Altså, jeg jobber nesten fullt og er alene med to barn som er rimelig kresne. Det går mye i kyllingkjøttdeig, karbonadedeig, kylling, brokkoli, ris og pasta. Jeg er lei slik mat og trenger tips fra dere. Hvordan kan jeg sette sammen en OK meny til oss tre som består av sunn og variert mat? De liker egentlig ikke sauser, men jeg tror at om jeg fikk tips om gode sauser osv så vil de kanskje smake litt og like det? De får heldigvis sunn varm mat i bhg, men jeg ønsker å lage middag til oss daglig. Utfordringen er å lage noe som alle tre vil spise slik at jeg slipper å kaste så mye mat.:( Så, kom igjen med gode tips til retter og gjerne oppskrifter.
Det blir kanskje noe i samme skala som du er vant med, meeen
Maggie juicy chicken er en slager her i huset, serveres med fullkornris/pasta, rå agurk/gulrot stenger og babymais.
Lapskaus og flatbrød.
Stekte poteter og kjøttkaker med litt brun saus, serveres med kålstuing.
Grove pitabrød med div fyll, som feks. kylling, svinekjøtt og masse salat og grønnsaker.
Wraps i utallige varianter, gjerne med fiskepinner (som fint går ann å lage selv)
En hverdagshit!
INGREDIENSER
4 porsjoner
600 g laks, sei eller torsk
salt 2 ss dijonsennep 1 ss vann
hvetemel til panering
egg til panering 5 stk brødskiver 3 stilker bladpersille
klaret smør til steking
FREMGANGSMÅTE
Start med å lage brødkrumme: Ta brød uten skorper og kjør i kjøkkenmaskina til alt er brødsmuler. Hakk bladpersillen og bland i.
Skjær fisken i passe store fiskepinner på langs og salt dem.
Rør ut 1 ss vann i sennepen. Bruk en pensel til å smøre et tynt lag på fisken.
Dobbelpaner slik: Gjør klar en dyp tallerken med mel, en med pisket egg og en med brødkrumme.
Dyp fisken først i mel, deretter i egg og til slutt i brødkrummen.
Legg fiskepinnene i varm panne og stek i 1-2 minutter på hver side.
Jeg er i samme situasjon, og altfor godt at det er lett å ta noen enkle løsninger når man har to som maser, man skal avgårde, og absolutt bør spise skikkelig mat.
Jeg lager ofte gryte, eller ovnsbakt rett. Lapskaus er også noe ungene er glade i. Jeg lager da dette på kvelden, og har mat i to dager.
En hit her i huset er en "fiskegrateng" jeg komponerte på småtomme skal en gang for lenge siden. Rett og slett legge kokt makaroni, potetmos og fisk lagvis. Evnt ost på toppen. Lag potetmos til middagen dagen før, ekstra mye, og gjør klar til neste dag på kvelden. Servèr med grønnsaker.
Ellers elsker ungene her pølsegrateng, selv om jeg ikke lager så ofte. Men det er makaroni, pølse, litt løk (most i foodprocessor, for løk er jo fysj) tomater, egg og fløte. Kan også ha i mer grønnsaker, eller servere ved siden av.
Laks i alu-form, enten ferdigkrydret, eller ha på sitron og salt/pepper på morgeen, stekes på kort tid. Da kan man koke grønnsaker mens det står i ovnen.
Lag en diger porsjon pastasaus, frys ned og ta opp igjen for oppvarming. Det tar ikke lange tiden å koke pasta :)
Lapskaus er noe de synes er godt, så det er nesten blitt fast søndagsmiddag. Da lager jeg stor gryte så vi har i minst to dager. Lager fra bunnen av med masse gode grønnsaker.
Tror jeg må kjøpe meg både stavmikser og food processor til brødbaking. Får ta dette gradvis. Skal etterhvert jobbe kortere dager, så da vil det kanskje bli litt enklere å rekke å lage middag?
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.