Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

ESC - Endelig braker det løs!

#1

Flubby sa for siden:

Bli med og tipp! Hvilke 10 bidrag fra hver av semifinalene går videre til finalen lørdag? Hvem vinner? Og hvem er din personlige favoritt?

Fra første semi tror jeg disse går videre: Hellas - Azerbadjan - Ungarn - Georgia - Russland - Tyrkia - Norge - Polen - Finland og Serbia

Fra andre semi tror jeg disse går videre: Bosnia & Herzegovina - Nederland - Slovenia - Estland - Sverige :gal: - Danmark - Irland - Slovakia - Ukraina - Romania

Jeg tror det kommer til å stå mellom Frankrike og Bosnia & Herzegovina, holder en knapp på Dino Merlin. Frankrikes tenor er likevel ganske fantastisk, men det blir litt som å kaste perler for svin å sende en slik kar til ESC :knegg: Jeg tror Norge enten flopper fullstendig, eller er en outsider, det er vanskelig å forutse på forhånd hvordan østblokklandene reagerer på Stellas afrikanske rytmer.

Min personlige favoritt i år er nederlands bidrag. Jeg er litt sur for at de valgte å synge på Engelsk, låten var mer autentisk på Nederland, 3JS minnet meg om knallbra nederlandske band som Blof og De Dyk. Uansett tror jeg ikke de vinner, majoriteten er aldri enig med meg uansett :knegg:


#2

Fløyel sa for siden:

:happydance: Haba Haba.
Jeg kan jo ikke svare hvem som er favoritten NÅ? Jeg har jo kun hørt norges sang.. Men i morgen, da er jeg sikkert meget klokere. Og jada, jeg skal følge med og regner med at Haba Haba er å se på lørdag. :riktig:


#3

GydaG sa for siden:

Jeg har ikke fått med meg en eneste av sangene utenom haba haba, men vi skal visst benke oss foran tven og få det med oss. Datteren har lengtet i lang tid, begriper ikke hvorfor hun elsker alle programmer som har sang eller dans eller begge deler i seg, men hun får det med seg og skal se gitt.


#4

Veritas sa for siden:

Jeg synes den sveitsiske sangen er litt søt. Men tror ikke den vil hevde seg. Jeg tror Sverige kommer høyt i år. Frankrike.. huff. Han er flink, ja, men sangen er så kjedelig i denne sammenhengen, så jeg håper virkelig ikke den vinner. Lena fra Tyskland synger en sang som ikke er på samme nivå som den hun hadde i fjor, men tror likevel hun kommer til å sanke en del stemmer.


#5

Obelix sa for siden:

Jeg har bare hørt Habahaba og håper virkelig ikke vi vinner med noe sånt.


#6

Neket sa for siden:

Jeg har også bare hørt den norske sangen. Har ikke tenkt å se noen semifinaler, men jeg regner med at eldste tvinger meg til å se finalen, det gjorde hun i fjor. Jeg syns poengene er gøy, resten er jeg mindre begeistret for, men i fjor måtte vi se alt og skrive ut poengskjema og greier. :himle: Regner med at det blir samme opplegg i år.


#7

noen sa for siden:

Den norske sangen (som er den eneste jeg har hørt også) er da så glad og fin atte. :gladspøkels:


#8

LilleLeo sa for siden:

Jeg har ikke hørt de andre bidragene, men gleder meg til finalen på lørdag! Er det flere delfinaler nå? Og når går de i såfall?


#9

Veritas sa for siden:

  1. delfinale idag - med Norge (10 av 19 land kvalifiserer seg)
  2. delfinale torsdag - med Sverige (10 av 19 land kvalifiserer seg)
    Hovedfinale lørdag (de 20 kvalifiserte + vertsland og de fire "store" konkurrerer)

#10

Flubby sa for siden:

Delfinale 1 er i kveld, da er Norge med, sendinga begynner 21.00.
Andre delfinale går torsdag kl 21.00. Vi kan ikke stemme i delfinale 2.
Finalen er lørdag kl. 21.00, da kan vi stemme selv om norge ikke skulle kvalifisere seg :)


#11

Pesten sa for siden:

Er så lei haba haba.
Ser sjeldent på men får ALLTID med meg avstemningen. :humre:


#12

Flubby sa for siden:

Har bare hørt Norges bidrag?? :tullerdu: Her er noen av de mest interessante bidragene i år:

Sverige stiller med Eric Saade, som synger en sang om å ha seg med skolens mest peneste jente når han blir populær :gal: Den lett homoerotiske koreografien gjør at jeg ikke tror ham når han synger "my body wants you girl...". Men øst-europeerne liker sikker dette :snill:

(Kilde: youtube.com)

Nederlands bidrag liker jeg. Men jeg er ikke sikker på at den kvalifiserer seg.

