Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvorfor FP?

#1

Rug sa for siden:

Jeg kom i skade for å være slurvete (som om det var første gang) i et annet innlegg. Jeg skrev rett og slett Fp i stedet for FP (som i Foreldreportalen).

Men så begynte jeg å lure. Hvorfor heter det FP? Det skrives jo heldigvis ikke ForeldrePortalen, og det er jo et helt ord. Kommer kanskje i samme kategori som BH, men der har jeg heller ikke skjønt sammenhengen.

Noen som kan tegne og forklare?


#2

Kirsebær sa for siden:

I mitt hodet kan jeg forklare både hvorfor det er greit med både Fp og FP, men jeg vet ikke om jeg får det ut....

......................

Ok, der har jeg prøvd, men jeg får det ikke til. Jeg mener at man både kan skrive med stor og liten P i hvertfall. Det kommer nok inn noen ganske snart og forklarer deg hvordan det er.


#3

Toffskij sa for siden:

Forbokstavforkortelser som samtidig er egennavn, får som regel bare store forbokstaver, selv om ikke alle elementene i navnet har det. (Der er jo regelen at bare første ord skal ha stor forbokstav.) LO for Landsorganisasjonen, f.eks., eller NHO for Næringslivets hovedorganisasjon. Regelen er ikke 100 %, noen sånne forkortelser inneholder også små bokstaver, sånn som KrF og DnB. (Kilde: Vinjes Skriveregler.)


#4

Rug sa for siden:

Aha, så det er rett og slett noe man bare må lære seg.

Er det da den som "eier" navnet som bestemmer skrivemåten?


#5

Anne sa for siden:

Ja, DM og HP er sjefene! :knegg: Vi bare adlyder.


#6

Anne sa for siden:

Enda et eksempel på forkortelse. Desembermamma er også ett ord, men forkortes likevel med store bokstaver. Hmmm... HP derimot står vel for to fornavn etter det jeg vet :)
Da er det iallfall riktig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.