Smoothie sa for siden:
Ja, hvilken iskake synes du smaker best?
Og hvor lenge kan iskaka stå i fryseren før den serveres, uten å tape seg?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Smoothie sa for siden:
Ja, hvilken iskake synes du smaker best?
Og hvor lenge kan iskaka stå i fryseren før den serveres, uten å tape seg?
Ole Brumm sa for siden:
[LEFT]Denne stod i et reddbarna magasin i 2005, helt utrolig god, anbefales!
Iskake med
PHILADELPHIA[/LEFT]
[LEFT]10 stykker[/LEFT]
[font=HelveticaNeue-Medium][size=1][color=#2b58a4][font=HelveticaNeue-Medium][size=1][color=#2b58a4][font=HelveticaNeue-Medium][size=1][color=#2b58a4][LEFT]Marengsbunn:[/LEFT]
[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][LEFT]2 eggehviter
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts sitronsaft[/LEFT]
[font=HelveticaNeue-Medium][size=1][color=#2b58a4][font=HelveticaNeue-Medium][size=1][color=#2b58a4][font=HelveticaNeue-Medium][size=1][color=#2b58a4][LEFT]Isblanding:[/LEFT]
[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][LEFT]2 plater gelatin
1 vaniljestang
4 egg
2 dl sukker
200 g PHILADELPHIA Original
4 dl kremfl øte[/LEFT]
[font=HelveticaNeue-Medium][size=1][color=#2b58a4][font=HelveticaNeue-Medium][size=1][color=#2b58a4][font=HelveticaNeue-Medium][size=1][color=#2b58a4][LEFT]Saus:[/LEFT]
[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][LEFT]8 dl bringebær (eller andre bær)
melis[/LEFT]
lime-/sitronsaft
[LEFT]EN ISKAKE SOM[/LEFT]
[LEFT]sendt fra himmelen[/LEFT]
[LEFT]Eggehviter, sukker, vaniljesukker og sitronsaft blandes i en bolle. Sett bollen i en større bolle
med varmt vann, ca. 70° C. Pisk til en tykk, blank og hvit marengs. Smør marengsmassen
jevnt utover bakepapiret og stek den ved 125° C i ca. 2 1/2 time til marengsen har stivnet,
skru varmen ned til 90° C når marengsen har stivnet utvendig.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i fem minutter. Gelatinen kan utelates – iskaken smelter da
fortere. Snitt opp vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Ha eggeplommer og eggehviter
i hver sin bolle. Visp eggeplommene sammen med sukker, vaniljefrø og PHILADELPHIA til det
er luftig. Pisk fl øten i en egen bolle, og vend den ned i eggeblandingen. Ta opp gelatinen, og
smelt den i vannbad. Ha først noen skjeer av fl øteblandingen i gelatinen, og bland så i resten.
Stivpisk eggehvitene, og skjær dem forsiktig i fl øteblandingen. Legg marengsbunnen i en
springform. Hell blandingen over, og frys kaken i minst fi re timer. Dekk godt med plast hvis
den skal stå lenge i fryseren. Ta ut og la stå i romtemperatur i ca. 30 minutter før servering.
Imens kan du lage bærsaus. Bland 4 dl bringebær i hurtigmikser med litt melis, og spe med
litt vann. Smak til med litt presset lime eller sitron. Kaken dekoreres med bær og serveres[/LEFT]
med litt bærsaus til.
Jålebeinet sa for siden:
Er du glad i mint, så er After Eight iskake å anbefale. Du finner den på [url]www.detsoteliv.no[/url].
Chanett sa for siden:
Frosen chocolatecake. Den er farlig god og egentlig ikke iskake. Men frossen er den.
Stompa sa for siden:
Nøttebunn som man fyller med kuler med vaniljeis og tømmer rørt rips over. :nam:
Niobe sa for siden:
Rogalandsk bostonkake.
Dronningen sa for siden:
Daim-iskake.
