Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

God Carbonarasaus, anyone?

#1

Niobe sa for siden:

Jeg gjør stadige forsøk på å lage god Pasta Carbonara, men det ender som regel med ganske smakløs, tykk smørje...

Noen av dere matguruer som kan hjelpe? :blafre:


#2

Agent Scully sa for siden:

Ingen matguru, men jeg pleier å ha oppi parmesan. Og forrige gang hev jeg oppi en boks med Boursin, hvitløkskremost. Det ble ganske vellykket.


#3

Eia sa for siden:

Her er en som er veldig god:

Ingredienser

500g fersk eller tørket fettuccine (båndspaghetti)
2 fedd hvitløk
noen persillekvaster
250g bacon
30g smør
4ss tørr hvitvin (eller noen dråper sitron utblandet i 4ss vann)
4 egg
100g revet parmesan (helst fersk)
nykvernet, sort pepper

Fremgangsmåte

q Hakk hvitløk og persille
q Skjær baconet i terninger

q Smelt smøret i stekepannen
q Tilsett hvitløk og bacon og la det frese i 1 – 2 minutter
q Tilsett hvitvinen og la det koke til væskemengden er halvert
q Ta det av varmen og hold det varmt

q Ha eggene i den store bollen og tilsett den revne parmesanen
q Krydre med pepper og pisk godt med en stor gaffel
q Kok pastaen som anvist (fersk pasta i ca. 1 minutt) og sil av vannet
q Tilsett pastaen i egg- og osteblandingen og vend den raskt så alt blir jevnt dekket
q Tilsett den varme baconblandingen og vend den godt inn
q Tilsett hakket persille og vend igjen
q Ha nykvernet pepper over


#4

Tuneland sa for siden:

Mannen lager en fabelaktig god carbonara, skal komme tilbake med oppskriften når jeg ser ham. Han skulle legge ungene, men sovnet visst..


#5

TBM sa for siden:

Dette er vår variant - fra en italiensk kokebok:

Jeg bruker 4-5 ss smør, 3-4 egg, ca 2 dl fløte, mye revet parmesan - 5-6 toppede ss... Salt og mye pepper.

Smelt smøret.

Rør sammen alt det andre og ha oppi det smeltede smøret. Så må du røre rundt i guffa helt til det begynner å stivne og da heller du guffa over varm pasta og strør bacon på toppen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.