Ema sa for siden:
Når det står 1 ts vaniljesukker i oppskriften, kan jeg da bruke 1 ts vaniljeessens i stedenfor? Eller skal jeg bruke mer/mindre av vaniljeessensen?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Ema sa for siden:
Når det står 1 ts vaniljesukker i oppskriften, kan jeg da bruke 1 ts vaniljeessens i stedenfor? Eller skal jeg bruke mer/mindre av vaniljeessensen?
Harriet Vane sa for siden:
Essens?
Jeg vet ikke om jeg ville brukt essens i det hele tatt. :blinke:
Ekstrakt ville jeg brukt uten å blunke, men ikke essens.
Charlie sa for siden:
Nei, det hadde heg ikke gjort. Heller droppet det. Å erstatte det med ekte vanilje - det hadde jeg gjort!
Ema sa for siden:
Ok, men jeg har ikke ekstrakt. Hvor får man evnt. kjøpe det? Til ettertid, tenkte jeg. ;)
Jeg har ekte vaniljepulver, kjøpt på helsekost. Vet du eller noen hvor mye man skal bruke av det når det står i oppskriften 1 ts vaniljesukker, eller skal man bare bruke samme mengde?
Ema sa for siden:
Samme mengde ekte vanilje?
Ema sa for siden:
Jeg har en 11-åring i hus og baker som bare det. :D Bursdagsfeiring i ettermiddag. :riktig:
Tallulah sa for siden:
Vaniljesukker er ikke like sterkt som vaniljepulver eller vaniljeekstrakt. Essens ville jeg ikke brukt. Vaniljepulver ville jeg tatt ca 2/3 av mengden vaniljesukker som står i oppskriften.
Greia med vanilje er at det er vanskelig å gjøre helt feil, det smaker godt uansett. Vaniljen virker ikke inn på kjemien i oppskriften på noe vis.
Charlie sa for siden:
Når jeg kjøper ekte vanilje bruker jeg hele stanga like så godt. Selv om det kanskje teknisk er mer enn fir 1 ts vaniljesukker. Men spørs hva man lager, da. I noen ting er det kanskje ikke ok med de svarte vaniljefrøene heller, mens andre ganger er det et pluss fordi man ser det er ekte vanilje. Man kan jo lage vaniljesukker selv også med stang. Blir bedre enn med smaksstoffet vanillin, som vel egentlig er et treprodukt.
Lykke til med kaker og bursdag!
Ema sa for siden:
Ok, takk for svar. Da baker jeg bare videre og bruker ekte vanilje.
Ema sa for siden:
Takk. :)
Harriet Vane sa for siden:
En ørliten klype, 1/8 teskje, kanskje? Det er jo MYE bedre enn essens og vaniljesukker. Bare kast essensen, den ødelegger god mat. Vaniljepulver er som ekstrakt i pulverform.
Syrin sa for siden:
Avsporing - kor får ein tak i ekstrakt? Eg har aldri funne det!
Esme sa for siden:
Man har to typer, den ene er alkoholbasert vaniljeekstrakt, type Nielsen-Massey
[url="http://0.tqn.com/d/gourmetfood/1/0/W/Q/nielsenmassey.jpg"][/url]
Den får du kjøpt på ebay, og forskjellige nettbutikker. Lett å få tak i.
Smaker godt altså og er en ren ekstrakt.
Men! Denne! Denne er gull. Denne er best. Bedre enn ekte vaniljepulver, bedre enn stang.
Det er egentlig ekte vaniljepulver oppløst i sukkerløsning og det gir mye heftigere smak enn vaniljepulver/frø og alkoholbasert vaniljeekstrakt.
For de av oss som har eggeallergikere så vil litt ekte vanilje som dette gi en rund smak i de fleste bakverk/pannekaker/vafler/whatever som gjør at det kjennes ut som at det er egg i.
Den har de innimellom på bakeshop.no og innimellom på specialkoebmanden.dk
Nextlife sa for siden:
Det lager du lett selv. 2 vaniljestenger som splittes og legges i en liten glassflaske med 2 1/2 dl sprit, jeg liker best å bruke 60 %, men svakere kan brukes, og f. eks rom. La stå i noen uker, og vips, klart til bruk. Hvis man bruker vanlig sprit kan den godt smaksettes med litt rom.
Koko sa for siden:
Ah, her var den noen gode tips jeg skal ta med meg! Jeg bruker stort sett vaniljestang eller vaniljesukker, men f.eks. i smoothie slenger jeg i en dråpe essens eller fem. Har forøvrig et glass med sukker jeg slenger oppi "restene" fra vaniljestengene jeg bruker. Bedre enn ferdig vaniljesukker synes jeg.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.