Trixie sa for siden:
Hva serverer man da?
Ca 15 stk, små og store.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Trixie sa for siden:
Hva serverer man da?
Ca 15 stk, små og store.
D'Arcy sa for siden:
Det spørs jo hvilken anledning og sånn, men lapskaus er jo genialt til mange. Enkelt og godt.
Niobe sa for siden:
Hjemmelaget lasagne.
Trixie sa for siden:
Bursdag.
Lasagne er ikke lett å steke til så mange.
Elisabet sa for siden:
Lasange lager du enkelt i den store langpanna. Det holder med ei langpanne til 15 hvis du lager godt med salat og har hvitløksbaguetter eller foccia ved siden av.
Eller du kan lage tacolåda i langpanna og ha tacotilbehør ved siden av. Også veldig greit å servere mange. Da forsyner de seg selv på et bord du har satt alt.
Eller du kan lage gryterett av noe slag med tilbehør.
Hyacinth sa for siden:
:eek: Jeg spiser jo nesten en langpanne lasagne alene. :sparke:
Syrin sa for siden:
Voksenbursdag?
Suppe med godt brød.
Ei diger kjøttgryte (lapskaus, burgund-gryte etc)
Niobe sa for siden:
Vi laget lasagne til 13 voksne i sånn blank langpanne fra Ikea. Laget to, men bare én ble spist opp.
Charlie sa for siden:
Kald, oppskåret roastbiff, varm saus etter smak ( peppersaus, rødvinssaus), dampet brokkoli og langpanna full av fløtegratinerte poteter. Fløtegratinerte poteter blir også best hvis du simrer potetene i fløte/ melkblandingen dagen i forveien til de er møre, og så lar dem trekke til dagen etterpå. Ha det i langpanna på selve kvelden og varm i ovn med revet ost på toppen. Dvs. Veldig enkelt, særlig hvis du bestiller roastbiffen ferdig oppskåret i ferskvaredisken. Ha gjerne loff ved siden av, særlig hvis det er folk dersom ikke kan/ vil spise fløtegratinert ( laktoseintoleranse o.l.).
Her har du alt ferdig lagd før gjestene kommer, og med en ting i ovnen og to på komfyren er det overkommelig med gryter og kar uten for mye stress. Samtidig oppleves det som festmat.
LilleLeo sa for siden:
Da lager du denne kyllingsuppen:
HOT KYLLINGSUPPE
2 kyllingfileter
1 eple- grovt raspet
1 løk-finhakket
1 ss karri
2 bokser hakkete tomater
3-5 dl vann
3 dl matfløte
5 ts (minst) grønnsakbuljong eller hønsebuljong
1 ts sukker
Kyllingfiletene deles i biter, stekes lett (med salt og pepper).
Eple og løk stekes også lett, alt blandes. Kokes ca 20 min
Dette er en porsjon beregnet til 4 personer, server med ris og- eller brød. Veldig enkel å lage, og for å få den litt mildere, kutter du ut litt på karri og litt på buljong.
Imma sa for siden:
God, gammeldags, ferskkjøttsuppe.
Señora sa for siden:
Sodd
Lapskaus
Gryterett
Salat med masse godt i
Pølser i brød
Lasagne
Moussaka
Daisy sa for siden:
Lasagne går greit, vi laget nettopp til elleve. Den kan lages dagen før og varmes opp igjen.
Tacosuppe er kjempegodt og kan også lages dagen før.
Trulte sa for siden:
Rømmegrøt og spekemat med flatbrød.
Blondie sa for siden:
Vi lager ofte gryter i slike sammenhenger, lapskaus eller kyllinggryte. Enkelt å lage, enkelt å servere.
Floksa sa for siden:
Er 15 mange :knegg:
Gryte, suppe, taco, salatbar, pai, omelett, ovnsstekte poteter, fiskegrateng, er alternativer jeg ofte lager når vi er fler.
