Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er forskjellen på muffins og cupcakes?

#1

Filifjonka sa for siden:

Er det noen i det hele tatt? Og hvis det er akkurat det samme, hvorfor heter det plutselig cupcakes overalt? :confused:


#2

Hyacinth sa for siden:

Jeg spurte søsteren min om det samme nylig, og hun sa at muffinsene er mer de tradisjonelle de vi kanskje forbinder med muffins, mens cupcakes er mindre og med mye mer topping på. Jeg vet ikke, jeg.


#3

Salt sa for siden:

Det er forskjell på røra. Jeg mener muffins har mer flytende røre, mens røra til cupcakes har mer deigete konsistens.


#4

Filifjonka sa for siden:

Muffins kan jo også være små. Men det er kanskje de kolossale kladeisene med smørkrem som gjør dem til cupcakes, da.


#5

Mississippi sa for siden:

Jeg leste akkurat i et ukeblad at muffins er noe man gjerne kan spise til frokost, mens cupcakes er til spesielle anledninger.


#6

Hyacinth sa for siden:

Mine matmuffins er så deigete at de omtrent står av seg selv.

Maxi: Enig i at muffins kan være små, ja, så jeg vet ikke, jeg. :vetikke:


#7

Filifjonka sa for siden:

Vel, jeg har oppskrifter på muffins som inneholder mengder av sukker, smør, sjokolade og nøtter - de er definitivt ikke til frokost.

Og jeg mener ikke matmuffins her altså - jeg snakker om kakemuffins, som har eksistert i mange varianter i mange mange år, helt til alle plutselig begynner å kalle det cupcakes.


#8

Mississippi sa for siden:

Cupcake-røre er kanskje litt søtere ...


#9

Filifjonka sa for siden:

Tror sant å si ikke det kan bli stort søtere enn endel av muffinsoppskriftene jeg har prøvd oppigjennom.


#10

C3PO sa for siden:

Endelig kan jeg få rydde opp i misforståelsen. Muffins er frokost- eller lunsjbrød. Ikke så søte, serveres enten helt enkle eller med blåbær eller annen frukt inn i. Evt med ost og bacon, havregryn osv.

Cupcakes er egentlig kakerøre i liten rund form, slik at du får en minikake (kake i en kopp, på en måte). Pyntes gjerne, men ikke nødvendig.

En lokal bakeri har prøvd å spesialisere seg på cupcakes, men misforstått kalt dem for muffins. Skuffelsen var stor da jeg kjøpte en pen kake, som jeg trodde var cupcake fordi den hadde glasur på. Men faktisk så smakte det som en muffins - tørr og fullstendig uegnet til å ha glasur på. Jeg ser også at en av de nye norske kakeguruene påstår at en ekte cupcake/muffins skal dynkes. Tull! Og synd at slik falsk kunnskap spes.


#11

Filifjonka sa for siden:

Det eksisterer virkelig massevis av knallsøte muffinsoppskrifter, stappet med sjokolade, som er langtfra frokost- eller lunsjmat.


#12

Palmen sa for siden:

Min definisjon: muffins har fyll og stæsj, gjerne struktur i selve kaken som f.eks sjokoladebiter, nøtter eller grønnsaker. Cupcakes er "fine" muffins med sukkerbrødaktig konsistens der stæsjet ligger på toppen som icing, frosting eller pynt.


#13

Salt sa for siden:

Fra Jamie Oliver-forumet.


#14

Filifjonka sa for siden:

Palmen: Der begynner jeg å bli mer enig. Men muffins (blant annet de vi lagde fra pakke i min barndom) var lette og sukkerbrødaktige, og hadde gjerne melisglasur og pynt.


#15

Palmen sa for siden:

Jeg ser den, Filifjonka, og er fristet til å si at de muffinsene vi spiste som barn faktisk var cupcakes. :hmmm:


#16

Salt sa for siden:

Fra villaperlesukker.no


#17

Palmen sa for siden:

Så rart, Salt. Jeg ville sagt omvendt.


#18

Filifjonka sa for siden:

Full forvirring egentlig. Kanskje denne tråden kan komme opp i like mange hundre innlegg som pannekaketråden. :humre:


#19

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg trodde det var slik at cupcakes var laget med pisket egg og sukker, mens muffins er tyngre.


#20

Sure Eplet sa for siden:

:woohoo:

Da er det visst cupcakes vi lager - ikke muffins! :verdensvant:


#21

Esme sa for siden:

Enig med sitatet til Salt. Jeg havnet inne på et amerikansk forum en gang hvor dette var hissig diskutert og der var konsensus sånn at

Muffins er essentielt et brød, man blander det tørre først, og tilsetter melk eller olje

Cupcakes er essentielt en kake, man rører sukker og hvitt og tilsetter egg og så det tørre.

