Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fliser og varmekabler

#1

allium sa for siden:

Jeg har fliser på gulvet i gangen, med varmekabler. Deilig om vinteren når vi tråkker inn med våte støvler. Men egentlig litt unødvendig om sommeren. Så har jeg det for meg at jeg en gang hørte at har man varmekabler under fliser, skal de alltid stå på. Men er det jeg som fantaserer nå? Kan jeg skru dem av og spare litt strøm?


#2

Fløyel sa for siden:

Du kan skru av kablene helt. Ikke noe problem i det hele tatt, men flisgulv blir kaldt, selv om sommeren.


#3

Neket sa for siden:

Vi skrur av. Aner ikke om det er "riktig". :vetikke:


#4

Frøy sa for siden:

Jeg mener bestemt at det bare er til å slå av.


#5

Obelix sa for siden:

Jeg mener man ikke skal slå av fordi gulvet blir veldig kaldt og sementen under kan bli skadet når det plutselig blir varmt igjen.
Har jeg hørt da, så derfor står våre vaarmekabler alltid på litt lunk også om sommeren.


#6

Palmen sa for siden:

Vi har alltid våre varmekabler skrudd av i sommerhalvåret. Har hittil ikke vært noe problem, det har vi gjort i over 10 år.


#7

Carrera sa for siden:

Skulle vel ikke ha noe å si det. Det eneste jeg har hørt er at man ikke skal kjøre på med for hard varme under flis, for det kan ødelegge både flis og fuger. Aner ikke om det er noe i det heller.

Vi har vannbåren varme under flis i ganger og hovedbad, og på badet oppe har vi ordinære kabler. Vi slår aldri av, men store deler av sommeren så slår termostatene seg av, så det ikke er varme der. Ikke noe problem.


#8

Fløyel sa for siden:

Man skal aldri sette kablene på full guffe når de har vært avslått. Men dersom man øker temperaturen gradvis om høsten så går det veldig greit.



#10

allium sa for siden:

Takk alle sammen, da skrur jeg av, og skrur på lav temperatur til å begynne med til høsten.


#11

Slettet bruker sa for siden:

Jeg skrur alltid av om sommeren, ja. Også setter jeg på gradvis mer og mer på høsten frem til jeg starter fyren.


#12

Carrera sa for siden:

Er det egentlig noe poeng i å øke tempen gradvis? Jeg mener...det blir jo ikke bråvarmt med en gang man slår på, og er det betong så tar det tid å varme opp, uansett hvor høyt eller lavt man setter termostaten.


#13

annemede sa for siden:

Lokalt vil det være en veldig stor forandring i temperaturen om det går fra f.eks. 10 grader til 25 grader, det kan føre til sprekkinger i forbindelse med luftbobler.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.