(Kilde: youtube.com)

Irene stiller med eneggede tvillinger som framfører en underlig sak. Den er akkurat passe sær og fengende til å kunne gjøre det bra i år. Eldstejenta digger den.

(Kilde: youtube.com)

Bosnia og Herzegovina stiller med Dino Merlin, den eldste deltageren i år. låten bærer sterkt etninsk preg, men også vestlig tilnærming. Dette liker foreldregenerasjonen, og svært mange av dem stemmer nok på denne karen. Jeg tror den har potensiale til å vinne.

(Kilde: youtube.com)

Danskene stiller med en klassisk, melodiøs poplåt som nok kommer til å høste mange, mange stemmer. En av favorittene til å stikke av med seieren i år.

(Kilde: youtube.com)

Storfavoritten i år til å vinne er denne grufulle saken fra Estland. getter Jaani er idol-vinner og utrolig populær i hjemlandet. Jeg fatter ikke hvorfor. Hun har en stemme som gnager seg inn i hjernebarken på en utrolig ubehagelig måte, men østeuropeerne liker jo unge jenter i minimale antrekk, så hun får sikkert plenty med stemmer.

(Kilde: youtube.com)

Storbritania stiller med et resirkulert boy-band. Blue. WYSIWYG. Jeg har aldri likt boybandmusikk, men for de som gjør det, så er dette sikkert en godbit. Favoritter som er spådd høy plassering.

(Kilde: youtube.com)

Også Frankrike da. En bolero i ESC? Joda, verdens yngste tenor synger på katalansk og han kan enten synge gåsehud på hele kontinentet, eller floppe fullstendig.

(Kilde: youtube.com)

I love Belarus. Jadda. Dette bidraget vil nok få resten av østblokken til å se rødt. Jeg spår masse stemmer fra Russland, ellers ser det dårlig ut for det ekstremt nasjonalistiske bidraget til Hviterussland.

(Kilde: youtube.com)


#13

noen sa for siden:

Jeg stemmer på Flubby, jeg, for utrolig god oppsummering av de viktigste bidragene! :knegg:


#14

Albertine sa for siden:

Jeg kjørte haugevis med mil i Sverige i helga og hørte masse på P3, og der spår de Ungarn som vinner.



#16

Flubby sa for siden:

Kati Wolf er absolutt å regne med, men jeg tror egentlig ikke at en slik låt vinner. I kategorien "halvgammel røy synger eurotrance" er hun best i klassen, men de er flere om det beinet i år :knegg: Men at svenskene liker denne forundrer meg ikke, de er jo ikke akkurat kjent for å sende nyskapende bidrag til konkurransen, de satser alltid på det tradisjonelle.

www.youtube.com/watch?v=Wy_oB_FYd7s


#17

Maverick sa for siden:

Flubby! Du burde fått betalt for denne kommenteringen. :knegg:


#18

Tangerine sa for siden:

Jeg hører stemmen til han forrige kommentatoren når jeg leser Flubbys kommentarer. :nemlig:


#19

maggypop sa for siden:

Kanskje Flubby egentlig er Jostein Pedersen.


#20

Albertine sa for siden:

Ja, der sa du noe! Jeg var jo på kaffedate med Flubby for en stund siden, og likheten er slående. :nemlig:


#21

noen sa for siden:

:knegg:

:nemlig:

:eek:


#22

Shamu sa for siden:

Jeg har ikke hørt noen av sangene men skal se semien i kveld ja. Håper virkelig Norge går videre!


