Hva har dere der til vanlig? Vi er to voksne, en fireåring og en hund. I dag for eksempel, er det sikkert 20 sorter pålegg, 3/4 hummer (ble mett), diverse senneper, fløte, melk, cottage cheese, creme fraiche, to typer økologisk saft, en diger kylling til tining, noen grillpølser (i tilfelle noen blir sultne) oljer, proppfull grønnsaksskuff og mye mer. Jeg er matglad, så har vi en kresen unge, en som er fornøyd med alt, og til slutt, hunden. Hvordan er det med dere andre, har dere like mye, eller er vi (jeg :flau:) utpreget ille?
Jeg har mye, men så har jeg plass til mye siden jeg har kjølehjørne.
Jus, melk, saft, grønnsaker og potet, frukt, yougurt, rømme, diverse glass, en god del pålegg, noen middager og sikkert mye annet rart. :knegg:
Vi har ikke spesielt mye i kjøleskapet. Vi har nettopp flyttet fra et integrert kombiskap (=lite plass!) så vi er ikke helt vant til å ha plass til så innmari mye. :knegg:
Vi har noen pålegg, kanskje 6-7 sorter. Og litt smør, melk, egg, hostesaft.... Og et "tårn" med snus, litt øl, noe smirnoff ice.
Mamma og de har alltid masse ulike chilisauser, senneper, dressinger, osv. Det har ikke vi. Vi har idun ketchup. :knegg:
Vi er egentlig ganske kjipe på kjøleskapsfronten. :nemlig: Hos oss finner du oftere og oftere ikke mer enn det vi har tenkt og spise den uka, pluss basisvarer som holder seg i kjøleskapet.
Dvs det vi trenger til ukas middager, et lite utvalg pålegg, melk og havremelk, grønnsaker, salat, frukt og egg, olje, blå-margarin, et par typer sennep, fetaost, oliven og litt sånn annet stasj på glass som holder seg.
Men det er stappfullt på handledagen da, siden vi er såpass mange sultne sjeler.
KJøleskapet er stort sett fullt. Og vi har kjølebod i tillegg. Minst fire typer sennep synes jeg vi må ha. Hvis en hylle er halvtom begynner jeg å planlegge tur i butikken. :knegg:. Men det er klart det må litt mengder til med fem som skal mettes.
Det første ein legg merke til i vårt kjøleskap er stabelen med eggekartonger. Me fråtser i egg for tida :knegg:
Ellers er det ein boks med pålegg, full grønnsaksskuff, rømme, ein del ulike typar kjøtt og pølser og nokre flasker med ulike typar sausar. Ja og så ein stor boks med malte linfrø. Leiter me litt til inni der, dukker det sikkert opp ei ølflaske og.
Vi har typisk ganske fullt kjøleskap i helgen, og så blir det tommere og tommere utover uka. Det fungerer igrunnen greit. Vi har gulost, et par slags syltetøy, brunost, et kjøttpålegg eller to, kaviar og smøreost - i helgen har vi gjerne et par pålegg til. Ellers melk, juice i helgen. Egg og yoghurt. Biola av og til. Tran. Et par sorter sennep, et par sorter ketchup, currypaste, tacosaus og kanskje noen få sauser til. Litt i grønnsaksskuffen. Kesam og av og til matfløte. Cottage cheese innimellom. Og litt middag til dagen idag og imorgen.
Melk, evt juice, litt yoghurt, rømme, matfløte, cottage cheeze, noen grillpølser, endel grønnsaker, 5-6 typer pålegg, ketchup, sennep, balsamikoeddik, pesto, red currypaste, gjær, et par brusflasker, sylteagurk, rødbeter, middagsrester fra idag (kyllingfilet), smårettskinke, pizzaost, egg...
I det hele tatt det som skal bli middag i løpet av uken, litt basisvarer og litt pålegg. Det bruker å være rimelig tomt før handling, nå er det nyhandlet og ganse fullt.
Vi har som regel ALT for mye.
I dag har vi etter min husk;
Melk, juice, brus
chillisauser, ulike senneper, ketchup
Pålegg (4-5 kjøttpålegg, prim, leverpostei, smøroster, syltetøy i 4 utgaver, makrell, majonais, brelett, ost flere sorter)
Grillmat
Smør, rømme, kremtopp, fetaost, ulike dressinger
Grønnsaker (potet, gulrot, brokkoli, løk, hvitløk, agurk, tomat, paprika, chilli)
Frukt (eple, pære, annanas, vannmelon, jordbær, kiwi)
Rødbeter, sylteagurk, jalapeno
Egg
Jeg registrerer at noen her (og en hel del blant mine bekjente IRL) har masse i kjøleskapet som jeg oppbevarer utenfor/ i romtemperatur. Never f.eks:
Balsamico, oljer, tomater, frukt (nesten alle typer), ingefær, smør, ja, sikkert mye annet også. Før oppbevarte jeg løk i en svær kurv på benken. Det funket greit, men nå har jeg stort kjøleskap. Men tomatene mine havner aldri der.
