Kaija sa for siden:
Akkurat nå har jeg mammas kjempegode appelsinkake i ovnen. Perfekt påskekake, synes jeg. :deler:
Appelsinkake
230 g smør
500g sukker
3 egg
1 eggeplomme
570 g hvetemel
8 ts bakepulver
½ l melk
1 pl kokesjokolade (125 g)
Raspet skall av 1 appelsin (gjerne økologisk om det er tilgjengelig)
(Evt. et par never hakka valnøtter)
(Jeg hadde i noen ss appelsinsaft i tillegg nå, eksperimenterer)
Rør smør og sukker hvitt. Ha i egg og eggeplommen, ett av gangen. Grovhakk sjokoladen og bland m. 3 ss av melet og appelsinskallet. (+ evt. nøtter) Ha mel og bakepulver i røra, vekselvis m. melka. Ha i sjokolade, skall og mel til slutt. Ha i stor langpanne m. bakepapir i bunn. Stekes på 175* i 45 min. midt i ovnen.
Glasur:
50 g smør
340 g melis
Raspa skall av 1 appelsin
3 ss appelsinsaft
1 eggehvite
(evt. noen grovhakka valnøtter)
Smør smuldres i melisen.
Ha i appelsinskall, appelsinsaft og eggehvite. Ha på når kaken er kald. Strø gjerne noe av skallet + litt hakka nøtter oppå glasuren.