Og tradisjonelt er muffins mindre søte og uten frosting. Men nå oppfører folk seg som gale apekatter og har på glasur på muffins og alt mulig, så hva skal man tro nå?! :what:


#22

Stikka sa for siden:

I Norge har vi jo bare et ord, muffins. Mens i USA har de både cupcakes(som er lik vår "vanlige" muffins) og muffins(som vi kaller amerikanske muffins). Cupcakes er små med glasur, mens muffins er større, ikke så søte, uten glasur men gjerne med sjokolade, bær ol.


#23

Niobe sa for siden:

Cupcakes har mye icing. Muffins har ikke i det hele tatt, eller bare et tynt lag glasur.


#24

gullet sa for siden:

Cupcakes = sukkerbrødmuffeluffer med masse pynt.


#25

Meissa sa for siden:

Jeg tror enkelt og greit at den norske muffinsen er en slags avart av amerikansk cupcake. I uniten spiser de muffin til frokost, men ikke cupcake som defineres som kake.


#26

era sa for siden:

Samme forskjell som terapøyt og life coach....


#27

Hyacinth sa for siden:

Jeg minnes også nå at min søster sa at cupcakes var som bitte små sukkerbrød med topping. Det kan jo stemme ut fra definisjonene her.


#28

Mrs. Longbottom sa for siden:

Stemmer. forvirringen stammer fra at begge deler faktisk heter muffins på norsk, cupcakes er ikke noe norsk ord. Derfor heter det muffins på norsk enten det er med eller uten glasur, med fast eller løs røre, med fyll eller ikke. I usa er cupcakes de med icing og stasj, muffins er større, gjerne fylt med biter av frukt eller sjokolade, og uten glasur.


#29

Skilpadda sa for siden:

Life coach har pynten sprøytet på toppen, mens terapeuter har fyll fordelt gjennom det hele?



#31

Kanina sa for siden:

:nemlig:

Jeg ser forøvrig på cupcake-lingoen som en motegreie. Egentlig spiller det nada rolle hva som er hva. Eller, jeg ser jo at det er en viss forskjell: alle cupcakes er muffins, men alle muffins kan ikke være cupcakes.


#32

Filifjonka sa for siden:

Terapeuten er mer til frokost og lunsj, mens life coachen er til festlige anledninger?


#33

mina sa for siden:

:fnise:


#34

m^2 sa for siden:

Å guri, det der hadde jeg ørti diskusjoner om med min amerikanske eks og hans (amerikanske) foreldre.

Cupcake er en søt, pen og pyntet liten sak, gjerne i sånne flotte papirformer. Med glasur og pønt, lette i konsistensen, en "minikake".
Muffin er noe man spiser til frokost eller luns f.eks, litt mer "chewy". Kan godt skjæres opp og spises med syltetøy, f.eks. Eller også laget med "bran", litt mer røffe meltyper, kan til og med spises til egg og kjøtt (bacon f.eks).

Ja, det er ørti som har svart det samme men jeg måtte bare si mitt. For det har jo vist seg da at det jeg har insistert på har vært muffins, egentlig er det ekssvigers ville kalt cupcakes, borderline muffins. Uansett hvor lite gjerne jeg har villet gi dem rett (i noe). :snurt:

(og det vi gjerne kaller matmuffins er det de kaller, vel, muffins det og)


#35

Obelix sa for siden:

Eldste har laget cupcake i dag og jeg har derfor sukkersjokk. Desverre ble jeg ike kvalm av den første så heiv derfor innpå to på rappen :sparke:


#36

DM sa for siden:

Hvilken forskjell gjør det på resultatet om man smelter smør og har i en eggedosisrøre, og om man rører smør og sukker hvitt og har i røren?


#37

Svanen sa for siden:

Jeg er nok enig ja. Bodd 10 år i USA, og i bursdager og festlig anledninger spiste vi cupcakes. Muffins var vi sjelden borti vi iallefall, men de er på en måte sunnere (så det spiste vi jo ikke :knegg:). Men her har alt blitt muffins, så jeg har egentlig glemt at det var en forskjell.


#38

Synnemor sa for siden:

:knegg:

Fantastisk uttrykk!!


#39

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg mener hele diskusjonen i norge er helt tullete. det fins ikke noe som heter cupcakes på norsk. Det heter muffins.


#40

Frøy sa for siden:

Samme hva det heter bare det smaker godt. :datapunkt:


#41

Mrs. Longbottom sa for siden:

amen!


#42

Darth sa for siden:

Same shit - new wrapping :ja: .


#43

Esme sa for siden:

Måtte sjekke bokmålsordboka og du har helt rett! Det heter en muffins! :grøsser:


#44

Hyacinth sa for siden:

:rofl:

Herregud, er det sant? Heter det en caps og en pins også?

I Norge heter det jo muffins med u også.


