Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp meg med noe engelske greier

#1

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har fått dilla på å bestille (veganske) kokebøker fra USA og England, det er jo en hel verden av sånne kokebøker der ute. Jeg blir ruinert!! Anyway, jeg hentet nettopp denne i postkassen, og lurer på noen ting.

Hva er all purpose flour? Og unbleached flour? Det første er kanskje vanlig, hvitt hvetemel? Og det andre fint sammalt hvetemel kanskje? Men heter ikke det graham flour eller noe sånt?

Cornstarch er vanlig maizenna? Og Canola oil = rapsolje?


#2

Teflona sa for siden:

Ubleket mel det siste melet iallfall.


#3

Dixie Diner sa for siden:

Ja jeg vet hva det betyr, men heter det altså "ubleket mel" på norsk?? Det er ikke sammalt mel, feks?


#4

Mrs. Longbottom sa for siden:

De har rett og slett en god del meltyper i USA som vi ikke har her. Jeg tror unbleached flour er vanlig hvetemel, faktisk, vi har vel ikke bleket mel her? Jeg tror uansett du godt kan bruke hvetemel uansett. Men pass på, for en god del mel i USA er tilsat hevemiddel, så om det ikke er noe hevemiddel i oppskriften kan det være det er ment å være i melet.



#6

Dixie Diner sa for siden:

Jepp, men da pleier det å stå "self-raising flour" i oppskriften. Jeg har sett det på Meny, men satan så dyrt. Like greit å bruke mel + hevemiddel selv.

Takk. :)



#8

Neket sa for siden:

Du kan som regel bruke smør i stedet for shortening, se her:big oven


#9

Dixie Diner sa for siden:

Åh. For det står margarine OG shortening i endel oppskrifter. Så om det feks. står 1 cup margarine og 1 cup shortening, så kan jeg bare bruke 2 cups av førstnevnte altså?


#10

Tallulah sa for siden:

Shortening er mer som delfiafett, men det går greit med margarin.


#11

C3PO sa for siden:

Jeg tror at shortening egentlig er en blanding av forskjellige fettyper, inkl. Delfiafett, men jeg har brukt smør/margarin i stedet i alle år.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.