Tenker å servere Thaikylling som inneholder b.la kylling, scampi og kokosmellk. Den er nokså sterk. Tilbehør er ris og salat med b.la litt frukt i. Har lyst til å servere en forrett men hva? Gjestene skal få champagne når de kommer. Kunne jo servert litt "fingermat" til.
Til dessert blir det enten noe Sorbet eller en frisk ostekake.
Hva serverer jeg av drikke til maten?
Det kan jeg:) Oppskriften er hentet fra Nadia Hasnaoui sin bok "Ta deg tid" Utrolig enkel å lage.
Jeg bruker den som base også tilføyer jeg noen ekstra ingredienser. Denne oppskriften tror jeg er beregnet til 4 prs. Selv bruker jeg mere.
Kyllingfiltetene skjæres i passe stykker og freses i olje. Ta dem ut og legg til side. Deretter freses scampi og sukkertene (skåret i tynne strimler/biter) men kun litt. Kan godt ha oppi rød paprika i tynne strimler også. Dette taes ut og legges til side.
Karripasta freses i stekepannen og Kokosmelk haes i samt limebladene. Småkokes ca 10 minutter.
Legg kyllingbitene oppi. Like før servering haes scampi og sukkerertene oppi.
Serverer salat (Grønn crispy salat, små tomater, agurk, rødløk, litt epler, appelsin, banan, og nøtter) og jasmin ris til samt urtebrød. Smak til med ekstra krydder/urter avhengig av hvor sterk en vil ha det.
Scampi har jeg endel av oppi.
Kanskje jeg burde ta det helt ut og servere en Thai dessert også da.
Kom gjerne med oppskrift. Ren Thai aften.
Sist våre gjester var hos oss så hadde vi Spansk aften. Flamenco og hele pakka og våre menn tok barten på og så ut som Jose og Carlos:D
Vurderer nå noe med Salmalaks men tror et par av gjestene er skeptisk til rå fisk. Men det kan jo være verd et forsøk å la de få kjenne at dette er godt. Jeg vet jo at de liker godt gravlaksen vi lager selv og den er jo rå.
Kunne jo også steke/varmebehandle laksen. Dele den i biter/terninger med f.eks Ingefær, koriander og asparges samt litt sterk dipp/saus?
Noen som har tips og oppskrifter?
Har endel å gjøre den dagen gjestene kommer så ser for meg at å lage vårruller kan bli vel mye. Men kanskje jeg kan lage fyllet dagen før og evnt steke de før gjestene kommer?
Siden det "bare" er en forrett synes jeg godt du kan prøve å servere rå salma. Hva med en enkel rett der bitene ikke er så tykke og massive men kanskje en laksecarpaccio? Med grønnsaker/tilbehør som er litt thai-ish?
Her er en oppskrift som kan brukes som utgangspunkt: www.dagbladet.no/2010/06/10/tema/mat/klikk/12074174/
Da har jeg prøvelagd/smakt på Salma laksen, og fulgte linken Nextlife la ut. Det smakte utrolig godt:) Det blir da forretten vi skal ha i kveld.
Jeg havnet på skaden med foten min igjen igår ettermiddag, men utrolig hva man klarer på/med kun en fot:D Bortsett fra å danse på bordet.
Tusen takk:)
Kan jeg "dandere" laksen og resten av tilbehøret på fatene et par timer i forkant og sette i kjøleskapet eller bør jeg gjøre dette rett før servering?
Hvis du legger opp på fat på forhånd bør du ikke dryppe limesaft over før rett før servering. Limesaften får fisken til å "koke" og etter et par timer vil det ikke se like lekkert ut, fisken endrer farge. Men ceviche er jo også godt, altså.
For øvrig har jeg dette til middag rett som det er, servert med ris og mango/avocadosalat til. Det er kjempekjempekjempegodt!!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.