Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Eurovision Song Contest 2011: Party med mat fra alle finalelandene

#1

liefje sa for siden:

14. mai er det finale i Eurovision Song contest, eller Grand Prix som jeg fortsatt kaller det. Vi har invitert venner til et lite party den kvelden. Stuen vaar har tre deler. Vi skal ha paa TV-en i den ene delen for dem som vil se, skal ha mat fra finalelandene paa et bord i midten (type tapas/fingermat, det meste bör vaere kaldt) ogsaa har vi en del hvor man kan sitte hvis man ikke gidder aa se paa TV i det hele tatt.

Jeg har, som sagt, tenkt aa servere smaaretter/tapas og drikke fra finalelandene. Vet jo enda ikke hvilke det blir (siste semifinale 12. mai - finale 14. mai), saa for sikkerhets skyld, maa jeg finne paa noe fra alle landene ogsaa droppe etterhvert eller evt. jukse med en liten vri slik at det passer likevel (for noen av landene har jeg jo ingen anelse om hva man kan finne paa, men det kan jo bli göy). Jeg planlegger aa pynte med flagg paa de ulike skaalene og flaskene etc. og resten finner jeg vel paa etterhvert det er jo over 3 uker to go.

Vil dere hjelpe meg med ideer til fingermat/drikke per land? Ideer, hele oppskrifter eller whatever. Alt hjelper. Jeg har skrevet inn de ideene jeg fikk helt av meg selv i full fart.

Deltakerland

1. semifinale:
Albania: Agurksalat Tera Ta: www.cooks.com/rec/view/0,1918,154181-226201,00.html
Croatia: Chicken Stew: www.cooks.com/rec/doc/0,1618,158177-242201,00.html
Serbia: Proja bröd www.nrk.no/programmer/tv/migrapolis/3675965.html
Sveits: ost eller sjokoladefondue
Finland: piroger eller finn crisp med topping: www.foodfromfinland.com/index.phtml?C=410&product_id=49&s=83
Island: skyr (hvis jeg finner ut hva det er i Tyskland) Eller noe med aske! :knegg:
Norge: Salmalaks eller annen laks
Azerbajan: Cheese roll-ups: www.azcookbook.com/cheese-rollups/#more-5002
Georgia: Druer eller apetizer med bröd: www.cooks.com/rec/view/0,2241,159183-239202,00.html
Russland: Blinis (små pannekaker) med creme fraiche og russisk kaviar, vodkashots :)
Armenia: Armenske smaakaker: www.alleasyworld.com/Sugar-Cookies.html
Hellas: Noe med fetaost eller kyllinglaar med tzatzikidip. Oppskrift: www.dinmat.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Forretter-Småretter/Kjøtt-og-fjærkre/Kylling-kalkun/Stekte-kyllinglår-med-tzatziki
Tyrkia: Tyrkisk bröd i strimler med dip eller noe kjött
Litauen: er det bare å koke noe i fløte... Helt seriøst. Eller potetpannekaker. Potet og rømme. Potetkake, potetpudding, potetbolle, potetpølse, potetskiver med smør - og rømme
Malta: Den förste oppskriften her: Noe med bönner: www.aboutmalta.com/grazio/maltarecipes.html
Portugal: portvin? Evt druer
Ungarn: Gaaselever, se innlegg 24 eller se her: www.foodieview.com/food/recipes/hungarian/10
Polen: Babka. www.food.com/recipe/babka-213781 DENNE KAN FORBEREDES, HELST FLERE DAGER FÖR
San Marino: Tunfisk kanapeer: pinoyfoodblog.com/filipino-recipes/three-tuna-recipes-from-san-marino/