007 sa for siden:
Ja.Kaprifol sa for siden:
Jeg synes faktisk tradisjonell steik eller ribbe er greit å lage til mange. Kjøttet klargjøres og puttes i ovnen i god tid før selskap, og så koker du poteter og grønnsaker til. Jeg syns det blir mye jobb med oppkutting av grønnsaker til f.eks. lapskaus.
amylin sa for siden:
Den kyllingsuppa må prøves!
Ellers var det veldig mange gode forslag her!
Niobe sa for siden:
Man er litt heldig når 15 er mange. :knegg:
Macky sa for siden:
Chili con carne, er best hvis man lager den dagen før (bonus):
Chili con Carne – Jamie - oppskrift
Ingredienser
2 mellomstore løk
1 fedd hvitløk
olivenolje
2 strøkne teskjeer chilipulver
1 fersk rød chili, uten frø og finhakket
1 toppet teskje malt spisskummin eller knuste kumminfrø
havsalt og nykvernet sort pepper
ca. en halv kilo grytekjøtt eller god kjøttdeig
200 g soltørkede tomater i olje
2 bokser hakkede tomater
½ kanelstang
2 bokser grytebønner, fjern laken Tilberedning
Hakk løk og hvitløk i en kjøkkenmaskin, deretter freser du det i litt olivenolje i en panne eller gryte. Tilsett chilipulver, fersk chili, kummin og litt salt og pepper. Tilsett kjøttdeigen og la det steke til det er blitt brunt. Hakk de soltørkede tomatene i kjøkkenmaskinen med litt olje og hell oppi gryten. Tilsett tomater, kanelstangen, og et glass vann. Smak til med salt og pepper hvis det er behov. La det koke opp, og la det småkoke under lokk i halvannen time. Ha i bønnene en halvtime før det er ferdig, de skal bare varmes opp.
Chili smaker enda bedre hvis du lager den en dag før du skal servere den, (Da får smakene utviklet seg skikkelig), og det er veldig greit hvis du skal ha gjester og ikke har lyst til å være strandet på kjøkkenet. Bare ta den ut av kjøleskapet og varm den opp – servfer med masse fersk brød/nachochips, en bladsalat, og en god dose yoghurt naturell/rømme og guacamole.
En slager sist vi hadde barnebursdag. Chili con carne til de voksne, pølser til barna :glis:
Turban Smukk sa for siden:
Eller motsatt. Jeg synes 15 er mange, men synes ikke jeg er spesielt heldig som knapt har famillie å skrape sammen til bursdag.
Suppe med brød til, gryte ala Boeuf Bourgignon eller kyllinggryte eller diverse paier med enkel salat til hadde jeg nok gått for.
Turban Smukk sa for siden:
CC var et kjempegodt forslag synes jeg! :) Vil tro de fleste barn liker det også?
Floksa sa for siden:
Vi var 16 på grillmat på fredag, hadde alle inviterte kommet ville vi vært 30, det er nesten mange :nemlig:
007 sa for siden:
Da hadde dere mange på grillmat på fredag og hadde blitt kjempemange om alle hadde kommet.
apan sa for siden:
Laks, poteter og agurksalat.
D'Arcy sa for siden:
Jeg skjønner nesten ikke at jeg tør å si dette høyt her inne men:
Fløyel sa for siden:
Jeg har en god Tex-Mex Kyllinggryte som jeg serverer når vi er mange.
(dette kan du gjøre dagen før) (15 voksne)
3,5 kg Kylling filèet - denne kunnes i terninger og brunes lett uten krydder.
Hell kjøttet over i en kjele, og fyll på med vann så kjøttet dekkes. 5 pakker Fajita SantaMaria krydder. - trekkes i 20 minutter, på slutten av koketiden har du oppi 5 bokser Creme Frachie.
Serveres med salat og ris evt. poteter.
Trixie sa for siden:
Floksa: det kommer jo ann på hva man er vandt til.
Vi har en liten familie, sånn er det. Og det var ikke det jeg lurte på om det var mange eller ikke.
Mex sa for siden:
Lapskaus eller gryterett syns jeg er enkelt. Serveres med flatbrød eller loff
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.