Bare lurer hva dere gjør når dere skal kutte opp f.eks. løk, chili eller hvitløk? Det irriterer meg like mye hver gang når det lukter løk av hendene i dagevis samme hvor mye en vasker dem. Jeg bruker ofte en sånn engangshanske fra apoteket for å unngå det, men så hender det at jeg ikke finner det frem og da irriterer det meg like mye hver gang etterpå. For da kommer jeg jo på at jeg burde gjort det, når det allerede er for sent. :p
Gni hendene langs stål - f.eks på innsiden av kjøkkenvasken. (Det selges egne "løkluktfjernere" laget av stål - men det blir nesten for dumt å ha på et kjøkken hvor stål er så tilgjengelig..
Ellers er det vel et råd å gni inn hender og fjøl med sitron..
Jeg har en sånn antiluktestein, og føler meg like dum hver gang jeg bruker den. Men jeg innbiller meg at den virker. Og jeg har fått den, ikke kjøpt den, så jeg er ikke SÅ lettlurt. :flau:
Så fort jeg er ferdig med løkkuttingen holder jeg hendene under rennende kaldt vann. Viktig at det ikke gnies noe, la bare vannet skylle av løksaftene. Lukter minimalt av hendene etterpå da. Veldig lettvindt og enkelt.
Hvis ikke neglebørste funker, så har vi et stoff her i huset som heter "antibac". Det brukes visst på eldrehjem ol. for desinfisering. De lukter veldig parfymert.
Er jeg den eneste som ikke bryr meg? Jeg hakker løk nesten daglig, hvitløk også, men jeg har aldri kommet på at det skulle lukte av hendene mine. :domm: Jeg har iallefall aldri kjent noe.
Jeg: "Duuuu ... Nå når jeg skal ha permisjon, synes du at jeg skal ta ansvaret for å lage middag da? :sparke:"
Han: "Nei, det synes jeg da virkelig vi skal få slippe!"
Metallsåpe i plastikkholder med sugekopp. Kan festes i kjøkkenskap, på fliser etc. Det er ikke så ofte vi bruker den, jeg bryr meg ikke så mye om litt hvitløkslukt på hendene.