Smoothie sa for siden:
Jeg skal bake flere kaker til helga, og vil ikke ha bare søte og mektige kaker.
Så, har du oppskrift på en kake med frisk smak mottas den med en :happydance:eller :happydance:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Smoothie sa for siden:
Jeg skal bake flere kaker til helga, og vil ikke ha bare søte og mektige kaker.
Så, har du oppskrift på en kake med frisk smak mottas den med en :happydance:eller :happydance:
mamaria sa for siden:
Denne jordbærkaka med fromasj elsker en av ungene mine mer enn alle kaker han vet om. Veldig frisk og god.
Ferdigkjøpt tredelt kakebunn eller hjemmelaget sukkerbrød delt i tre.
Fromasj:
5 dl Lindahls tyrkiske eller greske yoghurt
3 dl pisket kremfløte
450 gr (et glass) jordbærsyltetøy
1 Lime, saft og litt skall
2 ss melis
5 plater gelatin
3 ss rødvin eller vann
1 liter friske jordbær til garnityr
Legg gelatinen i kaldt vann i 5 min.
Varm yoghurt til romtemperatur
Klem ut vannet av gelatinen, og smelt den i oppvarmet rødvin/vann
Bland inn Limesaft og raspet skall, melis og jordbærsyltetøy.
Bland yoghurt og krem med resten.
Dynk lagene med kakebunn, fordel fromasjen mellom lagene og på toppen, og pynt med jordbær.
Filifjonka sa for siden:
Har ikke noen diigital oppskrift, men en sitron/limepai er veldig godt, gjerne med marengslokk.
Smoothie sa for siden:
Takk for tips, den høres frisk og god ut! :D
Hvor får man kjøpt Lindahls yoghurt?
Ser kaka pen ut uten noe som dekker kakebunnen på sidene?
mamaria sa for siden:
Fromasjen dekker sidene på kaka også den, det er mer enn nok fromasj.
Min lokale Rema1000 har den yoghurten. Det er et lite spann med bilde av mann med hvitt skjegg.
Benzo sa for siden:
En veldig, veldig god sommerkake.
500g kransekakemasse
3 store egg
Jordbærmousse
600g jordbær, friske eller frosne
300g melis
6 dl kremfløte
8 toppede ts gelatinpulver
Pynt
50g mørk sjokolade
friske jordbær
Smuldre kransekakemassen og tilsett eggene. Pisk blandingen kraftig til den er lys og luftig. Legg bakepapir i en 28 cm form og stek i 25-30 min på 170 grader. La bunnen avkjøle seg før du legger den over på rist. Ta bort bakepapir og vask formen. Skjær bort ca 1 cm rundt hele kakebunnen slik at den blir mindre i omkrets. Legg kakebunnen tilbake i formen, pass på at formen er helt tett.
Kjør melis og jordbær til en jevn masse i foodprocessor og stivpisk fløten. Rør ut gelatinpulver etter anvisning på pakken.
Bland sammen jordbærpureen og pisket krem. Rør inn smeltet gelatin. Hell jordbærmoussen over kaken og sett den kjølig.
Finhakk sjokoladen og dryss over før servering.
Inagh sa for siden:
Hm... Går det an å bytte ut jordbæra i den siste kaka der med bringebær, tro?
:likersånnegentligikkejordbær: :sparke:
Benzo sa for siden:
Det tror jeg ikke er noe problem, Inagh, men husk å knuse bringebærene gjennom en sil først, slik at du ikke får med de harde frøene. Jeg knakk en halv tann på slike en gang. :sur:
Flubby sa for siden:
Enkelt og greit er en sukkerbrødbunn med mascarponekrem og masse friske bær.
Pavlova kan også lages frisk og lett, jeg foretrekker selv å bruke 50/50 pisket krem og vaniljekrem, og pynte med masse friske bringebær.
Isprinsessen sa for siden:
Denne har jeg prøvd meg på i dag! Gleder meg til å smake.
Benzo sa for siden:
Du kan glede deg, den er fantastisk! :nam:
Inagh sa for siden:
Ah, sile bringebærene, ja... Bringebærstein i tenna er bare så gøy. :humre:
Isprinsessen sa for siden:
Kaken til Benzo var kjempe god. Anbefales!
Benzo sa for siden:
Så bra at den falt i smak. Skal bake den til 17. mai.
Nextlife sa for siden:
Jeg pleier å lage en god og frisk kake,men har ikke oppskrift på den.
Lag to bunnner i langpanne, en sjokoladebunn og en lys kakebunn eller mandlebunn. Del hver av disse i to.
Legg først en mørk bunn, så litt krem og frossen skogsbærblanding. Deretter legger du lys bunn og krem og vaniljekrem. Så kommer en ny mørk bunn, deretter krem, vaniljekrem og skogsbærblanding, før du leger den siste bunnen som lokk. Oppå danderes skivet frukt, bær, mandarinbåter, kjerner fra granateple i litt uryddige men elegante felter. Pensle med tykk gele, slik at frukten holder seg frisk og blank.
Lhi-My sa for siden:
Denne kaken tenkte jeg å prøve til søndagens bursdagsfeiring. Kan jeg bake den allerede i dag (fredag kveld) eller blir det for lenge? Jeg har en travel dag i morgen og det hadde vært veldig greit å slippe å stå med baking natt til søndag.
Benzo sa for siden:
Det vil jeg tro går bra, gelatinen gjør at kremen holder seg bedre. Jeg ville dog dekket den godt til, evt. lokk til kakeform hvis du har det. Det setter seg fort lukt/smak fra andre kjøleskapvarer.
Hobbes sa for siden:
Ostekake:
Bunn:
1 pakke Bixit(eller annen havre-)kjeks
200 g romtemperert margarin
Knus kjeksene og bland med margarinen. Når det er blandet til en klump fordeler du det i bunnen av en stor springform (tror jeg bruker den som er 26 eller 28 cm).
Fyll:
Kok 5 dl vann og hell i en pakke gelé (sitron, bringebær og appelsin er veldig godt). La gelé'en kjøle seg, men ikke la den stivne.
1 pk Philadelphiaost (romtemperert)
1 pakke lettrømme
Bland dette sammen og rør til klumpene er borte (jeg bruker ofte håndmikser).
Pisk 1 pakke kremfløte med 3 ts vaniljesukker til krem. Bland kremen med osteblandingen. Ha i den kalde gelé'en til slutt, og hell alt oppi springformen over bunnen.
La den stå i kjøleskap over natta. Alternativt kan du også ha en ekstra pakke gele som du lager som lokk når ostekaken er stiv. Den er supergod!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.