Jeg har fått dilla på å bestille (veganske) kokebøker fra USA og England, det er jo en hel verden av sånne kokebøker der ute. Jeg blir ruinert!! Anyway, jeg hentet nettopp denne i postkassen, og lurer på noen ting.
Hva er all purpose flour? Og unbleached flour? Det første er kanskje vanlig, hvitt hvetemel? Og det andre fint sammalt hvetemel kanskje? Men heter ikke det graham flour eller noe sånt?
Cornstarch er vanlig maizenna? Og Canola oil = rapsolje?
De har rett og slett en god del meltyper i USA som vi ikke har her. Jeg tror unbleached flour er vanlig hvetemel, faktisk, vi har vel ikke bleket mel her? Jeg tror uansett du godt kan bruke hvetemel uansett. Men pass på, for en god del mel i USA er tilsat hevemiddel, så om det ikke er noe hevemiddel i oppskriften kan det være det er ment å være i melet.
Jepp, men da pleier det å stå "self-raising flour" i oppskriften. Jeg har sett det på Meny, men satan så dyrt. Like greit å bruke mel + hevemiddel selv.
Åh. For det står margarine OG shortening i endel oppskrifter. Så om det feks. står 1 cup margarine og 1 cup shortening, så kan jeg bare bruke 2 cups av førstnevnte altså?