Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Den beste iskaken

#1

Smoothie sa for siden:

Ja, hvilken iskake synes du smaker best?

Og hvor lenge kan iskaka stå i fryseren før den serveres, uten å tape seg?


#2

Ole Brumm sa for siden:

[LEFT]Denne stod i et reddbarna magasin i 2005, helt utrolig god, anbefales!

Iskake med
PHILADELPHIA[/LEFT]
[LEFT]10 stykker[/LEFT]
[font=HelveticaNeue-Medium][size=1][color=#2b58a4][font=HelveticaNeue-Medium][size=1][color=#2b58a4][font=HelveticaNeue-Medium][size=1][color=#2b58a4][LEFT]Marengsbunn:[/LEFT]
[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][LEFT]2 eggehviter
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts sitronsaft[/LEFT]
[font=HelveticaNeue-Medium][size=1][color=#2b58a4][font=HelveticaNeue-Medium][size=1][color=#2b58a4][font=HelveticaNeue-Medium][size=1][color=#2b58a4][LEFT]Isblanding:[/LEFT]
[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][LEFT]2 plater gelatin
1 vaniljestang
4 egg
2 dl sukker
200 g PHILADELPHIA Original
4 dl kremfl øte[/LEFT]
[font=HelveticaNeue-Medium][size=1][color=#2b58a4][font=HelveticaNeue-Medium][size=1][color=#2b58a4][font=HelveticaNeue-Medium][size=1][color=#2b58a4][LEFT]Saus:[/LEFT]
[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][LEFT]8 dl bringebær (eller andre bær)
melis[/LEFT]
lime-/sitronsaft

[LEFT]EN ISKAKE SOM[/LEFT]
[LEFT]sendt fra himmelen[/LEFT]
[LEFT]Eggehviter, sukker, vaniljesukker og sitronsaft blandes i en bolle. Sett bollen i en større bolle
med varmt vann, ca. 70° C. Pisk til en tykk, blank og hvit marengs. Smør marengsmassen
jevnt utover bakepapiret og stek den ved 125° C i ca. 2 1/2 time til marengsen har stivnet,
skru varmen ned til 90° C når marengsen har stivnet utvendig.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i fem minutter. Gelatinen kan utelates – iskaken smelter da
fortere. Snitt opp vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Ha eggeplommer og eggehviter
i hver sin bolle. Visp eggeplommene sammen med sukker, vaniljefrø og PHILADELPHIA til det
er luftig. Pisk fl øten i en egen bolle, og vend den ned i eggeblandingen. Ta opp gelatinen, og
smelt den i vannbad. Ha først noen skjeer av fl øteblandingen i gelatinen, og bland så i resten.
Stivpisk eggehvitene, og skjær dem forsiktig i fl øteblandingen. Legg marengsbunnen i en
springform. Hell blandingen over, og frys kaken i minst fi re timer. Dekk godt med plast hvis
den skal stå lenge i fryseren. Ta ut og la stå i romtemperatur i ca. 30 minutter før servering.
Imens kan du lage bærsaus. Bland 4 dl bringebær i hurtigmikser med litt melis, og spe med
litt vann. Smak til med litt presset lime eller sitron. Kaken dekoreres med bær og serveres[/LEFT]
med litt bærsaus til.


#3

Jålebeinet sa for siden:

Er du glad i mint, så er After Eight iskake å anbefale. Du finner den på [url]www.detsoteliv.no[/url].


#4

Chanett sa for siden:

Frosen chocolatecake. Den er farlig god og egentlig ikke iskake. Men frossen er den.


#5

Stompa sa for siden:

Nøttebunn som man fyller med kuler med vaniljeis og tømmer rørt rips over. :nam:


#6

Niobe sa for siden:

Rogalandsk bostonkake.



#8

Hyacinth sa for siden:

Oh my God! Kan denne lages med sukrin, så blir den lavkarbo? Eller? :håper:


#9

Acino sa for siden:

Jeg er veldig glad i aftereight-sjokoladen men er likevel ikke noe fan av mint i is, så jeg stemmer heller i daim-iskake.
Har lagd meget vellykka etter denne oppskriften.


#10

Smoothie sa for siden:

Takk for tips alle sammen! :)

Daim og After-Eight iskake har jeg laget før, så prøver kanskje en av de andre typene. :nikker:

Grunnen til at jeg vil bake en iskake er at jeg har flere kaker å bake, og tenker at jeg kan bake denne noen dager før.

Så jeg lurer fortsatt på det jrg spør om i HI; hvor lenge kan iskaka stå i fryseren og være like god? 3-4 dager?


#11

Joika sa for siden:

Moccaterte
Denne er utrolig god, og latterlig lett å lage!

Lag nøttebunn:
150 gram malte mandler
150 gram melis
2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
2 eggehviter
ett helt egg

Stekes på 175 grader i 20-25 min, avkjøles (ikke ta den ut av formen).

3 dl kremfløte
0,5 dl melis

Piskes til krem.

Tilsett i kremen:

To eggeplommer.

Pulverkaffe (kan bruke vanlig, men jeg liker best espresso) røres ut i 1 ts vann. Smak deg litt frem på hvor sterk smak du ønsker. Jeg pleier ha 3 skjeer, men dette blir ganske sterkt. (Elsker kaffe!).

Fryses i minimum tre timer før den skal spises. VELDIG god! :nam:


#12

Acino sa for siden:

Minst!! Tror faktisk den kan stå både uker og til og med noen måneder; men så lenge som sistnevnte har iskake aldri vart her i huset. :knegg:


#13

Snippa sa for siden:

Ingen over, ingen ved siden av :nam:

Kaffe-mocca iskake

Kaffe-sjokoladeiskake med mandelbunn.

Mandelbunn:
4 eggehviter
150 g sukker
150 g mandler
2 ts espressopulver

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret under pisking til du får tykk marengs. Mal mandlene og bland inn i marengsen sammen med espressopulver.

Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i 60 min. Avkjøl kaken i formen.

Løsne kaken fra formen ved å skjære langsmed kanten med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask kakeformen og ha den kalde mandelbunnen tilbake i den rene kakeformen.

Is:
4 eggeplommer
100 g sukker
3 ts espressopulver
1 dl varmt vann
4 plater gelatin
5 dl kremfløte
100 g mokkabønner

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 10 min. Kok opp vannet og tilsett espressopulver. Løs opp gelatinen i den varme kaffeen. Avkjøl. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Ha kaffeblandingen i eggedosisen. Pisk kremfløten til luftig krem og rør i. Bland godt med en stålvisp. Hakk mokkabønner fint og vend inn i isblandingen (hold av ca 20 g til pynt). Hell isen i kakeformen. Sett kaken i fryseren.

Pynt:
20 g mokkabønner

Pynt kaken med mokkabønner når den er frossen. Når kaken er frossen løsner kaken lett fra formen. Ta kaken ut av fryseren ca 30 min før servering.


#14

Pippa sa for siden:

jeg synes daimkake er kjempegodt :) -men det er nå den eneste hjemmelagde iskaken jeg har smakt...


#15

mina sa for siden:

Flere uker!
Jeg har laga heimelaga is til jul i begynnelsen av desember, og isen var helt som den skulle være en stund etter jul også. Tror ikke jeg har hatt heimelaga is i fryseren mer enn 5-6 uker, den blir oftest spist lenge før det.



#17

Vianne Rocher sa for siden:

Daimiskake med marengsbunn :hjerter:


#18

Skytte sa for siden:

Denne tråden må jeg lese litt nøyere på senere kjenner jeg...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.