Nå nærmer temperaturgrensen seg her for meierismør, men vi har også løk, hvitløk, avocado, epler, tomater m.m. i romtemperatur. Men noen oljer, de som ikke brukes så ofte (peanøtt f.eks. her i huset), oppbevares kjølt.
Vårt er rimelig fullt etter ukeshandling i dag, og ekstra fullt pga 17. mai.
Skal vi se... Lettrømme, seterrømme, matyoghurt, fruktyoghurt, kremfløte, matfløte, smør, to kartonger egg, syltetøy (jordbær og blåbær), syltede agurker og rødbeter, revet ost, "vanlig" gulost, Jarlsberg, trønderfår, kalkunskinke, leverpostei, makrell i tomat, skinkeost, gomme, prim, skinepålegg, Vita lett, cherrytomater, agurk, paprika, pærer, to ulike typer melon, diverse salat, chili og et ymse utvalg grønnsaker (potet, gulrot, brokkoli, løk og rødløk i hvert fall), grillpølser, kalkunfilet, karbonadedeig, blåbærjuice, appelsinjuice, lettmelk, skummet melk, gressløk, biola, ketchup, sennep, majones, diverse glass med ting som holder en stund, øyedråper.
Spekematen til 17. mai ligger i fryseren, sånn at også jeg skal kunne spise den.
Det er et fattig innhold i vårt kjøleskap ser jeg. :humre: Nå er det bare jeg og ei på 2,5 år da, men innholdet er nok likevel en anelse glissent. Smør, leverpostei, hvitost, et pølsepålegg og en tubeost eller kanskje 2? 1l melk, noen egg, litt yoghurt, pesto, fiskepudding, fiskeboller, brokkoli, gulerøtter og bacon. Ja, og en halv boks kesam og ei flaske tran. Kanskje på tide å handle inn litt igjen.
Tja. Ideelt sett skulle det vært mye middagsgreier siden vi sånn egentlig lager middagsplaner og ukehandler, men det går litt på halv åtte om dagen. Uten å sjekke (sitter så godt, hehe) mener jeg det inneholder: Havremelk, havrefløte, blå margarin, Brelett, vanlig og lett Jarlsberg, egg, naturellyoghurt, et par øl, Farris Bris (den nye er kjempegod!), hvitløk, chili, jordbær, Streich, syltetøy, kaviar, diverse grønt, appelsinjuice, Udo's choice, Omega 3-kapsler og sikkert noen sauser og et halvt glass tacosalsa eller noe. Og noen avokadoer som egentlig skulle ligget ute kanskje. Og makrell i tomat. Og sikkert mer. Men jøss, så mye jeg husket uten å sjekke. :knegg:
Hos oss er det fullt fredag og tomt igjen torsdag, bortsett fra ting som holder seg lenge, da.
Vi har to fulle grønnsaksskuffer (men tomatene på benken, selvsagt), 4-5 sorter pålegg, en rømmeboks og en matfløteboks. Middager for hele uka (typisk en salmapakke, en pakke kyllingfilet, 1 karbonadedeig, noe fiskekaker elns, og litt ymse.
Melk, ost, fløte, egg og grønnsaker. Noe kjøtt av et eller annet slag pleier det å være, og kanskje et par sorter pålegg. Og så ketchup og tran og sånn. Og akkurat nå er det noen pils også :hyper:
:hjerter: ryddig, oversiktelig og reeeent kjøleskap :hjerter:
Skal vi se: Tre liter lettmelk, en lettrømme, to lett-youghurt og en firpakning med skogsbæryoughurt. En pakke oppskåret hvitost, en pakke skinke, en pakke krydderskinke, en pakke sognemorr, appelsinmarmelade, bringebærsyltetøy, skinkeost, en boks med rekesalat, ketshup og sennep, soyasaus, Soft soya- margarin, appelsinjuice, 1.5 l Pepsi Max. Og gulrøtter og noen løker nederst. Ja, og så en tolvpakning med egg. Det skulle være alt. :jupp:
(Jeg sitter på kjøkkenet hvis noen lurer på hvordan jeg kan være så detaljert. :knegg:)
Vi har overfylte kjøleskap. Da det gamle kjøleskapet ikke lengre orka å holde igjen døra av seg selv kjøpte vi nytt og større, og flyttet det gamel inn på vaskerommet som et reserveskap. Der kan det nemlig stå litt i vinkel så ikke døra sklir opp igjen.
