Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sjokoladekarameller med maldonsalt

#1

Dixie Diner sa for siden:

Jeg må bare tipse dere om disse karamellene. Det ligger link i julebaksttråden også, men jeg må bare få disse ut til folket, for herremann så gode!

De er uten maldonsalt, men jeg pleier alltid å ha salt i karamellene da jeg elsker salt karamell, og disse var ikke noe unntak. God sjokoladesmak og nydelig konsistens! Jeg brukte forresten havrefløte i stedet for melk, og Nutana margarin i stedet for smør, og kokte dem vel i ca. en time (men stod ikke over grytene, man trenger bare å røre i ny og ne, og passe på at gryta er høy og at varmen er så lav den kan være samtidig som massen koker).

Satte formen ut på terrassen og glemte dem ut, og da jeg tok dem inn var massen helt knallhard. Ble litt bekymret, men det viste seg at den ikke var steinhard, men veldig seig, og det gikk fint å skjære opp ruter med en skarp kniv.
Må oppbevares kjølig, for de blir litt for myke i romtemperatur. De får litt sånn Dumlekonsistens i munnen. Åh, salige jul!


#2

Kims sa for siden:

Disse fikk jeg lyst til å lage! :jupp: Hvor mye maldonsalt bruker du på en porsjon?


#3

Bille sa for siden:

Kan man bruke matfløte i stedet for kremfløte, tro? :håper:


#4

Dixie Diner sa for siden:

Jeg hadde glatt brukt matfløte, har brukt soyamatfløte i stedet for kremfløte i andre karameller og det har i hvert fall gått knirkefritt.
Jeg brukte ca. 1 ts maldonsalt i massen. Jeg liker å kjenne saltsmaken godt. Pass på å skjære dem i litt små biter, mine ble litt for store så jeg følte tennene skulle ramle ut av sukkersjokket.


#5

Bille sa for siden:

Yey! Da skal jeg og storesøster prøve oss på disse i morgen. Større sjokolademunner enn oss skal du lete lenge etter, blir spennende å se hvor lenge disse varer.. :knegg:


#6

Dixie Diner sa for siden:

Jeg må snart lage nye selv. :knegg:
Vurderer å skippe kakaoen og ha i masse vanilje neste gang. Eller lage en batch med kakao og hakkede nøtter. Eller smelte sjokolade på toppen av vaniljevarianten. Håhå. Skal nok gi bort endel av disse til jul, pakket inn i cellofan. Sånn så mine ut:


#7

Bille sa for siden:

Iik! Ser til min forskrekkelse at vi ikke har skikkelig kakao, bare sånn 1-2-3 pulver. Kan det brukes? Kan man evt smelte kokesjokolade og bruke i stedet? Hva tror dykk?

De ble veldig fine Dixie! Nam!


#8

Dixie Diner sa for siden:

Jeg tør ikke si noe, men tror jeg ville brukt kokesjokolade da. Kanskje en halv plate.
Men du kan jo lage uten og. Jeg skal lage uten sjokolade i helgen, med vanilje i stedet. :nam:
Kokos eller hakkede nøtter er sikkert også godt.


#9

Bille sa for siden:

Prøver med kokesjokkis jeg da. Og nøtter. Yum!


#10

Pøblis sa for siden:

Ignorere - ignorere - ignorere

:kniper-igjen-øyne-og-ikke-minst-munnen:

:vilha:


#11

Filifjonka sa for siden:

Jeg koker på disse nå. Fint å få laget litt julegodt som også nøtteallergisk sønn kan spise. :)


#12

Fluke sa for siden:

Disse har vi laget og spist opp ... Skal lage ny runde og gi i julegave.


#13

Dixie Diner sa for siden:

Jeg lager nøttepralinene til Nenne (?) nå. Satans kvinnfolk, jeg kommer til å trille før januar! Marsipan, ristede hasselnøtter, fløte, sjokolade, need I say more!


#14

Syrin sa for siden:

Drar opp ein gammal tråd. Eg lagde sjokoladekarameller i dag, etter oppskrift frå Trines matblogg, veldig lik den i hovedinnlegget. Hjelp! Så godt! Anbefales.... Skal lage meir før jul. Og teste ut med salt, nøtter, kaffe, og kanskje appelsin? Chili skal visst også gå an :)

trinesmatblogg.no/2011/12/20/sjokoladekarameller/


#15

Filifjonka sa for siden:

Disse var gode ja. :) Må kanskje la dem bli en tradisjon.


#16

DM sa for siden:

Er blandingsforholdene helt avgjørende når man skal lage karamell? Jeg har bare 250 ml soyafløte, og oppskriftene sier 300 ml.