2. semifinale:
Bosnia Herzegovina: Potetskiver med kjöttdeig og paprika (innlegg nr. 2)
Makedonia: ris med tomater, 2. oppskrift her: macedonianfood.blogspot.com/
Slowenia: Baked mushrooms with Munster cheese: www.foodbycountry.com/Kazakhstan-to-South-Africa/Slovenia.html
Danmark: Skagentoast. Oppskrift: www.dinmat.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Forretter-Småretter/Annet/Skagentoast
Estland: Sure agurker
Sverige: Smaa kjöttboller (IKEA eller lage selv)
Hviterussland: Russisk salat (saann med poteter og erter etc.),
Israel: Dadler i bacon
Moldavia: Moldavian Tomato, Cucumber and Pepper Salad www.mapsofworld.com/moldova/people-culture-festivals/recipes.html
Ukraina: Grenki. Skjær rugbrød i staver, og stek dem så de får sprø overflate i smør og masse hvitløk. Server med blåmuggostdipp
Belgia: Belgisk öl eller sjokolade
Kypros: Poteter i vin? www.matoppskrift.no/oppskrift/Poteter-i-vin-fra-Kypros
Nederland: Ost i terninger med pynt paa tannstikker
Irland: Whiskey baked ham www.foodireland.com/recipes/meat/WhiskeyHam.htm
Latvia: aspik www.li.lv/index.php?option=content&task=view&id=80&Itemid=487
Romania: Her er rumenske kaker og desserter - sjokoladekaka så god ut:romanianrecipes.wikia.com/wik...essert_Recipes
Österrike:mozartkuler eller wienersnitzel (smaa som jeg forhaapentligvis kan kjöpe ferdige)
Bulgaria: Kebap (oppskriftlinks i innlegg 21)
Slovakia: Mushrooms with bacon: www.slovakcooking.com/2011/recipes/mushrooms-with-bacon/

Sikre land:
Frankrike: Gaaselever paa tynne kjeks e.l. (har en boks staaene - den maa med uansett)
Italia: Parmaskinke
Tyskland: Pölser ala currywurst paa tannpirkere med currysaus til
England: Vinegar chips? eller cheddar
Spania: Sannsynligvis lager jeg min marinerte corizo

Jeg oppdaterer oppe i dette innlegget etterhvert som dere renner over av gode ideer. :D Og kopiering av festideen er selvsagt tillatt.


#2

Fadese sa for siden:

Dette har jeg fått servert hos en fra Bosnia, og hun sa det var en bosnisk rett:

Poteter i skiver legges i en form.
Brunet kjøttdeig eller karbonadedeig tilsatt vegeta-krydder has over potetene.
Brunet paprika i forskjellige farger has oppå.
Noen egg og litt vann piskes sammen med vegeta-krydder og helles over formen. Stekes i ovnen til potetene er ferdige.




#5

Slettet bruker sa for siden:

Russland: Piroger
Fra Sveits må du da klare å finne noe ost?


#6

liefje sa for siden:

Saaklart. Det er jo party. Ogsaa kan vi ha litt "kaviar" (lodderogn) paa saanne blinis til. Thanks!


#7

Fersken sa for siden:

Sveitserost - Sveits
Østerrike - Mozartkuler
England: Frityrstekt fisk



#9

Chanett sa for siden:

Hvorfor blir jeg aldri invitert til slikt?

Kul fest.


#10

Olympia sa for siden:

[/SIZE][/B]

HÆ? :skremt: :skuffet: :gal:


#11

Matilda sa for siden:

Artig konsept! Israel: Falafel, kanskje? Dette er den første oppskriften fra googlesøk, jeg har ikke prøvd den selv. Eller noe med dadler? Dadler i bacon er jo godt, om det representerer landet godt nok, da.


#12

Kanina sa for siden:

Portugal: portvin? Evt druer.


#13

Kanina sa for siden:

Georgia: rødvin! Bestill på polet. (Georgia er visst et av de første vinproduserende områdene).


#14

Kanina sa for siden:

Island: en eller annen dessert med skyr. Skyr-mousse, f.eks. Eller skyr-is! Har dessverre ikke oppskrift.

