Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vegetarlasagne med spinat

#1

Tjorven sa for siden:

Vi spiser vegetarmat innemellom. I begynnelsen savnet vi kjøtt/fisk/kylling i maten, men etterhvert har jeg lært meg å sette pris på at det finnes alternativer. Her er en enkel og god oppskrift på vegetarlasagne med spinat.

100 g bladspinat
1 pastinakk
3 gulrøtter
1 løk
ca 5 cm purreløk
3 hvitløksbåter
1 boks hakkede tomater
3 ss tomatpure
1 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
1ts sukker
basilikum
oregano
sort pepper
salt
120 g mozzarella
1 boks kesam
lasagneplater (jeg bruker 12 stykker)

Rød saus:
Hakk løk, hvitløk og purre. Fres dette i en panne. Skrell og riv pastinakk og gulrøtter. Tilsett dette i pannen sammen med hermetiske tomater, tomatpure, vann og grønnsaksbuljong. Tilsett krydder etter smak og la det putre ca 10 minutter.

Skyll spinat og riv av de største stilkene.

Legg ingrediensene lagvis. Start med rød saus og fortsett med spinat, lasagneplater og kesam. Avslutt med den røde sausen og topp med revet mozzarella.

Stek i ca 20 minutter ved 200 grader.

Serveres med en grønn salat hvis ønskelig.


#2

Tjorven sa for siden:

Det er sikkert mulig å lage den med ekte bechamelsaus. Jeg pleier å lage det når jeg lager vanlig lasagne. Men jeg ble positivt overrasket over hvor greit det funket med kesam. Det gjorde unektelig jobben litt raskere.


#3

Storm sa for siden:

Å, den skal jeg helt klart prøve! Spiser barna den? (Lever Knerten like ketogent som før? :p )


#4

Nip sa for siden:

Så spennende :)

Jeg også lager innimellom en type vegetarlasange, det går ned på høykant her :)


#5

Tjorven sa for siden:

Snuppa spiser.

Knerten ... :flau: eh, jeg fikk ham til å spise litt av osten på toppen og en teskje med lasagneplate, så han lever fremdeles forholdsvis ketogent. Jeg stekte noen kjøttboller i tillegg til ungene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.