Er det noen som har forslag til en litt holdbar og veldig god påskekake? Jeg mener ikke nødvendigvis noe som er veldig påskepreget, vil bare gjerne ha tips til en ordentlig god kake som står seg noen dager slik at man kan spise litt av den hver dag i påsken. :vilha:
:sjokk: Da kan du umulig ha fått laget den ordentlig gjennomtrukket og med ekstra glasur? Nå har jeg servert den i så mange store sammenhenger med både voksne og barn og kaka forsvinner bestandig på et blunk og alle skryter. Den type kake er absolutt noe å ha stående i påska og venter besøk underveis også.
Hm, jeg vet ikke om den er veldig holdbar, men vår tradisjonelle påskekake er sjokoladekake med krem, pyntet med hermetiske ferskner. Jeg er ikke så glad i vanlig krem, så jeg lager Southern Livings seven minute-frosting. Den er også kritthvit, slik at man får samme fargeeffekt.
Joda. Men jeg syns kaka er alt for søt, jeg kalrer ikke smake andre smaker når det blir så ekstremt søtt. og så liker jeg ikke så godt kakaoglasur, jeg liker bedre med sjokolade. Vet mange liker den kaka. ikke jeg.
Ostekake. Den er litt syrlig, så da kan den godt spises mange dager på rad uten å få dårlig samvittighet fordi jeg spiser søt kake hele tiden. Jeg er litt lettlurt. :fnis:
4 egg
4 kopper sukker
2 kopper smeltet smør/margarin
1 liten kopp melk
2 ts natron
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
6 kopper hvetemel
4 store eller 5 små mosede bananer
(Man kan også hakke opp litt kokesjokolade og ha i røren)
Egg og sukker røres til eggedosis, og resten røres forsiktig inn etterpå. Stor langpanne brukes. Jeg har kjøpt meg ny ovn siden sist jeg laget dette og da jeg laget den etter det, så ble det røre til langpannen, + at det ble ca. 15-20 muffins i tillegg :)
Stekes midt i ovnene, 175 grader i 30-40 minutter. Følg med, det er forskjeller på ovner :)
Banankrem
1 pk melis
4 spiseskjeer myk smør/margarin
1 stor moset banan
noen sitrondråper, slik at bananen ikke blir svart.
Jeg skal skrape sammen krefter til å lage Nigellas chocolate fudge cake i løpet av påsken. Fordi jeg fortjener det. :nemlig: Jeg har til og med kjøpt to små springformer for å få den helt perfekt.
Jeg bakte Tropisk Aroma (med oppskrift fra Tine), og en kefirkake fra Det søte liv i fjor påske. Veldig holdbare begge to, særlig kefirkaka som vi pyntet med gul og orange strøssel.
Svigerinna mi er på besøk i påsken, og da går det på noen kilo gitt.
Den er nydelig! Vi kaller den gulkake. I år lagde hun et sjokoladelokk på toppen også. Fantastisk nydelig!