Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mitt brødbake-tips

#1

Fadese sa for siden:

Jeg er så fornøyd med denne løsningen. Selvsagt burde det sies at jeg støtt og stadig kommer opp med prosjekter som jeg synes er helt geiale i begynnelsen og som etter hvert faller i grus, men det er så ( " ... og at staten skal støtte et av dine luftslottprosjekter", som en kamerat så fint uttrykte det i sin tid). Men det er så.

Jo: Jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften til HVs hellebrød, og kun justert litt, så jeg greier meg med ingredienser fra nærbutikken. Så har jeg satt en brødpose på vekta og veid opp hvetemel opp til 450 gram, rug opp til 650 gram, havregryn til 750 gram osv. Dette har jeg fortsatt med og fylt opp 8 poser med meldblanding. Når jeg skal bake brød, så er det gjort på null komma niks. Jeg setter 1 liter vann til varming, løper ned i matboden og henter en melblaning, blander væske, mel og gjær i kjøkkenmaskina og så er jeg ferdig. Under fem minutter etter at jeg i det hele tatt kom på å bake brød, så durer deigen i kjøkkenmaskina og er straks klar til heving. Dette er mitt siste forsøk på å lage hjemmebakte brød. Om dette ikke lar seg følge opp, så får det bli kjøpebrød til evig tid. :sparke:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.