Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mat på hyttetur, mange kriterier

#1

Hyacinth sa for siden:

Kan dere gi meg tips til mat som er greit å ha med på hyttetur (råvarer) som tilfredsstiller samtlige av disse kriteriene?

-lett å bære (vektmessig, men også plassmessig, egentlig)
-tåler romtemperatur i rundt tre timer, minst (mulig jeg tar med kjølebag)
-lett å like for barn
-kan tilpasses lavkarbo med enkle grep


#2

Mauser sa for siden:

Frysetørket astronautmat.


#3

Mauser sa for siden:

All mat tåler vel romtemperatur i tre timer?


#4

Hyacinth sa for siden:

Ja, det gjør vel egentlig kanskje det. Vet ikke? Til og med kjøttdeig, liksom? Eller fersk fisk? Frossen mat vil jo tine, men det gjør muligens ikke noe, vi skal jo spise den innen et par dager.


#5

Hyacinth sa for siden:

Eller sånne Real turposer? :knegg:


#6

m^2 sa for siden:

Trondhjems bokser med erter, kjøtt og flesk :nemlig:
Lavkarbo, må bare varmes opp, og smaker faktisk godt - ikke minst for barn :D


#7

rajraj sa for siden:

  • Spaghetti eller annen pasta, tortillalefser
  • pappbokser med tomater, med kikerter/bønner/linser er lettere enn hermetikk
  • tørket klippfisk er meget lett og frakte, også kan man legge de i bløtt når man kommer frem og lage bacalao dagen etter! Lavkarbo, ekslusivt og enkeltpenkelt. :nam:

#8

Hyacinth sa for siden:

Er Erter, kjøtt og flesk lavkarbo? Kult! Da kan jeg ha det i skapet som kriseløsning også! :hyper:

Bacalao var et utrolig bra forslag, men det er jo en del poteter i det?


#9

rajraj sa for siden:

Håh! Potenene glemte jeg, faktisk. :sparke: Men det kan kanskje lavkarbo-folket pelle ut? Det er jo sausen som er digg!


#10

Hyacinth sa for siden:

Det er jeg som spiser lavkarbo, og det er potetene som er digg.. :sparke:

Bacalao er fantastisk!


#11

rajraj sa for siden:

Eller så har jeg hørt om å lage det med aubergine istedenfor potet. Det går jo an?


#12

m^2 sa for siden:

8.8/100 :jupp: - det tåler du til middag på tur / kjekt å ha vettu.
Den er også glutenfri, forøvrig.


#13

Hyacinth sa for siden:

Ja, men det har jeg prøvd i lasagne, og det ble litt sånn... Hm.


#14

Hyacinth sa for siden:

Det bør vel gå. Til tross for at jeg er kjent for å spise store mengder. :knegg:


#15

Erica sa for siden:

Klippfisken kan brukes til annet enn bacalao. Svigermor lager en form som består av ratatouie (eller hvordan det staves) på boks med klippfisk over. Fløte helles over det hele. Revet ost på toppen. Serveres med potet eller ris, eller bare salat. Godt okke som.


#16

m^2 sa for siden:

Men hvor langt skal det bæres, dette? Og har du hytte med strøm (og dermed kjøleskap)?


#17

Hyacinth sa for siden:

Jepp, det er hytte med kjøleskap. Det skal kanskje bæres to kilometer, men vi skal også ha med sengtøy og yttertøy og det er ikke mange voksne til å bære. Men LITT kan det jo veie, det er ikke sånn at det må være Toroposer. :knegg:


#18

m^2 sa for siden:

Du klarer fint å bære 2 dagers mat og middag til 5, klær til 2 for etpar dager, soveposer, og en 3-liters rødvinsdunk samt 2 flasker Pepsi Max i 2km. Da har du veldig lyst på rødvinen når du kommer frem, da.

:btdt:

edit : må legge til i oppoverbakke. Det er et viktig tillegg her.

(lillegutt bar forøvrig sine egne klær, sin egen mat, og sin egen sovepose. Så synd at det var rødvinsdunken og brusen som dro på kilomessig :knegg: )

Spekemat og røkalaks el er godt på hyttetur. Du kan koke eggene på forhånd så de er safe, bland dem med majones, evt. litt eple og løk, en dæsj sennep. Det er godt til spekemat. Grøt er veldig greit, pasta carbonara er ypperlig turmat. (men jeg er mer vant til ikke-strøm, så blir fort sånn trenger-ikke-kjøleskap-mat...)


#19

Hyacinth sa for siden:

:knegg: Du overvurderer meg. Eller undervurderer min latskap. Jeg tror btw at det er både vin og egg på hytta.


#20

Anda sa for siden:

Lag gryterett på forhånd, kjøl ned og ta med i vaskede melkekartonger. Slipper (nesten) all emballasje, og evt ris ved siden av tar du jo med tørr. Så kan du skravle og drikke vin i stedet for å lage mat (og drikke vin?) mens du er på hytta.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.