Jeg må bare tipse dere om disse karamellene. Det ligger link i julebaksttråden også, men jeg må bare få disse ut til folket, for herremann så gode!
De er uten maldonsalt, men jeg pleier alltid å ha salt i karamellene da jeg elsker salt karamell, og disse var ikke noe unntak. God sjokoladesmak og nydelig konsistens! Jeg brukte forresten havrefløte i stedet for melk, og Nutana margarin i stedet for smør, og kokte dem vel i ca. en time (men stod ikke over grytene, man trenger bare å røre i ny og ne, og passe på at gryta er høy og at varmen er så lav den kan være samtidig som massen koker).
Satte formen ut på terrassen og glemte dem ut, og da jeg tok dem inn var massen helt knallhard. Ble litt bekymret, men det viste seg at den ikke var steinhard, men veldig seig, og det gikk fint å skjære opp ruter med en skarp kniv.
Må oppbevares kjølig, for de blir litt for myke i romtemperatur. De får litt sånn Dumlekonsistens i munnen. Åh, salige jul!
Jeg hadde glatt brukt matfløte, har brukt soyamatfløte i stedet for kremfløte i andre karameller og det har i hvert fall gått knirkefritt.
Jeg brukte ca. 1 ts maldonsalt i massen. Jeg liker å kjenne saltsmaken godt. Pass på å skjære dem i litt små biter, mine ble litt for store så jeg følte tennene skulle ramle ut av sukkersjokket.
Yey! Da skal jeg og storesøster prøve oss på disse i morgen. Større sjokolademunner enn oss skal du lete lenge etter, blir spennende å se hvor lenge disse varer.. :knegg:
Jeg må snart lage nye selv. :knegg:
Vurderer å skippe kakaoen og ha i masse vanilje neste gang. Eller lage en batch med kakao og hakkede nøtter. Eller smelte sjokolade på toppen av vaniljevarianten. Håhå. Skal nok gi bort endel av disse til jul, pakket inn i cellofan. Sånn så mine ut:
Iik! Ser til min forskrekkelse at vi ikke har skikkelig kakao, bare sånn 1-2-3 pulver. Kan det brukes? Kan man evt smelte kokesjokolade og bruke i stedet? Hva tror dykk?
Jeg tør ikke si noe, men tror jeg ville brukt kokesjokolade da. Kanskje en halv plate.
Men du kan jo lage uten og. Jeg skal lage uten sjokolade i helgen, med vanilje i stedet. :nam:
Kokos eller hakkede nøtter er sikkert også godt.
Jeg lager nøttepralinene til Nenne (?) nå. Satans kvinnfolk, jeg kommer til å trille før januar! Marsipan, ristede hasselnøtter, fløte, sjokolade, need I say more!
Drar opp ein gammal tråd. Eg lagde sjokoladekarameller i dag, etter oppskrift frå Trines matblogg, veldig lik den i hovedinnlegget. Hjelp! Så godt! Anbefales.... Skal lage meir før jul. Og teste ut med salt, nøtter, kaffe, og kanskje appelsin? Chili skal visst også gå an :)
Ja, jeg får gjøre et forsøk med det jeg har. Men nå ser jeg at den ene boksen med siup gikk ut for et år siden. Blir det ødelagt på noe vis, eller er det bare det at det kan sukre seg som er greien? Den ser rimelig grei ut, det er bare sukret set litt helt oppe i lokket, men ikke nedi boksen.
DM: jeg ser nå at jeg også kun har brukt 1 pakke Alpro-kremfløte når jeg har laget dem, så det holder altså med 1 pakke. Her er oppskriften jeg la ut på bloggen i fjor.
Er ei ts salt nok? Sist eg laga karameller hadde eg salt i ca halvparten, og eg brukte meir enn ei ts og tykte ikkje det var på nokon måte nok. :p Men eg likar det salt da...
Kan godt hende man må/vil ha i mer salt. Selv elsker jeg jo saltsmak i det søte, så jeg slumper nok litt. Kan hende jeg hadde i litt mer, skal skrive det på bloggposten min sånn i tilfelle. Jeg har laget dem uten kakao også, med bare vanilje. Laget også noen knallgode bringebærkarameller (med ordentlig bringebærsaus i, knallrosa) i forfjor.
Jeg pakker inn direkte i cellofan.
Nei, det tror jeg ikke. Det gjorde hvertfall ikke det med meg (med kakao). Jeg hadde også ekstra salt i fordi det ikke smakte så mye salt, og det smakte ikke noe mer når de var ferdige.