Rabarbraen min er blitt kjempediger bare på få uker. Er det nå den er best? Hvordan vet jeg når den er "ferdig"? Jeg har hørt noe om at den ikke skal tas for sent.
Hvilke gode ting kan man lage av rabarbra, bortsett fra chutney, marmelade og pai? Noen som har gode oppskrifter?
Oh. Min rabarbra har enda ikke kommet seg skikkelig i gang med voksingen. Jeg fikk en liten avlegger i fjor og den trenger vel noen år? :vetikke: Jeg får imidlertid ta så mye jeg vil hos naboen, og den er svær allerede. Takk for påminnelsen.
Rabararba inneholder oksalsyre, denne bindes til kalsium i kroppen og barn og ammende kvinner anbefales derfor ikke å spise veldig mye rabarbra. Innholdet av oksalsyre øker ut over sommeren, og dette er en av grunnene til at rabarbra helst bør høstes tidlig.
Er det ikke slik at så lenge man høster de unge/nye stilkene så kan man høste hele sommeren? Problemet er oxalsyren som det blir mye av i de eldre stilkene. Det står det i hvert fall i denne lenken som noen delte med meg på Facebook her for leden: www.skogoglandskap.no/Artsbeskrivelser/rabarbra Jeg høstet rabarbra langt ute i juli i fjor, og det smakte helt greit.
Avlegger er bare å ta en den av rota med egnet redskap, som spade, og flytte til øk slet nytt sted, enkelt. Slik har i alle fall flere i familien fått rabarbra fra mormor sin store rot.
Er det ikke slik at så lenge man høster de unge/nye stilkene så kan man høste hele sommeren? Problemet er oxalsyren som det blir mye av i de eldre stilkene. Det står det i hvert fall i denne lenken som noen delte med meg på Facebook her for leden: www.skogoglandskap.no/Artsbeskrivelser/rabarbra
I lenken står det at man kan høste hele sommeren så lenge man høster de unge stilkene - det vil si at hvis man har høstet alt innen st.hans, så vil man fortsatt kunne ta de nye stilkene som kommer etter det.
Hovedpoenget er at den ikke må få gå i blomst. Det gjelder det meste av urter og salat og annet som skal spises. Om de får lov å begynne å blomstre så ødelegges smaken.