#45

Mrs. Longbottom sa for siden:

:nikker: Det er ganske sprøtt. Betyr det at det burde bli hetende en cupcakes, tro?


#46

Skilpadda sa for siden:

Nei, det heter en kaps og en pins. :gal:


#47

Kanina sa for siden:

Akk, ja. Møffin høres jo helt rart ut på norsk.

Jeg slår et slag for koppkake. :kjepphest:Evt pøntemuffins.


#48

Mrs. Longbottom sa for siden:

pøntemuffins

:woohoo:


#49

DM sa for siden:

*gjentar spørsmålet* Definitiv det beste forslaget jeg har hørt! :heia:

#50

him sa for siden:

Jeg tror det går på hevingen. Hvis du baker brød i følge Esme sin definisjon så må du nesten tilsette hevemiddel (gjær, bakepulver, horntakksalt

#51

Puslingen sa for siden:

Det størster problemet med å henge på FP, er at ein blir grusomt sulten og får lyst på alt mulig rart. No har eg akkurat bestemt meg for å laga vårrullar til middag, og så må eg pinadø laga muffins og! (Seier eg cupcakes er det ingen som skjønner kva eg snakker om her på bondelandet likavel.)

:venter på uglemuffins:


#52

DM sa for siden:

Det er der pøntemuffins kommer inn i bildet! :nemlig:

him: Ja, eggene kan jo heve, det er jo det som skjer i en soufflé. :gruble: Men jeg har alltid hatt bakepulver eller natron i kaker og muffinser uansett. Tror ikke jeg har sett noen oppskrifter uten?


#53

Puslingen sa for siden:

Eg har prøvd å laga kakebotn uten bakepulver. Funka ikkje altså.

Kanskje det var difor det stod i oppskrifta. :sparke: Funker forøvrig ikkje å baka boller uten gjær heller. :informerer:


#54

Lisa sa for siden:

:knegg:

Jeg lo forresten godt i dag da jeg leste artikkelen om mat og klasse i A magasinet. Der stod det at når matsnobbene "koser" seg så gjør de det med en latte og cupcake, det er visstnok helt akseptabelt selv om de begge er sukkerbomber.


#55

Obelix sa for siden:

Sammen med PønteHubroer og andre ugler, så er standaren satt for neste FP-treff :nemlig:


#56

Filifjonka sa for siden:

Jeg skal bake Salt sine peanøttmuffins med Jappkrem og pønt i dag. De ligner egentlig mer på cupcakes ifølge endel av definisjonene her. Køppkeiks, er kanskje et greit norsk ord, eller bare koppekaker.


#57

Filifjonka sa for siden:

Jeg har vel egentlig kommet til den konklusjonen at jeg foretrekker muffins fremfor cupcakes. :) Syns det er bedre uten masse smørkrem etc på toppen.


#58

Hyacinth sa for siden:

Er latte en sukkerbombe? :skremt: Ja, jeg ert klar over melkesukkeret altså. Men utover det?


#59

Mrs. Longbottom sa for siden:

ikke hvis du ikke har sukker eller smaksirup i, så klart. men det har jo veldig mange.


#60

Polyanna sa for siden:

Jåleri. På norsk er muffins muffins, og så finnes det varianter, som matmuffins.

Cupcakes meg her og meg der. Tøys og tull som hører hjemme i happymuffin(!)blogverden. :nemlig:


#61

Chanett sa for siden:

Jeg laget meg en egedn kategori for koppkaker i bloggen, men ble ikke fortrolig med ordet og bruker nå cupcakes. Dog var pøntemuffin et fint ord. vurderer


#62

Mrs. Longbottom sa for siden:

:nemlig:


#63

daffy sa for siden:

Enig. Jeg ler ondskapsfullt inni meg når jeg hører om cupcakes.


#64

Interference sa for siden:

:eek:

Pøntemøffins. :hjerter:

Er det bare jeg som ikke finner mening i ordet muffins lengre? :gal:


#65

Pippa sa for siden:

:riktig: Godt sagt!

Jeg kjenner at jeg går rundt og irriterer meg litt over alle disse cupcakes'ene :mad: Pøntemøffin derimot :nikker:


#66

Filifjonka sa for siden:

Det var veldig godt sagt. Eventuelt kan man bruke ordet pøntemøffin. :jupp:


#67

Polyanna sa for siden:

Jeg syns det er så rart at mat til de grader kan bli motefenomener! Sånn som makroner, som plutselig ble superhippt for et års tid siden. Rare greier.


#68

Chanett sa for siden:

Både makroner og cupcakes gjør seg godt på bilder. Det er nok derfor de blogges mye om.



#70

Polyanna sa for siden:

Trendnisse. :skuffet:


#71

Interference sa for siden:

Jamen jamen, jeg fikk smake av søskenbarnet mitt, jeg ante vel ikke at de var trendy. :sukkerjunkie:


#72

Joika sa for siden:

Muffins=norsk
Cupcakes=ikke norsk?


