe grøtete konsistens - fyll på med litt mer vann om det trengs.

Spe med melk (en liter passer fint), ha oppi litt muskat og kanskje salt. Varm opp til etetemperatur og ferdig.



#15

Nutte sa for siden:

Her var det mange gode oppskrifter som jeg skal prøve. :)


#16

Geitrams sa for siden:

Jeg har tre supper jeg lager ganske ofte:

Suppe med kjøttdeig 1:
1 pk kjøttdeig
1 liter buljong (jeg bruker grønnsaks- eller hønsebuljong)
1 purreløk
1 1/2 boks tine kremost (valgfri, jeg bruker 1 urter og 1 naturell)
litt chili

Stek kjøttdeigen godt, ha den i en kasserolle med 1 liter vann og 1 buljongterning. Ha i purre i biter og chili i ønsket mengde. La det koke i 15-20 minutter, gjerne mer. Ha i kremosten til slutt, etter dette skal suppa bare trekke.

Serveres med godt brød.

Suppe med kjøttdeig 2:
En pakke kjøttdeig
8 dl kjøtt- eller grønnsaksbuljong
1 boks hermetiske tomater
1-2 ss tomatpure
3-4 revne gulrøtter
kayennepepper og salt etter smak

Stek kjøttdeig først, has i kasserollen med buljong. Tilsett resten. Smak til med kayennepepper og salt. La koke 15 minutter ca. Serveres med en dæsj rømme eller creme fraiche i midten av tallerken og godt brød.

Blomkålsuppe:
Her bruker jeg oppskriften til Hobbykokken: hobbykokken.wordpress.com/2009/09/09/blomkalsuppe-med-en-twist/


#17

Eia sa for siden:

Du må jo ha med Harriet Vane's tomatsuppe:


#18

Polyanna sa for siden:

Nå har jeg akkurat laget en djevelsk god spinatsuppe, og tror til og med jeg husker hva jeg hadde i den. :p Det tok 10-15 minutter, og var knallgodt.

2 sjalottløk
2 vårløk
2 fedd hvitløk
1/2 chili

Hakkes og surres i et par gode klatter smør, lav varme

1 stor pose fersk spinat (eller frossen) skylles godt og surres med det andre til den er godt krympet

3/4 - 1 liter kokende vann (jeg liker å koke det opp i vannkokeren for å spare tid) tilsettes
2 buljongtereninger smuldres oppi

Kok opp

Tilsett et par gode skjeer rømme (eller en skvett fløte eller hva du har)

Pepper etter smak

Og så fant jeg en pakke glemt Mozarella som måtte spises, og delte den i biter og hadde oppi hver skål.

Nok til to.


#19

mkj sa for siden:

Min favorittsuppe for tiden:

Suppe med paprika og Chorizo.

Freser litt løk, hvitløk og chorizo i små terniger i litt olje i en tykkbunnet kasserolle. Lar det svette litt. Har i en boks gode tomater. Og kanskje halvannen med vann og en buljongterning. Kan også ha stekt kylling oppi. Bruker så ca tre paprikaer - gjerne et par forskjellige farger, som jeg lar koke med i suppa i noen minutter.

Krydrer med salt og pepper.

Serveres med rømme, avocado og tortillachips.


#20

scilla sa for siden:

Søk opp Esmes Mulligatawny-suppe som ligger her inne et sted. Den er kjempegod! :jupp:


#21

Morella sa for siden:

Jeg leste "Sugeoppskrifter". :flau:


#22

LilleLeo sa for siden:

HOT KYLLINGSUPPE
2 kyllingfileter
1 eple- grovt raspet
1 løk-finhakket
1 ss karri
2 bokser hakkete tomater
3-5 dl vann
3 dl matfløte
5 ts (minst) grønnsakbuljong eller hønsebuljong
1 ts sukker

Kyllingfiletene deles i biter, stekes lett (med salt og pepper).
Eple og løk stekes også lett, alt blandes. Kokes ca 20 min

Dette er en porsjon beregnet til 4 personer, server med ris og- eller brød. Perfekt til sure og kalde dager!


#23

Geitrams sa for siden:

Denne hadde vi til middag idag, og den var sinnsykt god! Hadde litt stekt chorizo i og speltrundstykker til, og treåringen satt og slikket av tallerkenen etterpå :jupp:


#24

Polyanna sa for siden:

Så hyggelig! Etter min oppskrift her, eller tilfeldigvis samme?


#25

Interference sa for siden:

Åh den spinatsuppen må prøves. Hvor mye frosset spinat er det på en pose fersk spinat? Og hvaslags størrelse på ferskposen? Jeg handler somregel spinat i løsvekt og trenger omtrentlige mengder. Nærbutikken her har forøvrig 3 forskjellige størrelser på posene sine, jeg bare elsker at det er blitt så stort fokus på spinat for tiden. :nam:

Esmes Muligatawnysuppe er et veldig godt tips ja, den er helt fantastisk!
Og squashsuppe er knallgodt!
Lag jevning (smør og mel),
spe med kyllingfond, la småkoke mens du hakker opp et par squash og sprøsteker små biter av bacon.
Krem suppen med en dæsj fløte, smak til med litt salt og pepper, ha i squashen når du tar gryten av platen og la det trekke i et par minutter.
Strø sprø bacon over suppen ved servering. :nam:


#26

Polyanna sa for siden:

Jeg brukte en ganske stor pose. Større enn et A4-ark, i hvert fall. Dobbelt så stor?

Vet ikke helt hvor mye frossenspinat det vil tilsvare, kanskje en 3/4 pakke? Jeg ville prøvd meg frem. :nemlig:


#27

Interference sa for siden:

Jomen da vet jeg sånn omtrentlig mengde, jeg skjønner hvilken pose du mener. :jupp:
Takk!


#28

Geitrams sa for siden:

Etter din oppskrift :)

Brukte forresten frossen spinat i mangel på noe annet, men det fungerte utmerket. Den var jo ferdig finhakket. Brukte en pose, den var omtrent på størrelse med et halvt A4-ark.


#29

mkj sa for siden:

Jeg laget en OK suppe i dag etter inspirasjon fra Polyanna.

Løk, hvitløk, litt vårløk surret i olje. Kokte inn en dl hvitvin, så hadde jeg i halvannen brokkoli og en liten potet i biter og en buljongterning og litt krydder. Etter at det kokte så ble det kjørt i en blender sammen med et par spiseskjeer fetaostterninger (inspirasjon Isets blomkålmos) Så til slutt en fløteskvett. Serverte med sprøstekte chorizoterninger og grovt brød med smør til lunsj i dag.

Suppa så ikke noe særlig ut, ble ganske blass i fargen, men smaken ble god synes jeg. Og ikke minst treåringen spiste opp alt. Det gjør han stort sett bare med pølse for tida.


#30

zeppelin sa for siden:

Det får bli i neste tråd det :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.