#23

Flubby sa for siden:

Skallet, gammel gubbe med skjeggstubb? :hylgrine:
Men Jostein er kul han, dypt savnet, ingen kunne sjikanere svensker som han :elsker:




#26

Maverick sa for siden:

Jeg er veldig spent på å se hvordan et eventuelt ESC blir arrangert i Azerbajdsjan. Det håper jeg resten av Europa er også. Stem, stem! :hyper:


#27

Veritas sa for siden:

Hvorfor får jeg ikke lagt den ut som video? Hva gjør jeg galt?

EDIT: Fant ut av det. :knegg:


#28

Fløyel sa for siden:

:haha: Kjenner jeg gleder meg til MGP uke her inne med Flubby som kommentator.


#29

Flubby sa for siden:

Azerbadsjan har nok det mest kommersielle bidraget i år, og er, surprise-surprise, skrevet av svensker. Eldar og Nigar, eller Ell og Nikki, som de foretrekker :knegg: får nok en del stemmer, men det holder ikke til seier. Tipper Sverige gir dem 8 poeng :knegg:


#30

Éowyn sa for siden:

Ja til Flubby som FPs offisielle ESC-kommentator! :heia:


#31

Kanina sa for siden:

OK sang, men for et merkelig par! Han er litt sånn søt og uskyldig, mens hun er ..hva beskriver henne best, egentlig... slesk?! :knegg:


#32

Magnolia sa for siden:

Jeg aner ingenting om andre sanger enn den grusomme norske (fy, så falskt hun synger når hun er live! :skremt:), men jeg bare MÅ abonnere på denne tråden for å få med meg Flubbys kommentarer! :hyper:


#33

Karamell sa for siden:

Hvilket klokkelett går semiene av stabelen? Tipper eldste ønsker å få dette med seg, men det er skoledag og leggetider og sånn ...


#34

Pelen sa for siden:

Flubby, imponert!

Og så kan jeg rapportere om at Saade i Eric Saade uttales som om det er to a-er og ikke som å.


#35

mocci sa for siden:

Semifinalene begynner kl 21.00


#36

mocci sa for siden:

Jeg gleder meg vilt til kveldens sirkus. :knegg:


#37

Karamell sa for siden:

Som bilen Saab. På svensk, ikke på norsk.

Kl 21 er for sent for poden, da blir det opptak!





#41

Ru sa for siden:

Åh, Flubby! :elsker:

Jeg lurer på om jeg skal innføre i år det jeg truet med i forfjor (i fjor var jeg tjukk på midten); til finalen skal det drikkes drikkevarer fra hvert av landene underveis. :rairai:

Jeg har ikke helt fulgt med i år, men jeg skal selvsagt radbrekke det som radbrekkes kan, og gleder meg til i kveld! :hyper:



#43

Kaija sa for siden:

Flubby :hjerter:
Du imponerer, altså! Her har jeg prøvd å henge med de siste månedene, men klarer ikke å skille mellom bidragene i denne eurosuppa. Heier på Norge, og antiheier på Erik Saades sleske og lite troverdige sang. Jeg syntes Lipstick til Irland var veldig rar, men det er nå den både eldsten og jeg gnåler og synger på når vi er i gp-stemning, så da liker vi den visst litt likevel. Danmarks sang har jeg hørt mange ganger før, og synes nok klipp og lim-komposisjonen blir vel tydelig. Islands sang er kjedelig og gammeldags. Finlands sang er ekstremnaiv og irriterende, men scenebakgrunnen som skal brukes der er betagende. Frankrikes operamaskin er flink til å synge, men virker kald og robotaktig og han når absolutt ikke fram hos meg. Så synes jeg Belgias sang er skrekkelig masete, og Tysklands Lena kunne godt ha funnet på noe annet å gjøre, fjorårdsvinner eller ei.

Ingen store favoritter hos meg, bare mange jeg ikke vil at at skal gjøre det bra. Sånn, det var min veldig ustrukturerte oppsummering.


#44

Malama sa for siden:

Jeg har ikke peiling, men må få med meg kommentarene.


#45

Pelen sa for siden:

Ja, i den retningen! Pappaen hans kommer fra Libanon om jeg husker riktig så det er ikke et svenskt navn, men jeg har hørt en intervju med ham der de snakket om hvordan etternavnet hans skulle uttales. Som om du skulle si bade, men med et helt likt a til, men begge skal nesten være helt sammen når man uttaler, dvs kort pause mellom.

