Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gulv! Internett-sider med tips?

#1

Elin sa for siden:

Jeg er sykelig opptatt av gulv som en viktig del av interiøret, og er allerede i full gang med å planlegge gulv i vårt fremtidige hjem i Nederland eller Norge da vi kommer hjem fra Karibien om et par år.

Er det noen som vet om det finnes nettsider med forskjellige typer gulv, renovasjon av tregulv, parkett osv. ?

Jeg tror jeg antakeligvis ikke vet om noe kjedeligere enn lys eikeparkett, og faren er allikevel stor for at man ender opp i et slikt hus ettersom det er SVÆRT vanlig har jeg funnet ut.... finnes det noen måte man kan pusse ned slik parkett og lakke i andre farger for eksempel?

Her er eksempler på hva jeg synes er nydelige gulv:

Dette er et beiset massivt tregulv.

Alle tips mottas med takk.



#3

cilen sa for siden:

Akkurat sånn har vi på soverommet. Han har laget en ramme rundt rommet, med plankene, og lagt resten rett inni den. Det ble veldig fint! Så beiset, og lakket vi gulvet! Er veldig fornøyd! Men jeg tror ikke jeg ville hatt så mørkt i stua, for det må vaskes ofte! På tullas nye soverom valgte vi Hevea (gummitre) www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=10585

Hevea (gummitre) er en tropisk treart som dyrkes i bl.a sør-asia. Trærne hugges ikke før de er for gamle til å produsere gummi, så det er ingen ødeleggelse av regnskogen.. Regnskogsfondet synes det er forsvarlig, i motsetting til andre tresorter som teak, akasia og eukalyptus..Selv om disse produseres på plantasjer, er bygging av disse ofte dumt for lokalbefolkningen (som har tradisjonale rettigheter),og er en direkte drivkraft for å ødelegge regnskogsområder.



#5

Miss Norway sa for siden:

En amerikans venninne av meg laget et kjedelig eikeparkett til noe liknende som det på bildet (som forøvrig er knallfint - jeg hadde valgt noe sånt her hvis ikke det var for at leiligheten allerede hadde flett nytt eikegulv da vi kjøpte :mumle: ), og det ble behandlet på en eller annen måte og lakket med massevis av lag med lakk. Det ble ganske dyrt og tok laang tid,men ble veldig lekkert.


#6

Lykken sa for siden:

Det gulvet på bildet du viser er veldig flott, min smak. Hele treplank er lekkert.

www.gulvnett.no

Der kjøpte vi Jatoba-parketten til hele 2 etasje.:)
Vi har et eldgammelt slitt og ripete eikegulv i stua, så nå ble jeg inspirert...må bare få med mannen på at vi skal prioritere det en gang i løpet av året. Prosjektene står i kø. :nemlig: Det som er deilig med stuegulvet nå er at vi blåser langt i om ungene hiver ting på gulvet eller at det blir dratt ting over, ganske avslappende.


#7

Elin sa for siden:

Ja, det er visst mulig å gjøre det, men det tar tid og koster som du også sier. Jeg fant dette:

www.ifi.no/main.jsp?content=/doc/TipsTV2/2005/2005_01/morkparkett05.htm

Det er i alle fall klinkende klart at pene gulv skal det bli uansett utgangspunkt!:jupp: Jeg synes stygge gulv er utrolig ødeleggende for et ellers fint interiør.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.