Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Erstatning for paprika

#1

Maxine sa for siden:

Jeg er allergisk mot paprika (og chili såklart).

Jeg savner ofte å kunne få litt mer smak på maten, og jeg vet jo at paprika er veldig godt, og brukes mye i oppskrifter til å få mer smak...

Gode tips?

En annen ting jeg ikke klarer spise, er karri. Jeg hadde en allergisk reaksjon på dette for noen år siden i en periode hvor jeg plutselig reagerte på mye, og tør derfor ikke spise det nå. Det var antageligvis kryssallergi, men jeg blir kvalm bare ved tanken i dag.. Kan man erstatte det med noe?


#2

Cuyahoga sa for siden:

Tja, jeg vet ikke jeg. Hva slags oppskrifter tenker du først og fremst på da?

Mere løk? Hvitløk? Gode tomater? Sopp? Sukkererter? Kikerter? Neh, jeg har egentlig ikke noen gode forslag, ser jeg. :knegg:


#3

Maxine sa for siden:

Nja.. egentlig ganske mye jeg kunen tenke meg å paprika i. Gryteretter, pizzaretter.. salater, ikke minst..


#4

m^2 sa for siden:

Tja, gresskar, squash, aubergine, friske bønner? Går vel mer på at de ligner i konsistens enn smak akkurat disse...

I stedet for karri kan du prøve muskatnøtt, koriander, ingefær, kanel, spisskummen, kardemomme, gurkemeie - som friske urter for de som finnes i den formen, eller i form av frø, eller støtt.

Karri (og Garam Masala) er jo egentlig ferdigblandet krydder med flere av bestanddelene over, kanskje du kan finne oppskrift på karripulver på nett, og se om det er noe der du ikke tåler - og ta ut den bestanddelen?


#5

Cuyahoga sa for siden:

Hva bruker du til vanlig da? Forskjellige typer løk, avokado, sukkererter, ananas, pinjekjerner, squash, gresskarkjerner etc er jo godt i salat. (Bortsett fra gresskarkjerner da, som jeg personlig mener er satans verk. :skuffet: )

Gulrot er godt i mange gryteretter. Persillerot, kanskje? Jeg har laget en veldig god persillerotsuppe, for eksempel.


#6

Maxine sa for siden:

Synes ikke aubergine og squash smaker så mye, men bruker begge deler innimellom. Gresskar må jeg innrømme jeg ikke husker hvordan smaker engang :sparke:

Jeg bruker forresten flere av krydderne du sier, spesielt spisskummen og koriander. Kanskje det er kanelen jeg reagerer på da? For det tåler jeg visstnok heller ikke..

Takk for tips :)

Bruker masse løk. Og hvitløk. Avokado bruker jeg i salat, samme med sukkerter. Pinjekjerner osv er godt, men jeg orker ikke i salat.. Bare om jeg får det servert av andre :knegg:

I gryte bruker jeg både gulrot og sellerirot. Persillerot har jeg vel knapt sett i butikkene, men det skal jeg jammen lete etter :)


#7

meisje sa for siden:

Som smaksetter anbefaler jeg feks soltørket tomat, men den har nok et mindre bruksområde en paprika. Også wasabi og persillerot kremer. I gryteretter er gulrot et god ersatter.

Ellers er fersk spinat en super smakssetter. Og diverse pesto'er, ikke bare bailikum varianten. Ruccolapesto og spinatpesto er gode og sunne smakssettere.

Det du trenger er spennende kokebøker og godt utvalg i ferske urter. Da får masse smak i maten.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.