Tjorven sa for siden:
Vi spiser vegetarmat innemellom. I begynnelsen savnet vi kjøtt/fisk/kylling i maten, men etterhvert har jeg lært meg å sette pris på at det finnes alternativer. Her er en enkel og god oppskrift på vegetarlasagne med spinat.
100 g bladspinat
1 pastinakk
3 gulrøtter
1 løk
ca 5 cm purreløk
3 hvitløksbåter
1 boks hakkede tomater
3 ss tomatpure
1 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
1ts sukker
basilikum
oregano
sort pepper
salt
120 g mozzarella
1 boks kesam
lasagneplater (jeg bruker 12 stykker)
Rød saus:
Hakk løk, hvitløk og purre. Fres dette i en panne. Skrell og riv pastinakk og gulrøtter. Tilsett dette i pannen sammen med hermetiske tomater, tomatpure, vann og grønnsaksbuljong. Tilsett krydder etter smak og la det putre ca 10 minutter.
Skyll spinat og riv av de største stilkene.
Legg ingrediensene lagvis. Start med rød saus og fortsett med spinat, lasagneplater og kesam. Avslutt med den røde sausen og topp med revet mozzarella.
Stek i ca 20 minutter ved 200 grader.
Serveres med en grønn salat hvis ønskelig.