Minerva sa for siden:
Anbefaler virkelig denne, den ble laget til meg to ganger i påsken. :nam: God til lam, og grill. Oppskriften stammer fra Sonja Bock og Tina Scheftekowitz bok: "Flere Suveræne Salater", disse bøkene er geniale. Sikkert ganske karbofri også denne salaten, eller kanskje ikke med honning?
Uansett:
50 gram valnøtter
2 tsk honning (gjerne flytende)
250 g. rød eller oransje paprika
1-2 spsk olivenolje
1 fedd finhakket hvitløk
1 spsk balsamico
300 g friske grønne bønner
150 g. syrlig eple.
Evt. Brønnkarse
Salt og pepper
Rist nøttene med salt på en tør, varm panne. Tilsett honning og rør rundt. La nøttene kjøle av på en tallerken.
Skjær paprika i tynne strimler og stek dem ved middelsterk varme med salt og masse av pepper i 5-6 min., til de er brune og bløte.
Tilsett hvitløk, vend rundt, tilsett balsamico, rør rundt og ta det av varmen.
Rens bønnene og damp dem under lokk i litt vann til de er nesten møre - ca 3 min. Skyll dem straks i kaldt vann.
Fjern kjernehuset fra eplet og skjær eplet i tynne båter.
Bland epler, paprika og bønner forsiktig sammen og smak salaten til med salt, pepper og balsmico.
Ved serveringen:
Klipp brønnkarsen over og rør rundt .
Brekk valnøttene i mindre stykker og pynt med dem. De smaker fantastisk!
Her finnes det innkjøpslister til salatene fra bøkene til Bock og Scheftekowitz:
www.salathovederne.dk/omsalathovederne/omsalathovederne.html