Forresten: du kan jo se det an til etter semifinalene, så kan du kutte ut en del av landene. :knegg: (Evt sjekk booking-byråene hvilke land som er ranket dårlig, og ta sjansen på å droppe dem..?)


#15

liefje sa for siden:

Du maa nok se deg om etter bedre venner. :nemlig:

Heller at de holder seg borte fra TV-en enn at de forstyrrer oss andre. :nemlig:

Dadler med bacon holder i massevis. Det skal jo vaere enkelt, og det er ingen som kommer til aa skyte meg om det er feil, liksom.

Portvin til en dessert, ja. For vi maa jo ha desserter, ogsaa.

Polet. :fnis: Det har vi ikke her. Men jeg skal nok klare aa faa tak i vin derfra om jeg pröver hardt. Imidlertid er det saa mange andre land som det er fristende aa ha vin fra, saa jeg vet ikke helt... Faar haape landet ryker ut för finalen rett og slett!

Hva er skyr utenfor Norge? Vet du det, Olympia?

Siste semifinale er 2 dager för finalen. Jeg kan ikke vente saa lenge med planleggingen. Derfor starter jeg naa.


#16

Olympia sa for siden:

Aner ikke, faktisk. Jeg synes nå at det smaker Quark, men enhver islending ville vel drept meg for denne påstanden. :knegg:


#17

Sundae sa for siden:

Noe veldig FINSK er piroger. De skal egentlig lages på rugdeig og fylles med en blandning av ris eller potet med kjøtt, men her er en mer tapasvennlig versjon:

krydder.org/2008/06/middagstips-fylte-piroger/

Man kan sikkert lage piroger i forveien og oppbevare i fryseren for siden bare å varme opp. ;)


#18

Kanina sa for siden:

Ah. Jeg visste ikke at du ikke bor i Norge. :o



#20

liefje sa for siden:

Nei saaklart ikke.

Takk for tips. Kanin höres litt ut som mye arbeid, ogsaa er det jo paaske naa, og da kan jeg jo ikke si at vi spiser kanin för paaskeeggene er overlevert i alle fall.


#21

shute sa for siden:

Bulgaria (evt tilsvarende utgaver fra andre land på Balkan): Kebapcheta.


#22

liefje sa for siden:

Kanskje jeg kan dra opp igjen denne traaden naa som flere er kommet seg hjem fra paaskeferie og kan bidra med tips.


#23

Salt sa for siden:

Russland: Blinis (små pannekaker) med creme fraiche og russisk kaviar.


#24

lillemy01 sa for siden:

Ungarn: Kan du jo også servere gåselever. Eventuellt få tak i ekte ikke fra sånn boks, gåselever og steke det i panne med hvitløk skjære lever bitene i små biter og putte det i kjøleskapet da kan man smøre det på en skive med toast nydelig med litt løk til :) Dette er typisk ungarsk mat og mer typisk en dette blir det bare om du tar en del kotelett avskjæringer med fettranden og litt kjøtt skjærer det i bitte små biter og putter det i en kasserolle på svak varme varmer du det til det blir skikeig crispy. Så kjøler du det ned smører på ett lite stykke hvitløk over toasten også smører du de små bitene sammen med fettet NYDELIG:)


#25

Turban Smukk sa for siden:

Litauen: Potet og rømme. Potetkake, potetpudding, potetbolle, potetpølse, potetskiver med smør - og rømme.


#26

Salt sa for siden:

Ukraina: Grenki. Skjær rugbrød i staver, og stek dem så de får sprø overflate i smør og masse hvitløk. Server med blåmuggostdipp. :nam:


#27

Snippa sa for siden:

I Serbia serveres et spesielt brød til absolutt all type middagsmat. Bruk f.eks denne oppskriften:
www.nrk.no/programmer/tv/migrapolis/3675965.html

I Litauen er det bare å koke noe i fløte... Helt seriøst. Eller potetpannekaker, eller noe med kål.

