Jeg trenger suppeoppskrifter. Alt av interesse, men barnevennlige, lettlagede og gode (selvsagt) står øverst på "prøv denne" lista. Hvis suppa innebærer å koke egen kraft så kan det nok tenkes at jeg bruker en buljongterning istedet......
Oppskriftene skal brukes i et prosjekt jeg jobber med i studiene mine. Jeg skal samle suppeoppskrifter på en nettside, prøve dem ut, ta bilder etc. Det er et studie i webdesign. Takknemlig for alt delt.
Jeg skal lage denne til uka, den ser knallgod ut! Jeg elsker kremete supper, liker ikke så godt tynne, vannete supper. Innholdet i denne kan jo varieres ut fra hva man liker. Jeg kommer nok til å krydre den mer. :nam:
Jeg lager ofte grønnsakssupper i utallige varianter, over følgende lest:
Kraft av buljongterning
Matfløte eller rømme eller hva jeg har
Solid med løk og hvitløk
De grønnsakene jeg har i skuffen eller fryseren, men som oftest noen med stivelse, som poteter eller gulrøtter
Chili, chiliolje, chayenepepper eller annet som gir suppa litt fyr og flamme.
Jeg hakker og surrer løk og hvitløk i smør eller olje, og har oppi hekket chili og eventuelle andre krydder og urter. Så hakker jeg grønnsaker i biter og har det oppi, og heller over kokende kraft, så mye som jeg vil ha suppe. Det koker til det er mosendes, og så kjører jeg stavmikser og har oppi en skvett med fløte el.l.
Til slutt krydder jeg med pepper og eventuelle sterkere saker.
Eksempler: potetsuppe, spinat- og rotgrønnsakssuppe (sist brukte jeg rester av frossen lapskausmiks og frossen spinat), gulrotsuppe med ingefær og litt appelsinjuice (her liker også å ha oppi en potet for å tykne den litt), brokkoli- og blomkålsuppe, purresuppe, etc.
Veldig fint for å få brukt opp rester nederst i grønnsaksskuffen.
Deilig å steke bacon i terninger og strø oppå, eller steke raspet ost i stekeovnen og drysse over.
Denne gulrotsuppen fra Trines Matblogg er supergod:nikker:
1 gul løk
6 – 8 gulrøtter
2-3 ss smør
1 liter vann
2 hønsebuljongterninger
1-2 ss tomatpure
1 – 1,5 ts salt
1/4 ts cajennepepper
1 beger creme fraiche
Klippet gressløk (evt litt strimlet vårløk)
Bacon i biter – sprøstekt
Fres løk i smøret, riv gulrøtter grovt og fres med. Tilsett alt unntatt creme fraiche, gressløk og bacon. La suppen småkoke i 30 min under lokk. Kjør suppen i blender/foodprosessor el slik at den blir “glatt”. Rør i creme fraiche før servering, og la suppen koke i ca 1 minutt.
Strø over gressløk/vårløk, og server suppen med baconbiter, godt brød og eventuelt en liten klatt creme fraiche.
1-2 hele løk rives på rivjern og freses i litt olje
3 kyllingfileter freses lett
1 liter buljong
1 boks kokosmelk
2 ss karrikrydder
1 paprika
1 boks mais
purre, chili, gulrot, eller andre grønnsakbiter etter ønske
Suppe med kjøttdeig 1:
1 pk kjøttdeig
1 liter buljong (jeg bruker grønnsaks- eller hønsebuljong)
1 purreløk
1 1/2 boks tine kremost (valgfri, jeg bruker 1 urter og 1 naturell)
litt chili
Stek kjøttdeigen godt, ha den i en kasserolle med 1 liter vann og 1 buljongterning. Ha i purre i biter og chili i ønsket mengde. La det koke i 15-20 minutter, gjerne mer. Ha i kremosten til slutt, etter dette skal suppa bare trekke.
Serveres med godt brød.
Suppe med kjøttdeig 2:
En pakke kjøttdeig
8 dl kjøtt- eller grønnsaksbuljong
1 boks hermetiske tomater
1-2 ss tomatpure
3-4 revne gulrøtter
kayennepepper og salt etter smak
Stek kjøttdeig først, has i kasserollen med buljong. Tilsett resten. Smak til med kayennepepper og salt. La koke 15 minutter ca. Serveres med en dæsj rømme eller creme fraiche i midten av tallerken og godt brød.
Freser litt løk, hvitløk og chorizo i små terniger i litt olje i en tykkbunnet kasserolle. Lar det svette litt. Har i en boks gode tomater. Og kanskje halvannen med vann og en buljongterning. Kan også ha stekt kylling oppi. Bruker så ca tre paprikaer - gjerne et par forskjellige farger, som jeg lar koke med i suppa i noen minutter.
Denne hadde vi til middag idag, og den var sinnsykt god! Hadde litt stekt chorizo i og speltrundstykker til, og treåringen satt og slikket av tallerkenen etterpå :jupp:
Åh den spinatsuppen må prøves. Hvor mye frosset spinat er det på en pose fersk spinat? Og hvaslags størrelse på ferskposen? Jeg handler somregel spinat i løsvekt og trenger omtrentlige mengder. Nærbutikken her har forøvrig 3 forskjellige størrelser på posene sine, jeg bare elsker at det er blitt så stort fokus på spinat for tiden. :nam:
Esmes Muligatawnysuppe er et veldig godt tips ja, den er helt fantastisk!
Og squashsuppe er knallgodt!
Lag jevning (smør og mel),
spe med kyllingfond, la småkoke mens du hakker opp et par squash og sprøsteker små biter av bacon.
Krem suppen med en dæsj fløte, smak til med litt salt og pepper, ha i squashen når du tar gryten av platen og la det trekke i et par minutter.
Strø sprø bacon over suppen ved servering. :nam:
Brukte forresten frossen spinat i mangel på noe annet, men det fungerte utmerket. Den var jo ferdig finhakket. Brukte en pose, den var omtrent på størrelse med et halvt A4-ark.
Jeg laget en OK suppe i dag etter inspirasjon fra Polyanna.
Løk, hvitløk, litt vårløk surret i olje. Kokte inn en dl hvitvin, så hadde jeg i halvannen brokkoli og en liten potet i biter og en buljongterning og litt krydder. Etter at det kokte så ble det kjørt i en blender sammen med et par spiseskjeer fetaostterninger (inspirasjon Isets blomkålmos) Så til slutt en fløteskvett. Serverte med sprøstekte chorizoterninger og grovt brød med smør til lunsj i dag.
Suppa så ikke noe særlig ut, ble ganske blass i fargen, men smaken ble god synes jeg. Og ikke minst treåringen spiste opp alt. Det gjør han stort sett bare med pølse for tida.