#73

Matilda sa for siden:

Er det in med makroner? :what:

Mat for lerkefugler, altså. Men hva spiser man om man er en pøntehubro? Eller ei helt ordinær lektorlagsburugle, som jeg? Pøntemuffins?


#74

Esme sa for siden:

Jepp. Og cake pops og mini cakes. :jupp:


#75

Salt sa for siden:

Det er pga. sånne som meg, som lar seg rive med så til de grader. :knegg:


#76

Interference sa for siden:

Que? :blånn:


#77

m^2 sa for siden:

Cake pops! :hyper: kake-på-pinne
Jeg har ei venninne som lager sånne, men jeg må dog innrømme at jeg ikke helt forstår greia...


#78

m^2 sa for siden:

Mini cakes. Det har da et navn allerede på norsk, hva er det fornoe igjen :gruble: (eller det er vel et fransk navn, men jeg husker ikke hva det er)


#79

Kanina sa for siden:

Åh! Kake-på-pinne må jo være akkurat noe for bursdagsselskapet jeg planlegger! :D



#81

C3PO sa for siden:

Og så er det dem som ikke skjønner hva muffins er engang. Fikk morsom e-post i dag, siden jeg har tilbudt meg å bake til 17. mai på skolen. "Kjempeflott at du kan bake muffins til kantinedriften. Vi er svært takknemlige om du kan skjære opp kaken og levere den på xx skole...".
[font=Calibri][/font]


#82

m^2 sa for siden:

Det var det! Petits Fours :)


#83

Chanett sa for siden:

Makroner er nydelig.


#84

Polyanna sa for siden:

Makroner er jo kjempegodt, selvsagt! Jeg ble superhappy da vi fikk det som pausemat på et litt sånt fancy hotell for et par år siden, men litt overrasket, for jeg hadde ikke sett slike på år og dag, siden jeg fikk dem hos gamle damer på bygda. Og så leser jeg like etter i D2 at de er in, og da blir jeg liksom litt flirfull. De smaker helt likt, men det ene året er det kjerringmat, og det neste er det det hippeste av det hippe.


#85

Filifjonka sa for siden:

Hadde de gamle damene på bygda sånne franske makroner, altså? Litt mer avansert enn bygda jeg vokste opp i! :) Jeg fikk smaken på makroner i Paris i fjor, og ble veldig glad da jeg oppdaget at de også fantes på Pascal i Oslo - ihvertfall litt nærmere. Skal egentlig bare være glad de ikke selges her i byen.


#86

Polyanna sa for siden:

Kanskje ikke? Jeg bare vet at jeg hadde smakt det før, i mer "kaffeslabberasaktige" settinger. Veldig lite trendy, i hvert fall.


#87

Filifjonka sa for siden:

Jeg har også fått makroner før (som julebakst, liksom), men de så ikke sånn ut. :)


#88

Polyanna sa for siden:

Søren, nå klarer jeg ikke å huske hvor jeg hadde spist dem før. :gaah:

Konferanser, kanskje? Der de stod mellom wienerbrødene og skåler med drops?


#89

Kitty Bastard sa for siden:

Mamma pleide å lage franske makroner i artige farger når jeg var liten.
Det gjør hun ikke nå lenger. Kjipingen.


#90

Tangerine sa for siden:

Det er fordi mødre ikke klarer å følge med i trender. Selv om de kan å lage makroner, forsvinner denne kunnskapen med en gang det v blir en trend.:nemlig:


#91

Chanett sa for siden:

Makronene jeg har spist hos bestemødre likner ikke på de makronene som er in nå. Ikke smaker de likt heller.


#92

Kitty Bastard sa for siden:

Så, når det slutter å være trendy så lærer hun seg oppskriften igjen? Det er håp?


#93

Amelie sa for siden:

Jeg lurer på om det blir litt for hipt og trendy om jeg sender med Pjåkk 20 cakepops på mandag, da er det "avslutning", dvs han skal slutte på skolen og flytte til en annen by... Men vet det slår godt an blant barna! Og det blir sikkert morsomt (og pesete) å lage? Det ser jo så flott ut!

Egentlig har jeg lovet ham eplemuffins...med syrlige eplebiter. Av speltmel med mindre sukker. Litt mer traust og sunt! Men inni hodet mitt har jeg en drøss uimotståelige cakepops... :hmm:

Ok, bare et cakepops-innspill!


#94

Amelie sa for siden:

Kanskje slike cakepops hadde slått an:


#95

Interference sa for siden:

De minnet på en måte om sånne skogssnegler. :skremt:


#96

Dixie Diner sa for siden:

De så HELT ut som sånne snegler ja.


#97

Amelie sa for siden:

Hæhæhæ, ja!!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.