#17

DM sa for siden:

Kan jeg kanskje erstatte den siste halve dl med feks. vann eller melk?


#18

Syrinx sa for siden:

Jeg hadde sikkert slumpa og tatt pittelitt mindre av de andre ingrediensene også.


#19

DM sa for siden:

Ja, jeg får gjøre et forsøk med det jeg har. Men nå ser jeg at den ene boksen med siup gikk ut for et år siden. Blir det ødelagt på noe vis, eller er det bare det at det kan sukre seg som er greien? Den ser rimelig grei ut, det er bare sukret set litt helt oppe i lokket, men ikke nedi boksen.


#20

Syrinx sa for siden:

Fins det sirup som ikke har gått ut på dato??

Kjør på!


#21

DM sa for siden:

Hehe, flott! Et spørsmål til: Tilsetter dere saltet med en gang, eller helt til slutt, før det helles ut i former?


#22

Syrinx sa for siden:

Jeg lager salte karameller med annen oppskrift, har saltet i med en gang.

(Kokte forøvrig honningkarameller i dag. Intens honningsmak, anbefales ikke.)


#23

Dixie Diner sa for siden:

Måtte sjekke på bloggen min nå hva jeg gjorde i fjor, og jeg tilsatte visst saltet med en gang. Hadde i alle ingrediensene med det samme.


#24

DM sa for siden:

Oki, da hiver jeg oppi nå. Jeg bare mente å huske at vi tilsatte til slutt i Harriet Vanes karamellsaus.


#25

Dixie Diner sa for siden:

DM: jeg ser nå at jeg også kun har brukt 1 pakke Alpro-kremfløte når jeg har laget dem, så det holder altså med 1 pakke. Her er oppskriften jeg la ut på bloggen i fjor.


#26

DM sa for siden:

Også lurer jeg på hva man gjorde før internett. Det melder seg jo så mange spørsmål når man skal bake. :knegg:


#27

Dixie Diner sa for siden:

Jeg skjønner ikke at jeg faktisk har LEVD før internett og mobiltelefonens inntog. :knegg:


#28

DM sa for siden:

Takk, takk. Da tenker jeg det vil bli gode karameller her også. :D


#29

DM sa for siden:

Da ble det gode karameller her. Jeg kokte dem fem minutter ekstra, for jeg var redd de skulle bli for myke, men nå ble de veldig harde.


#30

polarjenta sa for siden:

Jeg ringte mamma, med fasttlf, eller fra telefonkiosk i studenttiden.:knegg:


#31

Effie sa for siden:

Er ei ts salt nok? Sist eg laga karameller hadde eg salt i ca halvparten, og eg brukte meir enn ei ts og tykte ikkje det var på nokon måte nok. :p Men eg likar det salt da...


#32

Effie sa for siden:

Bonusspørsmål.

For dei som pakkar karamellar i cellofan, pakkar de direkte i cellofan eller i f.eks. bakepapir rundt først?


#33

DM sa for siden:

Jeg synes kanskje det ble litt lite saltsmak? Men man kan jo feks også dyppe dem i sjokolade, og strø maldonsalt på toppen, som en ekstra piff.


#34

Effie sa for siden:

Åååh! :sikle: Det må bli bra, prøver det neste ladning, og har litt ekstra salt i. :D


#35

Dixie Diner sa for siden:

Kan godt hende man må/vil ha i mer salt. Selv elsker jeg jo saltsmak i det søte, så jeg slumper nok litt. Kan hende jeg hadde i litt mer, skal skrive det på bloggposten min sånn i tilfelle. Jeg har laget dem uten kakao også, med bare vanilje. Laget også noen knallgode bringebærkarameller (med ordentlig bringebærsaus i, knallrosa) i forfjor.
Jeg pakker inn direkte i cellofan.



#37

Tonjemor sa for siden:

Spm: koker disse nå uten kakao. Har hatt i salt, men kjenner ingen saltsmak når jeg smaker på røra. Kommer den smaken mer frem når de er ferdige?


#38

DM sa for siden:

Nei, det tror jeg ikke. Det gjorde hvertfall ikke det med meg (med kakao). Jeg hadde også ekstra salt i fordi det ikke smakte så mye salt, og det smakte ikke noe mer når de var ferdige.


#39

Tonjemor sa for siden:

Jeg hadde i to teskjeer med Maldon. Nå var de helt greie, men jeg kunne nok hatt i en halv teskje til.


#40

Bille sa for siden:

Gammel tråd, som fortjener et dytt. Da er disse på kok igjen. :p

Noen som husker ca. koketid?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.