Jeg ville forresten ikke tatt brød fra Tyrkia, men heller noe grillspyd eller noe, sånn at du får litt kjøtt på menyen også :jupp:


#28

liefje sa for siden:

Takk for masse gode tips. :smask:


#29

liefje sa for siden:

Av en eller annen grunn fikk jeg ikke til aa skrive kommentarer paa takke-prikkene, saa jeg tar en stooor takk her inne.


#30

Olympia sa for siden:

Hadde det vært noen andre av deg som hadde planlagt en slik fest ville jeg sagt at vedkommende har tatt seg vann over hodet. Men jeg er sikker på at det blir tidenes fest, og dette fikser du med glans. Skulle ønske jeg var med. :kline:


#31

liefje sa for siden:

Noe maa jo hjemmefruen ta seg til. :fnis: Men jeg maa innrömme at det er mulig jeg kommer til aa jukse litt dersom det bare blir land med daarlig eller vanskelig aa lage til-mat som vinner.


#32

liefje sa for siden:

Og du er selvsagt velkommen Olympia. Du snakker jo til og med tysk.


#33

Olympia sa for siden:

Jeg snakker fransk også, så jeg kan ta poengene på fransk. :blafre:


#34

liefje sa for siden:

Perfekt!


#35

Kaprifol sa for siden:

Typisk estisk ølsnacks er sure agurker. Ikke at det er så utrolig godt (synes jeg), men det er vanlig å servere det til øl i Estland.


#36

liefje sa for siden:

Det skal jeg i alle fall klare aa lage i stand. :nemlig:


#37

liefje sa for siden:

For aa gjöre oversikten litt lettere, har jeg naa delt landene i tre grupper: de to semifinalene og til slutt de landene som er sikre i finalen. Jeg mangler fortsatt et par ideer, saa det er selvsagt fortsatt lov til aa bidra i traaden. Takk paa forhaand.


#38

Charlie sa for siden:

Hva mangler du?

Georgia er kjent for druer og vin. De har over 500 druesorter og påstår selv at de oppfant vin.

Polen er kjent for f.eks. Rødbetesuppe ( det gjelder mange østblokkland, egentlig!), mat m. Kål f.rks. Kålruletter. De bruker også endel smultbakst ( smultringer, berlinerboller) og har en type trad. Pepperkaker ( lurer på om de er litt i slekt med de tyske pepperkakene, litt tykke og myke med mye rart krydder...)

Her er en oppskrift på armenske småkaker:
www.alleasyworld.com/Sugar-Cookies.html


#39

polarjenta sa for siden:

England: Fish and chips?


#40

liefje sa for siden:

Du kan se av 1. innlegget hva jeg mangler.


#41

liefje sa for siden:

Jeg pröver aa unngaa det for jeg kan ikke lage det klart paa forhaand, og jeg vil jo ikke staa paa kjökkenet om kvelden mens gjestene er der, bare evt. for aa varme opp ting, og fish and chips oppvarmet er jo IKKE godt.


#42

Charlie sa for siden:

Lurte på det, men så sto Georgia tom selv om jeg tror noen foreslo vin. Men da tenker du kanskje fler forslag.
:riktig:

Her er rumenske kaker og desserter - sjokoladekaka så god ut:

romanianrecipes.wikia.com/wiki/Category:Dessert_Recipes


#43

meisje sa for siden:

Eddik potet gull er veldig britisk og lett å få laget. Ellers litt cheddar i blokker?


#44

liefje sa for siden:

Oj. Da har jeg nok glemt det. Ville skrive opp alt i første omgang og så sortere ut etterhvert.


#45

liefje sa for siden:

Under en uke til finalen, og jeg mangler fortsatt et par ideer. :panikk:


#46

Charlie sa for siden:

I førsteinnlegget ditt mangler WAY mer enn et par land. Hva trenger du?


#47

liefje sa for siden:

Et par var nok en underdrivelse ja. Førsteinnlegget er oppdatert. Jeg får begynne med seriøs googling selv om jeg håper på flere tips fra dere først.


