Vi har i utganspunktet et fint og firkantet, ganske stort kjøkken, på 4,5 * 4,8 meter. Tenker benkeplater langs to vegger, og overskap langs den ene.
Ser dette greit ut? Lurer særlig på plassering av vask og oppvaskmaskin, og komfyr.
Jeg har fått råd om ikke ha vask under vindu, så derfor er den nesten inne i hjørnet. Da blir oppvaskmaskinen utafor vasken igjen, på en måte, og da lengre bort fra den andre benken.
Men jeg ser at det kunne være lurt å ha oppvaskmaskinen nærmere den andre benkeveggen, som sikkert er den som vi blir mest å jobbe på.
Høyskapene tenkte jeg til kjøl og frys.
Komfyren kan kanskje plasseres et hakk nærmere kjøleskapet.
Jeg synes det ser veldig bra ut med mye sammenhengende benkeplass, det er gull verd. Jeg skjønte ikke helt hva du mente med oppvaskmaskinen. Tenker du på i forhold til hvor innholdet i oppvaskmaskinen skal flyttes hen når det er ferdig vasket? Den står jo ikke fryktelig langt unna overskapene, men du får vurdere hvor mye et ekstra skritt hver vei vil irritere deg.
Fra hjørnet mot der blomstene står ville jeg hatt:
Hjørneskap - skuffeseksjon med 5 skuffer (finnes ned i 40-bredde, som er det vi har til bestikk, kjøkkenredskaper osv.) - oppvaskmaskin - vask - videre skuffeseksjoner
Vask under vinduet. :nemlig: Og ikke langt ut mot kanten. Skuffer, skuffer og skuffer under benken. Særlig under vasken, det er himmelforskjell! Genialt søppelsystem. :jupp:
Men da bryter man jo opp den lange fine arbeidsbenken. Er det noe jeg savner i mitt lille trange bykjøkken, så er det nettopp sammenhengende benkeplass.
Superkjapt tegnet (uten eksakte mål på vinduer og slikt)
Det sjalusiskapet skal liksom stå på benken, men det fikk jeg ikke helt til i farta.
Og jeg ville gått for ventilator i skap i stedenfor fritthengende siden jeg synes det blir inneklemt mellom veggskapene. Jeg er veldig for veggskap på én vegg, så jeg synes man skal droppe fritthengende ventilator i steden for å droppe veggskapene.
Ventilator i skap. Her er det bare et vanlig veggskap, men det er avhengig av høyden over koketoppen hvor høyt det må henge. Jeg synes det ser ryddigere ut enn med ventilator, men det er smak og behag.
Ja, OK, da. Det ser levelig ut det der. Jeg er også enig i at takhøye skap er et must, og at skap utenpå ventilatoren er fint (og gir plass til f.eks. krydder).
Krydder bør ikke stå i ventilatorskapet, varmen gjør at det mister smaken ganske fort. Heller litermål og gryter/tilsv. der, og krydder liggende i den øverste skuffen ved siden av platetoppen.