Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rabarbra. Er det nå den skal høstes?

#1

Hyacinth sa for siden:

Rabarbraen min er blitt kjempediger bare på få uker. Er det nå den er best? Hvordan vet jeg når den er "ferdig"? Jeg har hørt noe om at den ikke skal tas for sent.

Hvilke gode ting kan man lage av rabarbra, bortsett fra chutney, marmelade og pai? Noen som har gode oppskrifter?


#2

Tertit sa for siden:

Det hetes at rabarbra skal høstes før St. Hans, for hvis ikke blir den trevlete.


#3

tinkadott sa for siden:

Den skal taes før 23. Juni.




#6

Tallulah sa for siden:

Ikke bare derfor, også fordi planta skal få ro til å komme seg igjen. Men jeg høster litt allikevel, jeg.


#7

rajraj sa for siden:

Det er veldig godt å lage plain, eggedosisbasert muffins og ha rabarbrabiter oppi!


#8

Mei sa for siden:

Oh. Min rabarbra har enda ikke kommet seg skikkelig i gang med voksingen. Jeg fikk en liten avlegger i fjor og den trenger vel noen år? :vetikke: Jeg får imidlertid ta så mye jeg vil hos naboen, og den er svær allerede. Takk for påminnelsen.


#9

Hyacinth sa for siden:

Ja, det er noe sånt jeg har hørt, men kan den tas nå allerede? Den er diger!


#10

Hyacinth sa for siden:

Niks, den vokser som et uvær.


#11

Hyacinth sa for siden:

Takk!


#12

Eia sa for siden:

Godt tips! Bruker du like mye sukker som i oppskriften? Det hørtes litt søtt ut, i tillegg til vaniljestang og sånn ...


#13

LilleRosin sa for siden:

Ja, jeg bruker mye sukker. Men den er veldig drøy altså. Blander ca 1:7 eller noe.

Men jeg dropper vanilje.


#14

Nextlife sa for siden:

Høst i vei, og kanskje du er heldig og får en avling til denne sesongen.


#15

ElinM sa for siden:

Rabararba inneholder oksalsyre, denne bindes til kalsium i kroppen og barn og ammende kvinner anbefales derfor ikke å spise veldig mye rabarbra. Innholdet av oksalsyre øker ut over sommeren, og dette er en av grunnene til at rabarbra helst bør høstes tidlig.


#16

Tallulah sa for siden:

Og husk for all del at bladene er giftige! Salaten "red ruhbarb" har ingenting med rabarbra å gjøre.


#17

Mei sa for siden:

Ikke foreløbig :hehehe:


#18

Tangina sa for siden:

Er det ikke slik at så lenge man høster de unge/nye stilkene så kan man høste hele sommeren? Problemet er oxalsyren som det blir mye av i de eldre stilkene. Det står det i hvert fall i denne lenken som noen delte med meg på Facebook her for leden: www.skogoglandskap.no/Artsbeskrivelser/rabarbra Jeg høstet rabarbra langt ute i juli i fjor, og det smakte helt greit.


#19

krystallklart sa for siden:

Åh, nå fikk jeg lyst på rabarbragrøt. :nam:


#20

Hyacinth sa for siden:

Det visste jeg faktisk. :) Det kan gi nyrestein. Men jeg spiser lite rabarbra.


#21

Interference sa for siden:

Oh du har ikke tilfeldigvis lyst å selge en liten avlegger vel? :blafre:


#22

Hyacinth sa for siden:

Haha, jeg aner ikke hvordan man tar avleggere, men det finnes jo rabarbra overalt, gjør det ikke?


#23

Malama sa for siden:

Avlegger er bare å ta en den av rota med egnet redskap, som spade, og flytte til øk slet nytt sted, enkelt. Slik har i alle fall flere i familien fått rabarbra fra mormor sin store rot.


#24

007 sa for siden:

Skal den høstes for St. Hans, altså? Alt man lærer på FP.

Og rabarbra kan fryses, ja?


#25

Tangina sa for siden:

Siterer meg selv:

I lenken står det at man kan høste hele sommeren så lenge man høster de unge stilkene - det vil si at hvis man har høstet alt innen st.hans, så vil man fortsatt kunne ta de nye stilkene som kommer etter det.


#26

Mei sa for siden:

Hovedpoenget er at den ikke må få gå i blomst. Det gjelder det meste av urter og salat og annet som skal spises. Om de får lov å begynne å blomstre så ødelegges smaken.


#27

Interference sa for siden:

Nei ikke nå lengre. Til og med pappan min har mistet sin. (Det var et uhell når de bygde mur, men veldig synd.)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.