Og det gamle brukes til å tine ting, og til sylteagurker og andre hjemmelagde glass med godsaker, drikkevarer og ost (kjøper alltid noen kg norvegia på tilbud, og da er det greit å ha det der). Og ofte har vi poteter der hvis vi har kjøpt i store mengder.
I det nye skapet har vi i grunnen det meste, det er aldri tomme hyller i alle fall. Egg, smør, rømme, fløte og div meieriprodukter øverst, middagsplaner på hylle nr 2, og evt rester fra tidligere.
To kasser med pålegg i hylle nr 3, åpnet og uåpnet.
Div syltetøy og frukt/bær i hylle 4.
Flaskehylle med div oljer og saft og vin og Baileys.
Hylle 5 er alltif overfylt av div grønnsaker.
Og så har vi to store og gode grønnsaksskuffer nederst som stort sett alltid er fulle.
I døra står det melk og masse flasker og glass med alt fra sennep til curry paste og marinader, sukkerlake, tomatpure og øyedråper.
Vi har ukas middagsingredienser (eventuelt ligger de i fryseskapet som står ved siden av), stort sett en bolle salat (alltid ingredienser til en), egg, melk, kjøttpålegg, gulost, leverpostei, kaviar. (eventuelt annet pålegg varierer). Øl, pærecider og Baileys har stått der i en evighet. Det står også en flaske multivitamin og flytende ibux der. Grønnsakene ligger i egen skuff. Pepsi max og cola er det nesten også alltid.
Her kan man i kjøleskapet se hvor mange dager det er til neste ukehandel. :knegg:
Vårt er alt for fullt. Vi ville egentlig ha kjøleskap i full høyde da vi flyttet hit, men da blei det ikke plass til fryser, og det blir for upraktisk å løpe ned i boden for å hente sånt man bruker ofte. Vi tiner for eksempel skivet brød i risteren. Dermed blei det kombiskap, og så satser vi på å kjøpe både fryseskap og kjøleskap i full høyde til å ha i boden, så kan det som brukes sjeldent eller som vi har mye av stå der. Poteter, ekstra frukt, kasseroller, kakefat, diverse glass og sånne ting.
Vi ukehandler på lørdager, så lørdag kveld inneholder kjøleskapet stort sett egg, lettmelk, en eller to typer juice, hvitløk, løk, agurk, gulrøtter, brokkoli, poteter (hvis plass, ellers står de framme), og gjerne en type eller tre med grønnsaker til. Ofte squash, purre, pastinakk, salat, paprika eller avokado. Tomat går noen ganger i kjøleskapet, men blir jo ødelagt om den står for kaldt. Litt frukt, dersom vi har kjøpt mer enn det som settes fram. Et par typer kjøtt - okse eller lam - pluss kylling. (Vi spiser fisk også, men oftest frossenfilet.) Et par-tre typer syltetøy, en eller to typer ost og ett kjøttpålegg, pluss baconost og leverpostei. Fetaost, et par glass sennep, et par glass dressing eller ferdigmarinade, ymse typer yoghurt, ofte rømme eller creme fraiche, oliven i olje, og så åpnede glass med tomatpuré og annet som står i høyskapet før åpning. Friske bær i sommerhalvåret. I tillegg Paracet og Ibux i øverste hylle i døra.
Øl og brus drikkes sjeldent, og oppbevares derfor i boden.
Edit: Det er jo håpløst å gi seg til å ramse opp alt, det er masse som er glemt. Vi har alltid smør og matfløte også, for eksempel.
Eg har eit veldig bevisst forhold til å ikkje ha for mykje der, for eg orke ikkje kaste mat. No er det 2 liter melk, ei brus, smør, melange, skinke, ost, egg, leverpostei og majones der.
Hos oss er det som regel melk, latosefri melk, juice, bremykt, latosefri margarin, meierismør, leverpostei, krydderskinke, kaviar, norvegia, hjemmelaget blåbær- og bringebærsyltetøy, kesam, cottage cheese, egg, fond, ymse sauser på flaske, halvfulle glass med oliven, chutney o.l., paremesan, agurk, druer, grønnsaker (avhengig av temperatur ellers i spiskammerset), ketchup, yoghurt, i tillegg til kjøtt/fisk til middag - i dag en flintsteik (som regel er det også fiskekaker og karbonadedeig der).
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.