#48

liefje sa for siden:

Jeg har googlet og funnet masser av oppskrifter paa ting som höres skikkelig gode ut. Listen er naa komplett, men jeg tar selvsagt imot anbefalinger likevel. Jeg er uansett klar for 1. semifinale i morgen og jeg kommer til aa heie paa dem som har best mat. :fnis:


#49

liefje sa for siden:

Dette blir spennende!! :hyper:


#50

liefje sa for siden:

I tilfelle noen andre enn meg har fulgt med paa denne traaden, ville jeg bare oppdatere for aa fortelle hva det blir til slutt. Jeg oppdaget jo etter 1. delfinale at forberedelser var fint og flott, men at jeg maatte endre en del fordi jeg ikke hadde noen god balanse av kjött/fisk/grönt/bröd/desserter etc. Her er den endelige listen. Naa skal jeg begynne med forberedelser. Gleder meg til festen!

KJÖTT

Frankrike: Gaaselever fra boks og baguette
Italia: Parmaskinke
Tyskland: Pölser ala currywurst paa tannpirkere med currysaus til
Spania: Marinerte corizo
Sverige: Smaa kjöttboller (IKEA eller lage selv)
Bosnia Herzegovina: Potetskiver med kjöttdeig og paprika (innlegg nr. 2)

BRÖD

Azerbajan: Cheese roll-ups: www.azcookbook.com/cheese-rollups/#more-5002
Georgia: Hvitlösbröd: www.cooks.com/rec/view/0,2241,159183-239202,00.html
England: Vinegar chips

OST

Sveits: ostebiter av to ulike sveitseroster
Finland: finn crisp med blaaosttopping: www.foodfromfinland.com/index.phtml?C=410&product_id=49&s=83

Slowenia: Baked mushrooms with Munster cheese: www.foodbycountry.com/Kazakhstan-to-South-Africa/Slovenia.html

FISK

Island: Rot heringsalat (kjöpt ferdig) Russland:
Blinis (små pannekaker) med creme fraiche og russisk kaviar og dill, vodkashots [img]file:///C:/Users/hege/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/img]
Danmark: Skagentoast. Oppskrift: www.dinmat.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Forretter-Småretter/Annet/Skagentoast

SALATER OG GRÖNT

Litauen: Potetsalat www.cooks.com/rec/view/0,1638,128182-250193,00.html
Ungarn: Hungarian style tomato salad:
recipes.wikia.com/wiki/Hungarian-style_Tomato_Salad
Moldavia: Lettuce Salad : recipes.wikia.com/wiki/Lettuce_Salad_I
Hellas: Oliven
Ukraine: Stuffed egg www.foodukraine.com/stuffed-egg-sunrise/
Estland: Sure agurker (ferdigkjöpte)

DESSERT

Romania: Kake romanianrecipes.wikia.com/wiki/Chocolate_Fancy_Cakes
Serbia: Frukt: Jordbaer, blaabaer, bringebaer (1/3 av alle bringebaer i verden produseres her)
Österrike:Mozartkuler

DRIKKE

Irland: Whiskey / baileys
Russland Wodkashots


#51

Sundae sa for siden:

Lykke til, liefje! :riktig:

Du tar vel bilde av maten/det dekkede bordet? :hyper:


#52

Turban Smukk sa for siden:

Lykke til! Det er en så bra idé, jeg er imponert!


#53

Pesten sa for siden:

Høres ut som gjengen skal bli mett ja. :nam:


#54

liefje sa for siden:

Det ble utrolig vellykket!! Maten var kjempegod, og det var egentlig mindre arbeid enn jeg hadde fryktet aa lage alt i stand, men det tok jo noen timer, da. Her har dere billeddokumentasjon. Tok alle bildene i full fart med mobilene, saa det er litt varierende kvalitet, dessverre, men det gir jo et inntrykk. Bare lov med 5 bilder per innlegg, ser jeg, saa det blir noen innlegg til.

