Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Reinsdyrfilet, trenger litt tips

#1

Angelique sa for siden:

Jeg har fått en stort stykke reinsdyrfilet. Det er på litt over 1,5 kg.

Gjester har jeg også invitert.

Men, jeg har aldri laget noe med dette kjøttet, og trenger sårt litt tips og ideer.
Har kjøpt forskjellige typer grønnsaker, ikke frosne. Broccoli, blomkål etc.
Kjøpte også mandelpoteter og Kers Pink (mener jeg det var) de var ihvertfall litt melne, for jeg tenkte å lage fløtegratinerte poteter.
Ha begge deler, både fløtegratinerte og kokte mandelpoteter.
Og tyttebærsyltetøy.

Når jeg søker på oppskrifter ser jeg at kjøttet ikke er helt gjennomstekt?
Jeg har bare laget stek/filet av kjøtt som skal gjennomstekes. Og det er her problemet mitt ligger.

Skal den kanskje stekes i form i ovnen på en seng av grønnsaker, som igjen skal i sausen?

Har god tid, gjestene kommer Palmesøndag.


#2

Nextlife sa for siden:

Hvis det er en skikkelig filèt du har fått bør den rosastekes. Å gjennomsteke for deretter å ha i saus vil ikke gi kjøttet den behandlingen den fortjener.
Brun kjøttet raskt og rundt hele på stekepanne. Krydre med salt, pepper og annet krydder du liker f. eks timian og knuste enebær.
Sett et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet og sett i ovnen i ildfast form. Når steketermometeret viser 62 grader har fileten en gjennomgående rosa farge, ved 65 grader har den en rosa kjerne og ved 70 grader er den gjennomstekt.
Det aller viktigste for å sikre et mørt kjøtt som holder på kjøttsaften og fremstår som vel tilberdet er å la kjøttet hvile etter steking. legg aluminiumsfolie over, gjerne et par kjøkkenhåndklær og la det stå i 20 min. før du skjærer i det.


#3

Angelique sa for siden:

Supert, tusen takk. Det er akkurat dette jeg var usikker på. Steketermometer har jeg, så da er det bare å gå igang.


#4

Nextlife sa for siden:

Flott å kunne være til hjelp.

Når det gjelder reinsdyrkjøtt, og viltkjøtt generelt synes jeg det passer veldig godt med noe med sødme som tilbehør.
Oftest lager jeg en panne med ulike ovnsvbakte grønnsaker, f. eks blomkål, broccoli, fennikel, rødløk, purreløk eller liknende.
For å få noe med sødme og en annen tekstur lager jeg i tillegg enten gulrotpure av gulrøtter som er smørdampet lenge slik at de er helt møre, eller Skye Gyngells rødbete/tomatpurè
www.independent.co.uk/life-style/food-and-drink/recipes/beetroot-and-tomato-pure-1803221.html
En løkkompott gir også fin sødme.


#5

Nera sa for siden:

Ovnsbakte båter av mandelpoteter lagt sammen med pærebåter i en form, og krydret med timian er veldig godt til reinsdyrfilet. Jeg har også laget blåbærsaus til ved et par anledninger.


#6

Mauser sa for siden:

La den ligge i romtemperatur så lenge som mulig (eller minst et par timer) för du bråsteker utsiden på höy temperatur i rikelig smör. Så i stekeovn slik Nextlife skriver. NB: Reinsdyr er enormt lettstekt, det er ikke mye som skal til! Og det gjör ikke noe om midten er nesten rå heller - det er bedre enn å steke den for mye.


#7

Bomull sa for siden:

Det er veldig godt med rosenkål også til slikt viltkjøtt. Ellers ser jeg du har fått tipsene jeg ville gi.


#8

Angelique sa for siden:

Kjøpt rosenkål ja. Det er godt. Tenkte å lage hjemmelaget ertestuing også? Jeg syntes det er så godt.


#9

Angelique sa for siden:

Takker. Det skal jeg gjøre. Har aldri stekt reinsdyrkjøtt før, så dette blir spennende.


#10

Nextlife sa for siden:

Noe som er fantastisk godt er å surre finhakket bacon til det er sprøtt, ha i finstrimlet løk, surre litt til og deretter tilsette rosenkål og surre til de er ferdige. Da får du kombinasjonen bitter, salt og søtlig og det er såååå godt :hjerter:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.