#46

Flubby sa for siden:

Kan jo ta med noen flere av de som skal i ilden i kveld før sendinga begynner og jeg forsvinner.

Av de nordiske landene skal Finland og Island framføre i kveld, i tillegg til Norge. Finland stiller med en lavmælt pop-ballade sunget av Paradise-Oscar. Han vant den finske Paradise Hotel og er kjent for at han sang alle jentene til køys når han dro fram gitaren sin... Neida, navnet har han hentet fra "Rasmus på Loffen", og han er en typisk singer/songwriter kar. Minner meg om belgias bidrag i fjor, og er slettes ikke det verste vi har hørt:
www.youtube.com/watch?v=h65xXOVrQzQ&feature=player_embedded

Island stiller med gruppa Sjonnis friends, og er et tribute-band til Sigurjon Brink som døde noen få dager før han skulle framført denne låten i den Islandske finalen. Dette er altså vennene hans som framfører låten hans omtrent på sparket. Låten i seg selv er ganske kjedelig, og jeg tviler på at den går videre. Sympatistemmer i fleng fra de andre nordiske vanker det nok.
www.youtube.com/watch?v=foI2HlqsWQk&feature=player_embedded

Daria Kinzer plasserte jeg først i kategorien "Halvgammel røy som synger eurotrance", men det viser seg at hun er bare 22 år. Enten så holder Ungarns Kati seg ekstremt godt, eller så ser ikke framtida til denne jenta særlig lys ut :knegg: Tror ikke den går videre, Ungarn er flere hakk bedre.
www.youtube.com/watch?v=dtcsw6vLENg&feature=player_embedded

Armenia følger oppskrifta, ung pop-prinsesse i minimal kjole. Den er også lyrisk så det holder... boom-boom-chacka-chacka. 0 poeng!
www.youtube.com/watch?v=zqJD7fPSWAc&feature=player_embedded

Serbia sender Nina med en kjip låt som ikke ville vunnet på 70-tallet engang. Tror hun bare kan sette seg i tidsmaskinen og dra tilbake til disco-helvete hun kom fra, for denne er ingen vinner.
www.youtube.com/watch?v=dQtyCNa00tc&feature=player_embedded

Russland ja. Hva får man hvis man krysser Level 42 med tidlig Bryan Adams? Jepp, man får denne karen som vrikker nakkesleng på russiske småjenter. Litt artig er det at det visstnok skal ha oppstått ordkrig mellom den russiske og den svenske delegasjonen, svenskene beskylder til og med Alex Sparrow for å ha sabotert muligheten for en opptreden. Sjikkli chick-fight mellom Eric og Alex altså :hyper:
www.youtube.com/watch?v=rpiXxV3y8H0&feature=player_embedded

Tyrkia går videre. Det gjør de alltid, og i kveld har de den eneste rocke-låten. I finalen får den masse stemmer fra De Tyrkiske Koloniene, tidligere kjent som Tyskland, Belgia og Nederland.
www.youtube.com/watch?v=0QUDFPmcWgw&feature=player_embedded


#47

noen sa for siden:

Du er Jostein! Bare mye, mye bedre. Jeg blir nesten interessert jo!


#48

Siritk sa for siden:

Flubby: :tilber:
:hyper: Jeg er klar! Ikke hørt noe som helst før nå.


#49

Veritas sa for siden:

Jeg er klar! :)


#50

Karamell sa for siden:

I`m in! Flubby ruler!


#51

Siritk sa for siden:

Tysk humor...


#52

Kaija sa for siden:

Det var mye drøvel og lite kjole.


#53

Veritas sa for siden:

Uff, hun polske dama sang ikke akkurat reint!

Men nå, Norge!! :D


#54

polarjenta sa for siden:

Jeg heier ikke på Polen iallefall.


#55

Siritk sa for siden:

Ikke helt heldig skjæring på bodyen (:knegg:) heller gitt!
Heia Stella! :hyper:


#56

Karamell sa for siden:

Polen får ikke min stemme (om jeg hadde drevet med slikt).


#57

Kaija sa for siden:

Stella! :heia:

Auuu! Det var ikke akkurat rent det heller.