Her ser vi: Gaaselever og baguette (Frankrike), fylte egg (Ukraine) - her maatte jeg legge til litt urter, sitron og krydder for den oppskriften jeg linker til over her var litt kjedelig paa smak, Finn Crisp med blaaostdip (Finland), champinjonger med Munsterost (Slovenia) og Skagentoast (Danmark)


#55

liefje sa for siden:

Neste:

Fat med Oliven og Tzatsiki (Hellas), Sure agurker (Estland), Röd sildesalat og rugbröd (Island), Blinis med kaviar og tilbehör (Russland), Cheese Roll-ups (Azerbajan) og den potetrettene jeg fikk oppskrift til i innlegg 2 fra Bosnia Herzegovina (utsolgt for Vegetakrydder i butikken, saa jeg brukte en vanlig krydderblanding i stedet).


#56

liefje sa for siden:

Enda et par:

Currywurst med currysaus (Tyskland) - dette var uten tvil den mest populaere retten, kjöttbullar (Sverige) - kjöpte ferdige og oppdaget at det stod greske kjöttboller paa pakken jeg hadde kjöpt, men min svenske gjest mente de var bedre enn de svenske, saa da var det vel greit, sinnsykt gode hvitlöksbrödalternativ fra Georgia, Salat fra Moldavia og Tomatsalat fra Ungarn - begge salatene kan virkelig anbefales.


#57

liefje sa for siden:

Og en til:

Marinert chorizo fra Spania, Potetsalat fra Litauen (trenger en god del salt og pepper for aa faa smak), veldig god nötte- og sjokoladekaka fra Romania (ble helt törr og hard först, men jeg hadde den i en pose sammen med en skrellet, raa potet over natten og da ble den kjempegod og seig slik den skal vaere), kjeks med sjokoladefyll fra Österrike (fant ikke Mozartkuler i butikken), diverse baer fra Serbia (Serbia produserer 1/3 av verdens bringebaer leste jeg, saa da var jo dette en genial og enkel lösning)


#58

liefje sa for siden:

Og siste:

Vinegar chips fra England, to ulike oster fra Sveits.

Glemte aa ta bilde av flasken med Irsk whiskey. :)


#59

Olympia sa for siden:

Jeg er så imponert! Utrolig bra gjennomført liefje!


#60

Kaija sa for siden:

:tilber:Så gjennomført!


#61

liefje sa for siden:

Takk, Olympia. Det var utrolig göy.

Hvis noen vil ha oppskrifter som jeg ikke har linket til, er det bare aa gi beskjed.


#62

Elin sa for siden:

Wow, for et fantastisk konsept!! Dette må jeg gjøre en gang :) Så mange spennende oppskrifter og flotte bilder.

Bare et lite innspill. Noen nevnte dadler med bacon fra Israel... Har dere noen gang fått servert det i Israel? Jeg har nemlig aldri fått svinekjøtt i Israel. Ikke engang på Pizza Hut i Tel Aviv fikk man hverken bacon eller skinke på pizza.

Spiser israelere generellt svin?


#63

Matilda sa for siden:

Eh, Elin … Det var jo akkurat det jeg sa, da. At bare dadlene passet. :)



#65

Sundae sa for siden:

Utrolig bra gjennomført! :)


#66

liefje sa for siden:

Du har nok rett i at dadler med bacon hadde blitt feil, ja, selv om jeg sikkert ikke hadde brydd meg om det for denne festen. Dadler med fetaost inni er forresten godt. Kanskje det hadde vaert "godkjent" for Israel?


#67

Najade sa for siden:

Veldig kul ide, og gjennomføringen (aka maten) ser fabelaktig ut!


#68

MegaMie sa for siden:

Genialt! Så flink du har vært.


