Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Hage] Hogging av trær langs bekk

#1

Neket sa for siden:

Jeg har et par trær i hagen jeg vil bli kvitt. Det ene er stygt, tror kanskje det er sykt eller noe for det faller av råtne kvister hele tiden.

Det andre er ganske fint, men det skygger for kveldssola. Naboene bryr seg ikke, så ingen nabofeide i sikte.

Problemet er at vi har en bekk i/langs hagen, og trærne står ved denne. Noen sa til meg at man ikke bør hogge trær langs en bekk fordi da kan jorda skli ned i bekken, så bekken "spiser" av hagen, er det riktig? Og er det eventuellt noe jeg kan gjøre for å forhindre dette? Hekk? Bringebærhekk? Busker? Jeg er egentlig ikke veldig fan av hekk.

Og hvor mye koster det sånn omtrent for noen som Kan Felle Trær? Mannen mener han kan, men jeg er skeptisk.


#2

kokosbolle sa for siden:

Hvor høye er trærne? Hvis de ikke kan felles i et stykke anbefaler jeg at man får noen til å klatre opp og felle de stykkvis.

Vi ga 5000 for å få fellt (og skjært i 30 cm lange stykker, klare til kløyving) to gedigne bjørker som sikkert var 14-15 meter høye.

www.trefelling.no brukte vi.


#3

Neket sa for siden:

Det ene (det syke) er vel 10 meter, det andre 13-14 tenker jeg. Tror de kan felles i et stykke, så lenge man sikter på skogen og ikke på huset. Men 5000 var jo ikke så ille.


#4

kokosbolle sa for siden:

Nei, jeg synes det var en fair pris, og det gir mindre skader på området rundt når de feller det bit for bit. 20 minutter brukte han på det første treet. :dåne:


#5

Hot Lips sa for siden:

Prisen varierer enormt i forhold til størrelse og tilgjengelighet. Vi har akkurat brukt 18000 (:dåne:) på å felle tre gigantiske furuer i hagen vår. De brukte hele dagen, med diiigre kranbiler og greier, og tok med seg alt av stamme, kvist og kvast.


#6

Neket sa for siden:

Ja, det var litt i overkant! Jeg tror tilgjengeligheten er grei, man kan kjøre på gresset helt bort til trærne om man vil. Stammen vil vi ha selv (men gjerne kuttet i passe store stykker), men kvistene kan de få.


#7

kokosbolle sa for siden:

Vi måtte rydde alt selv da, men det er ganske overkommelig når det er bjørker det er snakk om. Vi tok det i mars, før det kom blader.


#8

meisje sa for siden:

De vi brukte hadde en minstepris på 1500 kr, og det var det det kom på å felle et stk kirsebær tre (stort). Vi valgte å rydde selv. Tok det i høst rett etter bladfellingen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.