#58

Ru sa for siden:

Det er ESC-morro i Kaffestuggu.
Stig på, stig på! :nikker:


#59

polarjenta sa for siden:

Jeg liker egentlig Stella og Haba Haba, men var dette så bra da?


#60

Hobbes sa for siden:

Stella er vel ikke helt kjent for sangstemmen sin hun heller? Men rap'ing kan hun.


#61

Benzo sa for siden:

Versene fungerer ikke, det blir mer prating enn synging.


#62

star sa for siden:

Auda ja, ikke mye rent det der


#63

LilleLeo sa for siden:

Polen var fælt.


#64

Siritk sa for siden:

Lyden er ikke Stellas beste venn heller. Jeg ble ikke imponert, dessverre.


#65

Kaija sa for siden:

Men hun ser strålende ut i hvert fall! :knegg:


#66

Hobbes sa for siden:

Albaniadamen ser litt skummel ut. :skremt:


#67

Hobbes sa for siden:

Men de har tydeligvis investert i effekter, da.


#68

Kaija sa for siden:

Ai, 100 ganger Stella framfor den gnålinga til Albania.


#69

Veritas sa for siden:

Hun var litt scary, hun albanske. :skremt:


#70

Hobbes sa for siden:

Honey, vi er så synkroniserte i dag. :rørt:


#71

LilleLeo sa for siden:

Hun var veldig scary! Grusom kjole!


#72

Siritk sa for siden:

Stella & co ser i alle fall smashing ut. Ut med Albania.


#73

Kaija sa for siden:

Nissemor jo!


#74

Siritk sa for siden:

:rofl: Armenia


#75

Hobbes sa for siden:

Hjælp.


#76

Benzo sa for siden:

Tragisk...



#78

Hobbes sa for siden:

Er det noe greier med det tekniske i dag siden alle er så innmari off pitch? Eller er det bare generelt dårlig i år?



#80

Siritk sa for siden:

Haha, pyrobudsjettet brukt opp på to nummer?
Koristen er forresten heeeeelt på bertur ja?


#81

Veritas sa for siden:

Shickelacke shickelacke go go go.. :knegg:


#82

Kaija sa for siden:

Jaja, det var ikke bare Stella som var litt ute. Dette var stygt


#83

Hobbes sa for siden:

Helt fantastisk at koristene og sangeren faktisk synger i hver sin toneart.


#84

Siritk sa for siden:

Det er et godt spørsmål. Jeg har ikke hørt noe før i kveld, kanskje noen som har det kan svare?

#85

star sa for siden:

Synger grusomt alle sammen jo


#86

Benzo sa for siden:

Nice outfit. :knegg:


#87

Kaija sa for siden:

Fascinerende dame der i buret til Tyrkia. Tror ikke det er vits i å si så mye om sangen.


#88

Siritk sa for siden:

Haha, forsinka påskeegg Tyrkia?


#89

Kanina sa for siden:

Det virker som de har problemer med lydproduksjonen, generelt sett? Og når jeg hører på NRKHD eller SVT1 hører man jo nesten ikke kompet, mens på NRK1 er det bedre. Og ikke bare Stella som synger surt, nei.

Nei, Telenor Arena i fjor var definitivt mye mye bedre. Lys-showet, ikke minst.


#90

Hobbes sa for siden:

"You spin me right round, baby, right round..."


#91

Siritk sa for siden:

Hmm, han døde jo helt på slutten...


#92

star sa for siden:

Ahh, var det den jeg hadde flashback til??


#93

Kaija sa for siden:

Serbia: Jeg likte den kjolen littegranne. Sangen var så som så.


#94

Shamu sa for siden:

Liker kjole og øredobber. Sangen not so much. Serbia.


#95

Kanina sa for siden:

Beste så langt! Kul produksjon, og hun synger rent! :tullerdu:


#96

Hobbes sa for siden:

Jejeje. Next, please.


#97

Palmen sa for siden:

Jeg får britisk 60-tallsvibber av Serbia. :nemlig:


#98

LilleLeo sa for siden:

Hun sang bedre enn de andre i hvertfall.


#99

Siritk sa for siden:

Bare nesten, hun var way out et par ganger da... *flisespikker*

#100

Shamu sa for siden:

Russland: oi....


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.