Jeg er så lei av å kaste kaker, og skal ha familiebursdag i morgen og er helt tom for ideer til hva jeg skal bake.
Har bakt en soaked chocolate cake, for den er så frysevennlig og fin, så sjokoladedelen er dekket inn til bursdager de neste mnd.
Men det er altså mest voksne, noen barn og ikke så mange som egentlig er kakemonser. Om rester kan fryses er ikke det en ulempe, evt at den er så god at man klarer å overtale gjestene til å ta med seg en bit hver.
Hva baker man da?
Kor mange vert dere? Ting som lapper/ vafler/pannekaker pleier jo å gå ned, i alle fall hos born. Muffins er finfint å ha i frysen, og ei iskaka. Du kan jo laga dessert om det er meir populært enn kake, eller noko med frukt/ bær. Ein MÅ ikkje ha kake i selskap, særleg om det ikkje vera spist.
Fordi man har noen forventninger som skal innfris fra de over 70 og de under 8. Og det er jo ikke noe stort problem å fikse en kake, hvis man bare kommer på hva som kan bakes.
Iskake var forresten en ide, må sjekke om det er mulig å rydde plass i frysern så den rekker å bli ferdig evt.
Pavlova er en sikker hitt om du vil unngå rester. Jeg har aldri opplevd at denne kaken har rester. Den er så lett og frisk at selv de som ikke er glad i kake må ta seg et stykke.
Åh, så smarte dere er!
Pavlova er jo genialt, og jeg har til og med 3 eggehvitter stående i kjøleskapet fra i går. Og med masse deilig frukt blir det jo noe for enhver.
Takk for påminnelsen!
Suksesskake - nøttebunn og gul krem, fin også for de som evt. har cøliaki og kan i tillegg fryses ned, dersom det finnes rester (men det gjør det sjelden). Beste kaken i verden!! :jupp:
Ikke si det til noen, men de gangene jeg har prøvd å lage den så ser det ikke ut som noe man har lyst til å våge å smake på. Selv hundene kikket en gang ekstra på den biten som ramlet på gulvet sist jeg kastet et forsøk. :o
Jeg pleier å servere gulrotkake. Den er alltid en sukess, og er den første som forsvinner på alle kaketilstelninger i barnehagen. Du finner oppskrift hvis du søker på mitt nick og gulrotkake i oppskriftsforumet.
Men altså, er det pga. kremen som fort flyter over sine bredder? Et godt tips er i tilfelle å lage den først og la den kjøle seg ned i kjøleskapet til den blir stiv og god å jobbe med, så er det bare å smøre den ut med en god kniv/slikkepott - den trenger uansett ikke fremstå helt glatt! ;)
Jeg sliter litt med nøttebunnen, den ser gjerne litt vulkansk ut, på en måte. Og da må jeg velge om jeg skal ha den alt for flytende kremen oppi krateret, eller om jeg skal late som om det var meningen at kremen skulle renne over kanten, ut av fatet og nedover hyllene i kjøleskapet.
Nå har jeg pavlovabunn i ovnen, og må ut for å kjøpe nytt kakefat. Jeg trodde da virkelig ikke at den skulle heve seg så voldsomt. Jaja, stort er fint.
En "kake" jeg alltid har kjempesuksess med fordi den er så enkel, lett og god er følgende:
Man tager en liten haug eggehviter og sukker og lager marengsrøre. Tror jeg bruker 8-ish egg. Så smører man denne utover et bakepapir og steketørker den i ovnen til en marengsbunn. Dette kan gjøres dagen før.
Så tar man vaniljekrem (fra tine:knegg:) og smører utover nevnte bunn. Noen bruker i tillegg litt vanlig krem, det gjør ikke jeg. Du vet jo mitt forhold til kremfløte.
Til slutt dekkes det hele med halve jordbær med snittflaten opp. Kjempelekkert!
Og så har man jo tilsvarende komplisert løsning til barn:
Kjøpt kakebunn deles i to
smøre Tine vaniljekrem utover, legg topplokket på
Melisglasur og strøkakepynt på toppen.
Nydelige vaniljekrem cupcakes. :nam: De lager du på forhånd og fryser ned og bare tar opp noen timer før du skal bruke dem og tar på kremen på toppen når de har tint eller mens de tiner. Jeg lager ostekremen til å ha på gulrotkake som jeg pynter på toppen ikke så lenge før servering.
Åja, det var jo den du lagde sist jeg kjørte forbi og hadde en deilig kveld på terrassen. Så enkelt og genialt godt ja. Det må bli en sånn variant her, men jeg har allerede laget eggekrem med en dæsj vaniljeekstrakt, så hvis jeg ikke rekker å smake den opp før i morgen får jeg vel heller bruke den i stedenfor kjøpevarianten. Men jeg noterer meg en kjøpevariant på handlelista for sikkerhets skyld. :knegg:
Og litt skummelt. Det stod i oppskriften at det ble for mye for en pavlova, men det er helt feil, hvertfall når man bare må smake bittelitt for å sjekke at den er like god kald. :o
Du har jo ideer så det holder, men jeg ville bare tipse om at vaniljekaken som det er oppskrift på her inne er perfekt som sånn "til hele familien-kake".
Najade, skal sjekke ut vaniljekake til senere jeg, det er jo plenty av anledninger egentlig.
Og Aautofil- en enkel oppskrift på biscotti tar jeg gjerne, jeg syns alle ser så kompliserte ut av de jeg har snublet over før.
Jeg ville også si Pavlova. Og da bunnen, kremen oppå og pynte med amerikanske blåbær og jordbær (del jordbærene i fire båter hver). Blir veldig fint nå i mai, og smaker smashing. Bringebær er også bra, i tillegg eller i stedet for. Men friske bær bør det være. Passer for både dem som liker kake og dem som liker frukt....
Muffins er fint på den måten at det som ikke blir spist kan gå rett i frysen.
Den så overkommelig ut ja, må testes en vakker dag. :D
Jeg endte med å bake både pavlova med blåbær, jordbær og litt kiwi, og den gikk unna gitt, oig jeg fikk beskjed om å ta med en sånn til kaffekosen på 17.mai også. Fantastisk god, men neste gang skal jeg bruke dobbelt så mye blåbær, og vente med jordbær til de gode bærene er å få tak i.
Og vanilla cupcakes, Elisabet- fantastisk gode! Jeg fikk 18 stk ut av den oppskriften, og nå er det visst tomt. Vi sendte riktignok noen med gjestene da de gikk, men det må jeg si altså, de var virkelig gode. Takk for oppskrift, disse skal bakes igjen snart. :D