#69

liefje sa for siden:

Tusen takk for komplimentene. :blid: Det var utrolig göy aa lage i stand. Jeg er en saann person som "tenner" paa temapartyer og som synes forberedelser er minst like göy som resultatet og festen. Det var jo ogsaa forberedelsene som tok mest tid, saerlig det aa finne oppskrifter (takk for hjelpen her), finne nye oppskrifter og endre paa ting etter at semifinalene var over for aa faa en god mix av kjöttretter, fiskeretter, brödgreier, salater, desserter og snacks, skrive handlelister, lage lister og atter lister og saa selvsagt tiden paa kjökkenet. Apropos selve kjökkentiden, var det glimrende at alt egentlig kunne lages til paa forhaand. Jeg bakte cheese roll-ups og kaken samt laget karrisausen og skagentoastfyllet kvelden för. Alt annet lagde jeg paa for- og ettermiddagen i gaar + pyntet alle fat og satte i kjöleskapet. Da var det bare aa ha dressing over salater samt aa varme opp et par ting etter at gjestene var kommet. Jeg fikk derfor med meg mesteparten av partyet selv, ogsaa. Jeg hadde TV i stuen som gjestene satt foran + lap-top paa kjökkenet med

Jeg kan ogsaa nevne hvordan jeg gjorde ting saann rent praktisk paa festen: De 9 förste rettene var forretter. De serverte jeg inne i stuen og folk spiste staaende, det meste er jo fingermat. De fleste tingene var kalde, bare de saakalte Cheese Roll-ups og champinjongene som jeg hadde stekt nesten ferdig paa forhaand ble varmet raskt i ovnen ogsaa hadde jeg blinis i mikroen för de kom paa bordet. Deretter var de neste 8 rettene hovedretter - det var varme retter + salater. Disse laget jeg til paa kjökkenet og folk kom dit for aa forsyne seg. De neste tre bildene var desserter som jeg igjen satt inn i stuen og de to siste var snacks som kom frem enda senere paa kvelden.

Vi var 14 personer paa festen og kunne nok vaert noen til paa all denne maten, men det var virkelig ingen mengder til overs for de fleste ville smake paa nesten alt og forsynte seg igjen med favorittene.

Det var tysk currywurst med currysaus ala den tyske kokken Tim Mälzer samt det hvitlöksbrödalternativet som falt aller best i smak. Selv likte jeg ogsaa veldig godt tomatsalaten og den grönne salaten. Av forrettene ble det egentlig spist veldig bra av alt, ingen virkelige enstemmige favoritter. Kaken til dessert blir ogsaa en schläger fremover, den ble skikkelig seig og god, litt saann kransekakeaktig, men dog helt annerledes.


#70

LilleLeo sa for siden:

Wow! Jeg skulle gjerne vært deltaker!


#71

Tallulah sa for siden:

Jeg er imponert!



#73

liefje sa for siden:

Ingen som skal ha saann fest i aar? :skuffet:

Selv vet jeg ikke om vi skal se paa en gang. Fikk muligens en overdose i fjor. :fnis: Men jeg maatte jo mimre litt og se paa bildene av alt jeg laget til. Det var göy!!


#74

Sundae sa for siden:

Jeg er fortsatt imponert jeg, ett år etterpå. :tilber:


#75

liefje sa for siden:

Jeg ble faktisk litt imponert selv da jeg saa det igjen. :fnis:


#76

Mams sa for siden:

Jeg hadde fest unger GP i fjor, men det var fordi jeg hadde 40 års laget mitt den dagen finalen var. Som faktisk var datoen jeg ble født på.


#77

Martis sa for siden:

Litt skuffet over at du safet med rødbetesild fra Island, sånn i stedet for sure værballer eller råtten hai.

:knegg:


#78

liefje sa for siden:

:grinele:


#79

liefje sa for siden:

Jeg er like stolt av meg selv hvert aar det er Grand Prix naar jeg tenker paa denne feiringen fra 2011 da jeg laget mat fra hver eneste finaleland. Noen som stjal ideen i aar?


#80

liefje sa for siden:

Bilder av maten min i post #56, 57 og 58


#81

Hannamoren sa for siden:

For en morsom ide! Noe å tenke på til neste år. :-)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.