Hyacinth sa for siden:
Oh my God! Kan denne lages med sukrin, så blir den lavkarbo? Eller? :håper:
Acino sa for siden:
Jeg er veldig glad i aftereight-sjokoladen men er likevel ikke noe fan av mint i is, så jeg stemmer heller i daim-iskake.
Har lagd meget vellykka etter denne oppskriften.
Smoothie sa for siden:
Takk for tips alle sammen! :)
Daim og After-Eight iskake har jeg laget før, så prøver kanskje en av de andre typene. :nikker:
Grunnen til at jeg vil bake en iskake er at jeg har flere kaker å bake, og tenker at jeg kan bake denne noen dager før.
Så jeg lurer fortsatt på det jrg spør om i HI; hvor lenge kan iskaka stå i fryseren og være like god? 3-4 dager?
Joika sa for siden:
Moccaterte
Denne er utrolig god, og latterlig lett å lage!
Lag nøttebunn:
150 gram malte mandler
150 gram melis
2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
2 eggehviter
ett helt egg
Stekes på 175 grader i 20-25 min, avkjøles (ikke ta den ut av formen).
3 dl kremfløte
0,5 dl melis
Piskes til krem.
Tilsett i kremen:
To eggeplommer.
Pulverkaffe (kan bruke vanlig, men jeg liker best espresso) røres ut i 1 ts vann. Smak deg litt frem på hvor sterk smak du ønsker. Jeg pleier ha 3 skjeer, men dette blir ganske sterkt. (Elsker kaffe!).
Fryses i minimum tre timer før den skal spises. VELDIG god! :nam:
Acino sa for siden:
Minst!! Tror faktisk den kan stå både uker og til og med noen måneder; men så lenge som sistnevnte har iskake aldri vart her i huset. :knegg:
Snippa sa for siden:
Ingen over, ingen ved siden av :nam:
Kaffe-mocca iskake
Kaffe-sjokoladeiskake med mandelbunn.
Mandelbunn:
4 eggehviter
150 g sukker
150 g mandler
2 ts espressopulver
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret under pisking til du får tykk marengs. Mal mandlene og bland inn i marengsen sammen med espressopulver.
Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i 60 min. Avkjøl kaken i formen.
Løsne kaken fra formen ved å skjære langsmed kanten med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask kakeformen og ha den kalde mandelbunnen tilbake i den rene kakeformen.
Is:
4 eggeplommer
100 g sukker
3 ts espressopulver
1 dl varmt vann
4 plater gelatin
5 dl kremfløte
100 g mokkabønner
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 10 min. Kok opp vannet og tilsett espressopulver. Løs opp gelatinen i den varme kaffeen. Avkjøl. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Ha kaffeblandingen i eggedosisen. Pisk kremfløten til luftig krem og rør i. Bland godt med en stålvisp. Hakk mokkabønner fint og vend inn i isblandingen (hold av ca 20 g til pynt). Hell isen i kakeformen. Sett kaken i fryseren.
Pynt:
20 g mokkabønner
Pynt kaken med mokkabønner når den er frossen. Når kaken er frossen løsner kaken lett fra formen. Ta kaken ut av fryseren ca 30 min før servering.
Pippa sa for siden:
jeg synes daimkake er kjempegodt :) -men det er nå den eneste hjemmelagde iskaken jeg har smakt...
mina sa for siden:
Flere uker!
Jeg har laga heimelaga is til jul i begynnelsen av desember, og isen var helt som den skulle være en stund etter jul også. Tror ikke jeg har hatt heimelaga is i fryseren mer enn 5-6 uker, den blir oftest spist lenge før det.
lavendely sa for siden:
Denne er min favoritt!
Vianne Rocher sa for siden:
Daimiskake med marengsbunn :hjerter:
Skytte sa for siden:
Denne tråden må jeg lese litt nøyere på senere kjenner jeg...
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.