Da jeg var i Egypt i fjor spiste jeg en eller annen type kjøttboller på brødet mitt hver dag til frokost Det var så godt! Men jeg aner ikke hva slags kjøttboller det var. Eller hvilke kryddersorter de bruker.
Man kan kanskje tenke seg at det var lammekjøtt? De bruker mye lam der nede?
Det er så vanskelig å si ... De var små og "tørre". Men det var jo kanskje bare fordi de ble servert kald. :gruble: Men ingen av de oppskriftene her ropte mot meg at det var det jeg var på utkikk etter.
Jeg syns ingefær, kardemomme og muskat gir en veldig markant smak, og jeg tror ikke jeg kjente så mye av det i de bollene.
:gruble: Det er over ett år siden jeg spiste dem. Det var en smak som var tydelig, og det var nok et krydder, men jeg klarer ikke helt plassere det. Kunne det være koriander, tro?
Jeg ser at jeg ssikkert ikke finner ut av dette uten å prøve meg fram. :sukk:
Var de litt syrlige? I Midtøsten bruker de ofte et krydder som minner om muskat i fargen, men som smaker syrlig. Jeg husker selvsagt ikke hva det heter nå. Sumac er det kanskje.